Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Nie mogę zmienić chowańca
Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pon Maj 26, 2003 6:44 pm Powrót do góry

Mam problem bardo duży. Mam tygtysa, jestem na 5 piątej wyspie, chce zmienić na lwa, ale nie mogę, bo mój chowaniec podchodzi i stoi sobie obok. Wtedy nic nie mogę zrobić, dopiero po kilku minutach normalnie da się grać. Ej i co się dzieje bo nemoge sprawdzić wzrostu chowańca kongiem, jakiś błąd
PS. MAm wersję 1.2 i orginał
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Pon Maj 26, 2003 7:30 pm Powrót do góry

Musisz podejsc chowancem do lwa i kliknac na zwoj nad lwem (aniolek powinien sie zapytac czy na pewno chcesz nowego chowanca) i po sprawie.
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Wto Maj 27, 2003 5:45 pm Powrót do góry

Za kogo ty mnie masz?? myślisz że o tym nie wiem! Toż właśnie gdy na zwój klikam to się chowaniec blokuje. Pomóżcie. Czy to może jest wina klątwy piątowyspowej (Dopiero zaczynam 5 wyspę)
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Mungo
Wieśniak


Dołączył: 11 Kwi 2003
Posty: 52
Skąd: Piła

PostWysłany: Wto Maj 27, 2003 6:03 pm Powrót do góry

Mam propozycje : może wogule nie zmieniaj chowańca ( i po co miałbyś to robić?? Chyba tylko dla podkręconych statystyk) Jeśli doszedłeś już do 5 wyspy i jeszcze nie przywiązałeś sie do wojego dotychczasowego chowańca to znaczy że albo kiepsko grałeś albo coś jest z tobą nie tak..
_________________
Black&White forewer gg 3187518

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Wto Maj 27, 2003 6:35 pm Powrót do góry

Po pierwsze mam Cie za kogos kto latwo sie irytuje. Po drugie za kogos kto przechodzi BW po po raz pierwszy (nie, to nie wina klatwy bo sam na 5 wyspie zmienialem chowanca). Po trzecie za kogos kto woli zapytac anizeli sie denerwowac "na gre lub kompa" i probowac na sile (plus dla Ciebie)
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Sro Maj 28, 2003 5:58 pm Powrót do góry

Już drugi raz przechodze. Ale on się blokuje. No stoi i patrzy na lwa. A do mojego chowańca to wcale sie nie zdążyłem przyzwyczaić, bo miałem sava z 4 wyspy na końcu, więc musiałęm nowego chowańca robić bo backupa nie miałem, dopiero 2 lata ma, a wcześniej lwa miałem to znowu chce. Ale czy to normalne, że w kongu się błąd robi, tzn. nie chce pokazać statystyk.
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Czw Maj 29, 2003 7:21 pm Powrót do góry

Nie wiem czy to naormalne ale u mnie tez tak jest (od czasu jak wszedlem na 5 wyspe). I rada - jesli po prostu lubisz lwa, to zmien sobie gatunek w kongu bo mimo bledu to akurat sie wyswietla (i chyba da sie zmienic) a jesli masz na wzgledzie tylko staty - to daj sobie spokoj. Kazdy chowaniec jest dobry jesli nad min popracujesz
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Maj 31, 2003 12:34 am Powrót do góry

pz16 napisał:
Wtedy nic nie mogę zrobić, dopiero po kilku minutach normalnie da się grać.


Nie wiem czy to coś da, ale u mnie jak chcę zmienić chowańca, to najpierw klikam na srebrny zwój, a po tym muszę jeszcze kliknąć na chowańcu NA KTÓREGO chcę zmienić. Wtedy działa. Ale jak tesh jush to wiesh (poloniści - wara! ) to nie krzycz na mnie, za kogo ja cię mam, OK?!

pz16 napisał:
Ej i co się dzieje bo nemoge sprawdzić wzrostu chowańca kongiem, jakiś błąd
PS. MAm wersję 1.2 i orginał


To normalne jak chowaniec jest pod działaniem klątwy. Jak zdejmiesz (znaczy jak gra ci zdejmie) z niego klątwę, to Kong będzie działał.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Sob Maj 31, 2003 5:11 am Powrót do góry

Dzięki. Ale dlaczega miałbym krzyczeć. Po prostu byłem zły. Przepraszam.
Ale jusz wszystko jest w porządku, już to zauważyłem z tymi chowańcami, a klątwy już też nie ma.
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Sob Maj 31, 2003 5:13 am Powrót do góry

Zuważyłem to przedwczoraj (to z chowańcem). A klątwy dopiero od wczoraj nie mam.
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Sob Maj 31, 2003 4:54 pm Powrót do góry

...I wszyscy (beda) zyli dlugo i szczesliwie
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Sob Maj 31, 2003 6:45 pm Powrót do góry

Pz16 napisał:
Mam tygtysa, jestem na 5 piątej wyspie, chce zmienić na lwa


Jak mozna zmieniac takiego wspanialego chowanca jakim jest tygrys
Tak pozatym to witam na forum
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Maj 31, 2003 6:57 pm Powrót do góry

StrangeOne napisał:
Jak mozna zmieniac takiego wspanialego chowanca jakim jest tygrys


Można, na tak wypasionego, jakim jest wilk (ew. niedźwiedź polarny)
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Sob Maj 31, 2003 7:03 pm Powrót do góry

Guzik, Tygrysy sa najlepsze I najwazniejsze: Beda w B&W2
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 5:53 am Powrót do góry

Miałem tygrysowatego chowańca. Nie tygrysa tylko lamparta, ale za mało inteligentny. Więc zmieniam na starego, jakiego miałem kiedyś.
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 9:32 am Powrót do góry

Ej a kiedy sie klątwa zdejmuje. Bo niszcze te bydynki a mój chowaniec jest tak mały, że jak wychodzi z zagrody to sie zmniejsza. Trzeba te woiski zdobyć? I wtedy zniszczyć? Tą wioskę która miała zmniejszać chowańca to ja mam zdobytą, gorzej z tymi dwoma. Trzeba wszystkie wioski zdobyć, żeby zdjąć klątwe?
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 10:11 am Powrót do góry

Nie niszcz tych wiosek! Ani monumentów! Musisz je tylko zdobyć, a jeśli je zniszczysz, to stracisz mnóstwo drewna, którego na 5 wyspie i tak jest bardzo mało...
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 10:11 am Powrót do góry

Niedobra wiadomosc mam dla Ciebie. Klatwa zostanie ostatecznie zdjeta kiedy ukonczysz BW (przejdziesz 5 wyspe) tzn. zdobedziesz WSZYSTKIE wioski Nemezisa i pokonasz jego chowańca. Nie bede pisal ze do tego jeszcze niezbedny jest patch ktory jush mash
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 10:19 am Powrót do góry

Klątwa schodzi po zdobyciu wszystkich wiosek (2 tybetańskie i grecka), w których stoją monumenty utrzymujące klątwę.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 10:52 am Powrót do góry

Dzięki za rade.
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 9:40 pm Powrót do góry

Nomis - teoretycznie tak. Ale sam ten koles z greckiej wioski mowi Ci ze skutki klatwy nadal beda widoczne bo twoj chowaniec nadal jest przyciagany do ostatniej wioski Nemezisa... itd. I o to mi chodzilo.
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Cze 01, 2003 10:15 pm Powrót do góry

E tam, ten gościu tylko tak gada. Ja nie widziałem żadnych dalszych skutków tej klątwy.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Cze 02, 2003 5:24 pm Powrót do góry

Wiecie co?! Moze to jest tak: jak gralem drugi raz i bylem na 5. wyspie, to pamietam ze zaraz po przejeciu tej pierwszej na prawo wioski Nemezis co prawda zniszczyl mi monument, ale drewna bylo tam jeszcze na tyle, ze wiesniacy szybko odbudowali go (czego nie zauwazylem). Dwa pozostale zostaly potem doszczetnie zniszczone. Ale kiedy przyszlo do uzdrawiania mojego Fartka, to owszem, urosl do normalnych rozmiarow, byl znowu silny, ale charakter pozostal na -1.00. Nie wiedzialem o co chodzi, myslalem ze gra sie zrabala, ale przypomnialem sobie o tym ocalalym monumencie. Cofnalem save'a, zniszczylem go i ponownie uzdrowilem i wszystko gralo i huczalo. Moze o tym mowil ten koles! Jak ocaleje jakis monument (czyt.: zostanie jakims cudem odbudowany) to klatwa co prawda zostanie zdjeta, ale jej skutki nie! I trzeba samemu zmieniac mu ponownie charakter (a moze tez czekac az znowu urosnie, albo nabierze sily na 99%).
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon Cze 02, 2003 6:07 pm Powrót do góry

Nie wiem, może to ja mam jakąś zrąbaną grę, bo u mnie wszystko grało ! Żadnego monumentu nie niszczyłem, cały czas wszystkie były całe i zdrowe. Wystarczyło zdobyć te wioski, a chowaniec powrócil do swojego dawnego stanu.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Mungo
Wieśniak


Dołączył: 11 Kwi 2003
Posty: 52
Skąd: Piła

PostWysłany: Pon Cze 02, 2003 7:54 pm Powrót do góry

Ja też nie miałem tego typu problemów
_________________
Black&White forewer gg 3187518

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon Cze 02, 2003 7:59 pm Powrót do góry

A czy Nemezis nie niszczył przypadkiem tych monumentów po tym, jak przejmowało się wioskę?
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Cze 02, 2003 8:39 pm Powrót do góry

No właśnie niszczył, tyle że wieśniacy chyba się nudzili, bo zużyli całe drewno w spichlerzu na jego odbudowę! Ale to chyba normalne - zawsze odbudowują to co jest zniszczone (a jeszcze są fundamenty), jeśli pozwolą na to zapasy drewna. Tak było z tym monumentem.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Wto Cze 03, 2003 2:28 pm Powrót do góry

Znacie sposoby żeby szybko wioske zdobyć? Bo mi jeszcze jedna została, ale oddalona od zasięgu moich wpływów o bardzo dużo. Ledwo kamieniem tam dorzucam. (wioska) Taka w środku, z monumentem takim z kolumnami, nie chce mi sie tera sprawdzać w instrukcji jka sie nazywa. A mój chowaniec jest tak mały że niekomu nie imponuje prawie.
A zresztą i tak nie da rady dojść do wioski. Bo go nemezis spala piorunami i megawybuchami. Prosze o sugestie.
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto Cze 03, 2003 3:19 pm Powrót do góry

...
Są różne sposoby. Najlepiej wszelkimi możliwymi sposobami ( )jednak rozszerzyć wpływ na tą wioskę, bo wtedy możesz wszystko. Postaraj się postawić rusztowanie agory na plaży, po prawej stronie od tej ostatniej wioski; postaw obok kilku wieśniaków i daj im zapas drewna, to zbudują ci nową wioskę (międzyczasie postaw tam jeszcze rusztowania spichlerza i kilku domków). Poza tym pakuj do tej ostatniej wioski mnóstwo misjonarzy i - co ważniejsze - naprawdę dużo (nawet koło 10-ciu) atrefaktów. Wiem że czekanie na efekty to męka, ale na dłuższą metę naprawdę działa (tym bardziej, że masz teraz 'lekki' zasieg na tą wioskę, więc możesz sobie pomagać cudami (dozownik cuda ptaków) ); w końcu wiara zaczyna sukcesywnie maleć, aż do zera.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
pz16
Nawrócony


Dołączył: 26 Maj 2003
Posty: 23
Skąd: Białystok

PostWysłany: Wto Cze 03, 2003 5:55 pm Powrót do góry

A mówiłem, że nie dam rady wpływów powiększać Nemezis, kiedy juz tam prawie dosięga, to spala moih wyznawców i zabawa zaczyna się od początku.
I jeszcze jedno. Czy można odbudowac dozownik, gdy po nim tylko ślad na ziemi został? Bo mi tak własnie sie stało. Nemezis mi rozwalił ten dozownik z ptakami, że tylko ślad na ziemi został. Uczniowie budujący nie chcą tego odbudowywać, pisze najpier ogląda obiekt, a potem że nie ma nic do roboty.
_________________
Pz16

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz