Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Problem z B&W

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 12:53 pm Powrót do góry

Czesc. Mam problem z pierwsza czescia gry B&W. Mam kompa takiego... nie najlepszego, jednakze dziala na nim B&W2 i gra sie dobrze, czasem tylko mocniej zatnie gre (doszedlem do aztekow[po raz czwarty]). O co mi jednak chodzi... w B&W nie da sie grac. Zacina mi tak, ze gra w nia nie jest niczym przyjemnym. Jak zwalnia? Ujme to tak: 5min zajmuje mi poczatek gry do przejscia z (3 mieszkancami) do swiatyni.
Co dziwne - jak pisalem powyzej - B&W2 dziala lepiej.
Co jest problemem? Dlaczego mi tak zwalnia?
Prosze o pomoc.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Przewodnik
Wieśniak


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 66
Skąd: przychodzi śmierć ?

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 1:01 pm Powrót do góry

...Jaki masz sterowniki?...
...Spróbuj zmniejszyć wymagania graficzne i szczeguly gry...
_________________
...Noc jest moją porą,... mrok moim schronieniem..., cień moją bronią...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 1:18 pm Powrót do góry

Sterowniki mam 93.81 (karta graficzna: Geforce Ti4200 agpx8, 128mb), tylko takie mi pasuja do karty, ktora mam, a nagrywalem z 5 innych sterownikow i nic, takze nie zmieniam, bo te sa dobre.
Na najwyzszych, najnizszych czy wlasnych ustawieniach co do szczegolow tekstur itp. dziala mi tak samo.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Pią Sty 21, 2011 2:19 pm Powrót do góry

Czy problem tkwi w tym, ze mam sciagnietego blacka, a nie oryginal ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Pią Sty 21, 2011 2:47 pm Powrót do góry

Możliwe, że posiadasz wadliwą kopię. Sugerowałbym pobrać z jakiegoś innego źródła. Jeśli będzie działać poprawnie, kup oryginał. Jeśli wciąż będą problemy, nie warto wydawać kasy na produkt który może nie działać.

Żeby nie było niejasności - nie proponuję Mu piractwa, ponieważ wystarczy, że usunie wszystkie pobrane i zainstalowane pliki w 24h po pobraniu. Ta propozycja ma na celu sprawdzenie, czy jeśli kupi grę to nie będzie to kasa wyrzucona w błoto.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.


Ostatnio zmieniony przez jeden1 dnia Czw Lut 17, 2011 6:04 pm, w całości zmieniany 1 raz

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Nie Sty 23, 2011 6:15 pm Powrót do góry

Od kuzyna pozyczylem orginal Blacka i nic, to samo ... -.-

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 5:26 pm Powrót do góry

Znowu jest to samo, choc formata zrobilem, wiec w czym rzecz ? ;\

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Czw Lut 17, 2011 5:40 pm Powrót do góry

Zainstaluj patcha 1.1 jeśli tego nie zrobiłeś i uruchom w trybie zgodności z XP jeśli masz nowszy od niego system operacyjny- najlepiej podaj jaki.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 3:45 pm Powrót do góry

No to tak... patch 1.1 nei chce mi sie nagrac, choc mam oryginalnego blacka; gdy uruchamiam "w trybie zgodnosci(me/9", to w ogole gra nie chce sie wlaczyc; Windows XP Home posiadam, sp2.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 4:11 pm Powrót do góry

Cytat:
patch 1.1 nei chce mi sie nagrac, choc mam oryginalnego blacka


Jeśli faktycznie jest oryginalny (chodzi tu głównie o sam plik .exe, bo to jego rozmiar wpływa na to, czy patch się instaluje czy też nie), to pobierz łatkę z innego miejsca- być może miałeś pecha i akurat na tej stronie był niedziałający- sam miałem taki przypadek.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 4:30 pm Powrót do góry

To samo; najpierw to u gory okienko sie pojawia, a nastepnie to ponizej :




Nie wiem co jest nie tak, bo jak pisalem mam oryginal od kuzyna uzyczony i po formacie dysku go nagralem ;\

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 5:55 pm Powrót do góry

Może jakimś cudem masz już nagranego patcha? No i jeśli masz pirata to powiedz, bo jeśli tak, to nigdy nie będziemy w stanie pomóc Ci sposobami działającymi na oryginale. Wiem, że już parę razy się o to pytaliśmy, ale nie zaszkodzi jeszcze raz.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Pią Lut 18, 2011 6:16 pm Powrót do góry

Tak, mam oryginal, ktorego jakis czas temu pozyczylem od kuzyna.
Nie moge miec nagranego patcha, bo pisze, ze wersja runblack.exe (wlasciwosci->wersja) jest 1.0.0.1 :


Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 10:07 am Powrót do góry

a czy masz wgranego jakieos patch'a / crack'a no-cd bo kuzynowi musiales oddac plytke ?
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 10:33 am Powrót do góry

Wiec tak: nagralem gre od nowa (oryginal) i patcha sie udalo wgrac, ale nadal dziala tak samo jak przed nagranym patchem, czyli do luftu, grac sie nie da, a jesli wlacze zgodnosc systemu me/98, too w ogole sie nie wlacza, wyskakuje blad, ze wystapil problem i aplikacja zostanie zamknieta. Szlag by trafil tego kompa, co wiec jest przyczyna zacinajacej sie gry? Parametry kompa na pewno nie, bo nie mam najlepszego, ale np. 1,7ghz procek, 128mb karta i 512mb+ ramu powinno bez problemu wystarczyc.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 11:04 am Powrót do góry

Dziwne. Mam prawie identyczny komputer i wszystko działa bez problemu. Może trochę więcej RAM mam
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Nie Lut 20, 2011 12:39 pm Powrót do góry

No tak, ale mi jak zawsze cos musi nie dzialac, taki moj los ... -.-
Wiem, ze to nie jest wina karty graficznej, bo niedawno mialem zalozona 64mb gf2 i bylo tak samo jak teraz...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Nie Mar 06, 2011 7:38 pm Powrót do góry

Prosta rzecz, ściągnąć sterowniki Nvidia z wersji 5x.xx. Na nich chodziła mi gra, natomiast na wyższych były problemy.
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Ragvien
Nawrócony


Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 11

PostWysłany: Pią Mar 11, 2011 4:14 pm Powrót do góry

No coz... jestem uradowany i szczesliwy
Los Emilos - zainspirowales mnie, zeby popatrzec sterowniki starsze i nagralem 43.45 i gra chodzi mi rewelacyjnie, nieraz bardzo plynnie. Bardzo Ci dziekuje i oczywiscie mozna zamknac temat

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz