Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
!!??JAK SIĘ STAWIA SERVA NA LANIE??!!

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MarVeeL
Nawrócony


Dołączył: 08 Wrz 2003
Posty: 1

PostWysłany: Pon Wrz 08, 2003 5:04 pm Powrót do góry

Witam. Moze wyjde na lame ze zadaje takie pytanie, ale w kazdej grze jest po prostu "Create Server" albo jakis plik co robi dedyka. A tu lipa nie ma nic . Jest potrzebny jakis osobny plik do utworzenia gry czy moze cos innego? BTW nie mam zadnych pathy i dopiero co zaczalem gre (2 plansza).

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2003 12:41 pm Powrót do góry

Aero powinien wiedzieć. Napisz do niego: 1aero@wp.pl
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Wto Wrz 09, 2003 6:39 pm Powrót do góry

moze niech Aero napisze tutaj, bo zapewneniejednej osobie sie to przyda. Na przyklad mnie. (Carth, wiesz o czym mowie i moze bysmy w koncu jakis termin ustalili )
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
EX_Men
Starszyzna wioski


Dołączył: 18 Lip 2002
Posty: 1006
Skąd: Poznań

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2003 6:04 am Powrót do góry

Jakbym mógł uruchomić blacka, to może bym wam też odpowiedział na to pytanie, ale cholerka na tym monitorze nie da rady... Racja, niech najlepiej Aero odpowie w tym Topicu... chociaż z tego co wiem, to on chyba tez nigdy nie grał po lanie
_________________

gg: 3807445

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią Wrz 12, 2003 5:40 pm Powrót do góry

Odpisałem wcześniej w mailu, ale skoro wam tak zależy... o.O

Witam. Sorx ze cie denerwuje na mailu



No co Ty - po to podałem maila


ale twoi koledzy z forum B&W mi kazali . Wiesz jak sie stawia server w B&w na lanie? Moze wyjde na lame ze zadaje takie pytanie, ale w kazdej grze jest po prostu "Create Server" albo jakis plik co robi dedyka. A tu lipa nie ma nic . Jest potrzebny jakis osobny plik do utworzenia gry czy moze cos innego?



Hmm... Nie mam LANu, więc nie jestem pewien... W głównym menu (naciśnij Escape podczas gry) wybierz Gra sieciowa (jakoś tak). Dalej powinieneś mieć do wyboru LAN albo Internet... Jeśli nie ma nigdzie opcji LAN, to ja nie wiem...


BTW nie mam zadnych pathy i dopiero co zaczalem gre (2 plansza).



Radzę zainstalować patcha 1.10 - bez niego raczej nie uda Ci się przejść gry. Jeśli chcesz grać w necie, to zainstaluj patch 1.20.

Pozdrawiam,
Aero

Dużo nie pomogłem, jak widać. I prawda - LANu nie mam.
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
EX_Men
Starszyzna wioski


Dołączył: 18 Lip 2002
Posty: 1006
Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto Wrz 23, 2003 11:31 am Powrót do góry

Ja szukałem odpowiedzi na to pytanie, już chyba jakiś czas temu, nie wiem, czy ten Topic jeszcze jest, czy już gdzieś wywiał...
_________________

gg: 3807445

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 8:08 pm Powrót do góry

Reanimuje ten temat, bo mam problem: niedawno podpialem sie pod stalke (WRESZCIE!!!!!!!!!!!!) i zaczynam myslec o grze w BW przez neta. Wchodze ja do trybu Multi (nie pamietam jak sie to nazywa) a tu tylko gra przez LAN jest. Co zrobic zeby moc grac przez neta. Nie tylko ja mam ten problem (gadalem ze Strangem)
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 9:25 pm Powrót do góry

Jak jush to rozgryziecie, to ja się dołączam do gry.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 9:53 pm Powrót do góry

Trzeba sprawe troche rozjasnic. Mianowicie dosc duzo razu gralem w B&W przez net. I ostatnio Inko prosil mnie o gre No to ja sie zgadzam, wlaczam B&W, daje gre przez siec i zwykle jak mialem do wyboru "1. Siec lokalna 2. Internet" to teraz mam tylko siec lokalna Drugi wybor gdzies wyparowal
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 10:22 pm Powrót do góry

No wlasnie mnie sie wydaje ze tez tam kiedys mialem do wyboru internet (dawno to bylo wiec nie jestem pewien), a teraz jest tylko LAN

Carth, jak nam ktos odpowie to moze sie wreszcie nam uda zagrac (sie zbieramy jak sojki )
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 10:37 pm Powrót do góry

No wlasnie Piter Tez czekam na gre z toba Boze jak sobie przypomne ta naszą ehkm "gre" z Aero (jak sie juz udalo gre zalozyc to mnie i Aero wywalilo hyhy )
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 10:44 pm Powrót do góry

Taaaa i ja sobie grałem w najlepsze sam ze sobą i ze sobą, bo nikt mnie nie raczył poinformować, ze gre wywaliło.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 10:49 pm Powrót do góry

Przeciez wbijalismy ci sie potem na gg (a to ze je powylaczalismy by lagow nie bylo to juz inna sprawa )
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 10:54 pm Powrót do góry

no to mozemy grac we trojke. Tylko niech ktos normalny serwer zrobi, ok?
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 11:02 pm Powrót do góry

Cytat:
Przeciez wbijalismy ci sie potem na gg (a to ze je powylaczalismy by lagow nie bylo to juz inna sprawa )

NO SPOKO! A JA SOBIE TAM MOGŁEM ZAWIJAĆ W TE SREBERKA JAK GG WYŁĄCZONE!
Cytat:
no to mozemy grac we trojke. Tylko niech ktos normalny serwer zrobi, ok?

Czyli my odpadamy.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Nie Paź 26, 2003 11:02 pm Powrót do góry

Ja mam maskowane IP wiec pozostajecie wy dwaj
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Pon Paź 27, 2003 6:13 pm Powrót do góry

No ja chetnie, zaden problem, tylko moze jednak najpierw znajdzmy mozliwosc na polaczenie sie, co Bart?

Moze ktos ze starszyzny by pomogl?? czekamy...
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Buahaha
Wyznawca


Dołączył: 25 Lut 2002
Posty: 253
Skąd: z Faerunu :)

PostWysłany: Wto Paź 28, 2003 8:40 am Powrót do góry

Ja gralem na lanie z kumplami z sieci w B&W co prawda nie ma tam zadnej opcji typu create server poprostu trzeba jakis czas czekac az wkoncu zmieni sie okno w grze i bedzie zalozona gra to tyle przynajmiej tak u mnie bylo.
_________________
MTFBWY

I live in world Faerun.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią Paź 31, 2003 5:45 pm Powrót do góry

Z tego co pamietam niektórzy ludzie mówili że najpierw w ten LAN trzeba kliknac, a tam dalej bedzie mozna wybrac Internet...
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Pią Paź 31, 2003 8:38 pm Powrót do góry

No moze faktycznie Widocznie zapomnialem juz jak sie laczyc do gry w B&W Skleroza nie boli Sprawdze w najblizszym czasie
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Sob Lis 01, 2003 12:09 am Powrót do góry

udalo mi sie to znalezc na poczatku tygodnia, ale jakos nie mialem okazji tu wejsc i napisac
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz