Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Wielki problem

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2003 2:09 pm Powrót do góry

Mam problem z grą. Gra instaluje sie poprawnie. Po kliknieciu "uruchom B&W" pokazuje mi sie okno statrtowe ktore znika po parudziesięciu sekundach. Na doslownie pol sekundy wlacza sie okno o nazwie LIONHEAD i koniec mojego granie w B&W. Mam windowsk XP home edition, Pentium III 733MHz, 256 Mb RAM, GeForce 256 34Mb i 1Gb wolnego miejsca na dysku. Przy diagnozowaniu mowi mi ze wszystko jest ok ale na poczatku diagnozowania komp. mowi mi o tym ze mam system na bazie NT i niektore informacje moga byc niekompletne. Odinstalowanie gry nie pomaga. Patche wszelkiego rodzaju, nowy sterownik karty, i DirectX v8.0 tez nie. Odwieranie ze zgodnością systemową tez nie skutkuje tyle tylko ze przy zgodnosci z W98 i W95 mowi mi ze w aplikacji runblack.exe wystapil blad i nastapi jej zamkniecie. Plyta nie moze byc uszkodzona poniważ u moich znajomych chodzi. HELP!!!
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Krzychu
Starszyzna wioski


Dołączył: 21 Mar 2002
Posty: 1197
Skąd: Borówiec

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2003 4:10 pm Powrót do góry

Miałem inny problem tyle, że u mnie były błędy w grafice. Poczekałem trochę czasu i teraz jest wszystko dobrze.
_________________
GG: 1392436

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2003 5:37 pm Powrót do góry

Napewno to nie wina Windowsa. Ja mam WinXP i wszysto chodzi bardzo dobrze. Już prędzej karty graficznej, albo za mało miejsca nadysku. Ewentualnie masz pirata.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2003 9:04 pm Powrót do góry

Gre mam orginalna na 100% (kupowana w Empicu). Miejsca na dysku mam 1 Gb a gra wymaga 600mb. Mysle ze to jednak wina Windowsa XP Home Edition. Wiekszosc populu ma proffesional ale Home byl tanszy. Z tym poczekaniem troche to chyba cienko bo czekam juz ok. miesiaca albo wiecej. Cud sie raczej nie stanie. HELP
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2003 9:23 pm Powrót do góry

Gra może i wymaga 600 MB, ale do prawidlowego działania każda kra potrzebuje dodatkowego miejsca. Możliwe, że 400Mb to za mało... Zwolnij jeszcze conajmniej 1GB, powinno się poprawić.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sob Kwi 05, 2003 10:45 pm Powrót do góry

58nomis napisał:
Napewno to nie wina Windowsa. Ja mam WinXP i wszysto chodzi bardzo dobrze.


Ale zauważ, że on ma Home. W Home obcięli sporo rzeczy, może jedną z nich jest jakaś potrzebna BW biblioteka Chociaż wątpię - jeśli definitywnie BW miałoby nie działać pod Home, na pewno by wydali jakiegoś patcha czy coś... Masz możliwość sprawdzenia u kogoś kto ma Win XP Home?
Albo teraz pomyślałem - może masz za dużo programów w tray'u uruchomionych (antywirus, GG itp.)? Pozamykaj je...
Poczekajmy jeszcze trochę tutaj, może ktoś odpowie... A jak nie to się na bwgame.com zapyta. Mam nadzieję że znasz angielski...

Cytat:
Gra może i wymaga 600 MB, ale do prawidlowego działania każda kra potrzebuje dodatkowego miejsca. Możliwe, że 400Mb to za mało... Zwolnij jeszcze conajmniej 1GB, powinno się poprawić.


To by miało sens gdyby np. z czasem gra stworzyła zbyt dużo save'ów i zapełniła całe wolne miejsce... Ale jemu nawet się nie uruchamia, więc miejsce raczej nie jest tu problemem.
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 9:52 am Powrót do góry

Byc może to GG to jest to. Niestety mam inny problem bardziej banalny:) Nie moge wylaczyc Norotona AntiVirus'a. Owszem informuje mnie ze jest wlaczony ale nie daje mozliwosci wylaczenia. Bede kombinował... Jezeli chodzi o sprawdzenie na Windowsie XP Home Edition to przypomnialo mi sie ze moj sasiad mial B&W na W XP HE i mu chodzilo (ale on mial pirata).
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 9:54 am Powrót do góry

PS. Z angielskim nie będzie problemu. W tym roku zdaje na FC.
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 10:46 am Powrót do góry

Udalo mi sie zdeaktywowac Nortona i wylaczyc GG i... NIC!!! Dalej to samo. Nie wiem czy programy typu KAZAA tez maja wplyw na dzialanie tej gry. Z kolei probowalem wylaczyc Windows Messenger. On mi mowi ze aby go wylaczyc nalezy wylaczyc Outlook'a, Outlook'a Express, MSN Explorer oraz Internet Explorer. To moze najlepszym wyjsciem byl by format c: i zainstalowanie golego Wina i B&W??
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 12:35 pm Powrót do góry

Wybierz Start\Uruchom\msconfig.exe\zakładka Uruchamianie. Tam możesz odznaczyć różne programy. Tylko uważaj żeby nie odznaczyć czegoś z windows - najlepiej patrz po katalogu, w którym program się znajduje.
Możesz spróbować, chociaż nie gwarantuję, że dzięki temu BW Ci ruszy.
Jak nie zadziała, to wejdź na http://boards.bwgame.com , tam jest dział User Technical Help.
Jeszcze znalazłem coś takiego: http://common.ea-europe.com/faqs/b&w.htm - może tam jest odpowiedź na Twój problem.
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 12:42 pm Powrót do góry

Mam jeszcze jedno pytanie dla posiadaczy Windowsa XP. Czy wam też w diagnozowaniu pokazuje się że macie Windows 2000???
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 1:31 pm Powrót do góry

FCE? No to witaj w klubie . Tyle, że ja w grugniu, bo nie wpłaciłem pieniędzy na czas
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 5:39 pm Powrót do góry

Niesty obejzalem te stronki i nie znalazlem nic dla siebie Zainstalowalem najnowsze sterowniki kart graficznej i dzwiekowej i nic... Nie poszlo nawet kiedy odpalilem windowsa w trybie diagnostycznim. Dzieki wam wszystkim za pomoc. Bede szukal dalej na jakichs "zachodnich" stronkach.
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Gusek
Nawrócony


Dołączył: 05 Kwi 2003
Posty: 8
Skąd: Elbląg

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 7:39 pm Powrót do góry

Areo, zaczne od tego ze nie wazne czy w czy poza B&W jestes dla mnie bogiem. Nakierowales mnie wprost centralnie na rozwiazanie problemu. Znalazlem na jednej z tych stronek informacje o tym cze nalezy zainstalowac patcha 1.3 i jakichs plik dll zeby dzialalo. Okazuje sie bowiem ze na zachodzie moj blad jest bardzo popularny. Narazie nie mam w grze dzwieku ale cos sie zrobi. Jeszcze raz dzieki wam wszystkim. Mojej euforii radosci nie da sie opisac. DZIEKI!!!
_________________
Strategie i RPG the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
SQUERL
Starszyzna wioski


Dołączył: 19 Cze 2002
Posty: 834

PostWysłany: Nie Kwi 06, 2003 9:59 pm Powrót do góry



Ja też FCE w grudniu ale coś nie najlepiej mi z anglikiem idzie (to przez kompleksy )
_________________




Prawda, że piękne ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon Kwi 07, 2003 2:03 pm Powrót do góry

To może wreszcie się zpotkamy . Chyba, że zdążymy się jeszcze jakoś zobaczyć do tego grudnia .
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Pon Kwi 07, 2003 6:08 pm Powrót do góry

to mieszkacie w jednym miescie i sie jeszce nie spotkaliscie
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon Kwi 07, 2003 6:39 pm Powrót do góry

Aż trudno w to uwierzyć, nie?
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
SQUERL
Starszyzna wioski


Dołączył: 19 Cze 2002
Posty: 834

PostWysłany: Pon Kwi 07, 2003 9:24 pm Powrót do góry


_________________




Prawda, że piękne ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Kwi 08, 2003 8:30 pm Powrót do góry

SQUERL napisał:


Ja też FCE w grudniu ale coś nie najlepiej mi z anglikiem idzie (to przez kompleksy )


Eee nie najlepiej ci idzie z anglikiem i startujesz do FCE? To trochę dziwne...
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
SQUERL
Starszyzna wioski


Dołączył: 19 Cze 2002
Posty: 834

PostWysłany: Wto Kwi 08, 2003 10:02 pm Powrót do góry

Ehhh ja chodze na kurs przygotowawczy do FCE... i w grudniu powinienem już zdawać FCE (jako osoba w pełni do niego przygotowana). Ale niestety chyba tak nie będzie bo jak już wspomniałem nie najlepiej mi idzie, to wina kompleksów bes kitu... musiałbym z tym do jakiegoś psychologa iść (nie będe mówił co mnie dręczy bo to nie istotne). Może kiedyś wyjade do Anglii to się oswoje z językiem. Pozatym wydaje mi się że równie praktyczny co język angielski (i niemiecki ale to w mniejszym stopniu) jest język hiszpański chętnie bym się go pouczył.
_________________




Prawda, że piękne ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sro Kwi 09, 2003 1:31 pm Powrót do góry

W Europie najbardziej przydatny jest angielski, francuski i niemiecki - w tej kolejności.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sro Kwi 09, 2003 1:31 pm Powrót do góry

W Europie najbardziej przydatny jest angielski, francuski i niemiecki - w tej kolejności.
A jeśli nie czujesz się na siłach do FCE, to lepiej nie startuj, bo to droga impreza.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
SQUERL
Starszyzna wioski


Dołączył: 19 Cze 2002
Posty: 834

PostWysłany: Sro Kwi 09, 2003 2:33 pm Powrót do góry

Nom ale na świecie hiszpański jest najważniejszy zaraz po angielskim.
_________________




Prawda, że piękne ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sro Kwi 09, 2003 5:41 pm Powrót do góry

A, no to pewnie tak. Ale IMO ważniejsza jest Europa. W końcu bardziej prawdopodobne, że będziemy podróżować po Europie, a nie po świecie . Ale oczywiście każdy język jest przydatny.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Sro Kwi 09, 2003 6:15 pm Powrót do góry

no a kiedyś się w Polsce uczono ruskiego
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz