Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Gra wyłącza się na 3 wyspie POMOC

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Kaczygrod
Nawrócony


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 3

PostWysłany: Pon Sie 16, 2010 2:22 pm Powrót do góry

Witam
Mam problem, mianowicie po przejściu 2 wysepek (treningowych) gra mi się zacina, przechodzi do pulpitu i wyskakuje błąd. Mam oryginalną płytkę, obydwa patche i spełniam wszystkie wymagania systemowe. Jedyny problem jest w tym że mam Viste. Próbowałam już uruchamiać ją w trybie zgodności z XP i 98 ale nic to nie dało. Czy jest jakiś sposób na zagranie w B&W2 czy mam iść i kupić sobie inną grę? Będę bardzo wdzięczna za pomoc!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Wto Sie 17, 2010 4:42 am Powrót do góry

też mam viste i mi chodzi.
Spróbuj zreinstalować gre

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Wto Sie 17, 2010 6:36 am Powrót do góry

Zainstaluj inne sterowniki- najlepiej jakieś z 2005 roku, bo wtedy będziesz miał pewność czy to ich wina.
Oczywiście z innymi starszymi również możesz pokombinować. Dodatkowo możesz zmniejszyć ustawienia graficzne do minimalnych, bo może pomimo spełniania wymagań, stawiasz swojemu komputerowi zbyt duże wymagania próbując załadować tą wyspę? Najlepiej podaj dokładne specyfikacje swojego komputera.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Kaczygrod
Nawrócony


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 3

PostWysłany: Wto Sie 17, 2010 12:43 pm Powrót do góry

Dziękuję za tak szybką odpowiedz : ) Matchew robiłam to z 10 razy, łącznie z reinstalką całego Windowsa (spokojnie, nie na potrzeby tej gry) aż taka zdolna nie jestem żeby tego nie próbować : )
Guauldem problem jest w tym że mnie strona intela sama generuje sterowniki i nie mam zielonego pojęcia jak zrobić tak żeby dała mi starsze. Zmniejszyłam już ustawienia graficzne do minimalnych, po za tym sądzę że nie w tym problem, sama wyspa się ładuje i czasem jest tak że pogram 5 minut a potem bum, kiedyś myślałam że to chwilowe więc zapisywałam co te pięć minut i jak mnie wywalało to wczytywałam od nowa ale w końcu się znudziłam.

Jestem kompletnym noobem komputerowym więc podam to co znalazłam ( jeśli chodzi o specyfikacje komputera)

Jest to laptop Amilo Si 2636
dwurdzeniowy procesor Intel Core 2 Duo CPU T7500 2,20GHz
dwa gigabajty szybkiej pamięci RAM
układ graficzny Intel GMA X3100
matryca TFT o rozdzielczości 1280 na 800 pikseli
dysk twardy o pojemności 320 GB
To wzięłam ze strony internetowej
Dokupywałam pamięć mobilną i wynosi ona na teraz 3072MB RAM
Piszą że jest jakaś technologia BrilliantView ale nie wiem o co chodzi i czy się przyda.
Mam zainstalowanego DirectaX 9.0 c, posiadam także mysz i klawiaturę ; p

To znalazłam w menadżerze urządzeń
Karty graficzne: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family
Kontrolery dźwięku: Intel(R) High Definition Audio HDMI

Przepraszam jeśli piszę rzeczy niepotrzebne ale ja na serio nie znam się na komputerach, laptopa mam raczej na potrzeby biurowe więc nigdy nie wnikałam w szczegóły : )

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Wto Sie 17, 2010 2:07 pm Powrót do góry

Trochę tu to nieuporządkowane, ale w końcu dałem radę znaleźć wszystko, co potrzebne.
Obawiam się, że jeśli nie jest winna Vista, to może być to Laptop- albo jedno i drugie. Nie jestem teraz pewien, ale zdaje mi się, że wcześniej już inni mieli problemy z tą grą, gdy próbowali uruchomić ją na laptopie, pomimo, że wszystko wskazywało na to, że jest to możliwe.

----

Na Intelach się nie znam, ale poczytałem trochę i jeszcze bardziej prawdopodobne od powyższych jest sama karta graficzna. Z resztą wstawię cytat z innego forum co do tej karty, również umieszczonej w laptopie:

Cytat:

-Darujcie sobie komentarze, że laptop nie jest do grania
-Jak mamy sobie darować, skoro to czysta prawda (w Twoim przypadku)? Tym bardziej ze słabiutką X3100, która nie nadaje się w ogóle do gier. Sterowniki Ci tutaj nie pomogą - jeśli pobierałeś ze strony Intel'a to masz najnowsze, które mają poprawioną obsługę PixelShader.

Jak chcesz zwiększyć wydajność w grach, możesz pomyśleć nad zmianą laptopa na model, który przeznaczony jest dla graczy. Niestety, taka jest bolesna prawda i wyszukiwanie, na siłę, 'lepszych' sterowników to strata czasu.
Podobnych tematów było już kilkanaście - wyszukiwarka działa.


Więc już chyba wszystko jasne.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Kaczygrod
Nawrócony


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 3

PostWysłany: Wto Sie 17, 2010 2:17 pm Powrót do góry

No właśnie nie do końca, bo idą mi gry które mają większe wymagania niż B&W2. No nic będę szukać dalej : )

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz