Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Jak włączyć system pogody w Black and White
Idź do strony 1, 2  Następny
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Forum Black and White PL Strona Główna » Inne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pallant²&ord
Nawrócony


Dołączył: 01 Wrz 2002
Posty: 1

PostWysłany: Nie Wrz 01, 2002 9:54 am Powrót do góry

Czesci jestem tu nowy Nie wiem jak wlonczyc w black and White system pogody, ja jestem na modemie, ale kiedy ustawilem pogode na Warszawe to padal mi deszcz a wcale deszczu nie bylo.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Selion
Stała forumowiczka


Dołączył: 06 Maj 2002
Posty: 440

PostWysłany: Nie Wrz 01, 2002 10:51 am Powrót do góry

wejdź w katalog z grą, lokalizacja pewnie będzie taka:
C:\Program Files\Lionhead Studios Ltd\Black & White
tam jest setup.exe oznaczony ikonką z logiem Lionhead'u. Jak uruchomisz będzie zaznaczona opcja: wyłącz internetowy system pogody.
Wystarczy ją odznaczyć.. i chyba tyle

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Wrz 01, 2002 11:41 am Powrót do góry

Jeśli masz modem, to nie możesz mieć włączonego systemu pogody... No chyba, że będziesz w internecie przez cały czas gry... Ale już widzę ten rachunek . Gra wie jaka jest pogoda z internetu, a jeśli masz modem wyyłączony, nie będzie wiedziała jaka jest pogoda.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie Wrz 01, 2002 2:46 pm Powrót do góry

Był jeszcze jakiś programik do włączania i wyłączania tego, ale podobno on jest do bani... Sam nie wiem. Z resztą jest ta metoda którą podała Selion, więc po co program... Ale do rzeczy:

Według mnie ten system jest głupi, chociażby z jednego powodu, który właśnie podałeś. Do wyboru masz z Polski tylko Warszawę, więc jeśli mieszkasz gdzie indziej, to nie ma sensu. Z resztą, nawet dla mieszkańców samej stolicy ten system pogodowy wcale nie musi odwzorowywać pogody za ich oknami. Z resztą, bez włączania tego systemu pogoda w B&W jest zróżnicowana, tak jak w prawdziwym świecie, i myślę że to jest dobre.
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Noiprox
Guru


Dołączył: 08 Lis 2001
Posty: 2515

PostWysłany: Nie Wrz 01, 2002 4:20 pm Powrót do góry

ale baaaaaardzo zadko sie zmienia pogoda w BnW... z tym co mowiles na temat systemu pogodowego - tak, racja. u mnie ladniutko, swieci slonce, zero chmur, a w BnW sniezyca jak nie wiem co. nie wierze, ze w Warszawie w srodku lata by byl snieg... oni chyba zadko atkualizuja pogode

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Noiprox
Guru


Dołączył: 08 Lis 2001
Posty: 2515

PostWysłany: Nie Wrz 01, 2002 4:34 pm Powrót do góry

ale baaaaaardzo zadko sie zmienia pogoda w BnW... z tym co mowiles na temat systemu pogodowego - tak, racja. u mnie ladniutko, swieci slonce, zero chmur, a w BnW sniezyca jak nie wiem co. nie wierze, ze w Warszawie w srodku lata by byl snieg... oni chyba rzadko atkualizuja pogode

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Sro Wrz 04, 2002 5:48 pm Powrót do góry

Noiprox z moich informacji wynika że Zgorzelec leży bliżej Pragi niż Warszawy
Ja se ustawiłem Prage i miejwięcej się zgadza
A mieszkam od ciebie ok 50 km.
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sro Wrz 04, 2002 6:12 pm Powrót do góry

Kto mi powie dlaczego Berlin jest podzieloy na 3 części? I która jest najpliżej Szczecina ?
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sro Wrz 04, 2002 8:25 pm Powrót do góry

A jak się nazywają te części? A może są dwie, a po prostu twórcy tego systemu przegapili wyburzenie Muru? A tak poważnie: ja bym się w to nie bawił - czasami w dwóch miejscach położonych od siebie o kilometr jest inna pogoda... W każdym razie jeśli już to wybierz którąkolwiek - przy tych ponad 100 kilometrach dzielących Szczecin i Berlin kilometr w tę czy w tamtę (kurde, ale to się głupio pisze ) nie powinien robić różnicy
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sro Wrz 04, 2002 9:08 pm Powrót do góry

Ja i tak nie mam włączonej tej pogody... Przecież jak się rozłączę, to znowu pogoda mi ię wyłączy ;D.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Czw Wrz 05, 2002 1:52 pm Powrót do góry

A co myślisz że mi się w chce bawić
Jak to się mówi wyprubowałem znudziłem się i odinstalowałem
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Czw Wrz 05, 2002 2:51 pm Powrót do góry

"Wyłączyłem" znaczy się .
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
EX_Men
Starszyzna wioski


Dołączył: 18 Lip 2002
Posty: 1006
Skąd: Poznań

PostWysłany: Czw Wrz 05, 2002 4:51 pm Powrót do góry

Te częsci dla przypomnienia to (Schoenefeld, Tegel, Tempelhof). Z moich MAP wynika, że najbliżej Szczecina jest chyba Tempelhof i w ogóle Polski, ale to ciekawe warto wiedzieć na przyszłość, ale na modemie nawet bym se ułba tym nie zawracał
_________________

gg: 3807445

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Czw Wrz 05, 2002 5:36 pm Powrót do góry

Wyłączyłe się znaczy-przejęzyczenie
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Czw Wrz 05, 2002 9:08 pm Powrót do góry

Wiem, ja tylko tak z ciekawości . Z modemem nie ma nawet co patrzeć na tą opcję.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Pią Wrz 06, 2002 1:52 pm Powrót do góry

Ja mam modem
dlatego nie bawię się w to
A szkoda bo to fajna opcja
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pią Wrz 06, 2002 3:24 pm Powrót do góry

Bardzo fajna... Tylko szkoda, że Szczecina nie dali .
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Pią Wrz 06, 2002 7:15 pm Powrót do góry

Szkoda że mojej miejscowości nie dali
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pią Wrz 06, 2002 7:58 pm Powrót do góry

A gdzie ona jest ta twoja miejscowość?
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Sob Wrz 07, 2002 9:37 am Powrót do góry

W górach
Dlatego jak gram w B&W to świetnie śię czuję w śniegu i pośrud szczytów
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 12:10 am Powrót do góry

A ja wolę morze .
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
besn
Wyznawca


Dołączył: 28 Sie 2002
Posty: 243

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 10:20 am Powrót do góry

a ja mazury

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 10:26 am Powrót do góry

Byłem tu i tu
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 11:34 am Powrót do góry

A ja nie byłem na mazurach.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Fawkes
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Lip 2002
Posty: 925
Skąd: Świeradów Zdrój

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 12:32 pm Powrót do góry

A w górach byłeś??????
_________________
Błądzić jest rzeczą ludzką - wszystko pogmatwać potrafi tylko komputer

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 2:11 pm Powrót do góry

A w górach oczywiście byłem.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 2:24 pm Powrót do góry

Ja nie umiem sie poslugiwac tym setup.exe z tą pogodą. A tak to lubie wyzyny male gorki itp. tak jak ma czerwony lub zolty (gracz)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
besn
Wyznawca


Dołączył: 28 Sie 2002
Posty: 243

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 4:27 pm Powrót do góry

ahaha a ja mieszkam na mazurach

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Wrz 08, 2002 5:27 pm Powrót do góry

No to po Frugo.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Pon Wrz 09, 2002 12:19 pm Powrót do góry

Po co ci Frugo. Masz Black & White

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Inne
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz