Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
POMOC W PRZEJSCIACH MAP....I ULEPSZENIU CHOWANCA

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
JOKER7896
Nawrócony


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 14
Skąd: GOTHAM

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 11:25 am Powrót do góry

POMAGAJMY SOBIE RACZEJ W PRZEJŚCIACH MAP I ULEPSZANIU CHOWAŃCÓW BO RACZEJ INNE TEMATY DLA MNIE SA DRUGORZĘDNYMI

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
JOKER7896
Nawrócony


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 14
Skąd: GOTHAM

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 11:49 am Powrót do góry

Pomóżcie w przejściu mapy z Chinczykami.... Tą drugą.... Co oni mają tygrysa...Nie moge tego przejsc...Ratunku!!!!!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
REX
Wieśniak


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 102

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 12:36 pm Powrót do góry

Przecież nie zagramy za Ciebie. W B & W 2, przeciwnicy nie są Bogami. A Tygrysa masz ty

Pisz konkretniej w czym tkwi problem.
_________________
Ten użytkownik ma nieodparta ochotę zagrać w BiW 1, CiC1, oraz Majesty z kimkolwiek przez "chamaczi" - osoby chętne proszone są o zgłoszenie się z podaniem instrukcji do gry przez internet.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 1:35 pm Powrót do góry

Z czym sobie nie radzisz .. postaramy sie pomoc
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
JOKER7896
Nawrócony


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 14
Skąd: GOTHAM

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 4:43 pm Powrót do góry

NO więc tak....: Mam lwa i próbuje przejsc piata wyspe....ale najgorsze jest to że moi ludzie nie chcą sie mnożyć chociaz sa rodzicami....NAtomiast moi przeciwnicy maja tygryska lecz on raczej nie jest dla mnie problemem ponieważ nie dorasta mojemu lwowi do pięt.Ale właśnie chodzi o to że mają bardzo dużo wojska i nawet mój lew nie bardzo daje im rade.....Jak ktoś ma dla mnie jakies porady to niech pisze albo sam sprobuje jakos to przejsc chociaz nie bedzie latwo..

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
JOKER7896
Nawrócony


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 14
Skąd: GOTHAM

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 4:54 pm Powrót do góry

No a wracajac do chowanca, dlaczemu nie przybywa mu muskli jeśli ćwiczy drzewami caly czas.. nie wiem czy to ja nie da sie wytrenowac mojego lewka czy to moze zle kroki czynie ...piszcie mi co moge zrobic zeby moj chowaniec stal sie pudzianem

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 6:02 pm Powrót do góry

Ja mialem na murach chyba 30 chlopa w postaci lucznikow, wraz z czarem leczenia i chowkiem dawali sobie idealnie rade
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 6:14 pm Powrót do góry

Mi zwykle starczal sam chowaniec z wykupionym 'treningiem' (jak to oni nazwali? ) i kula ognia.
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
pawcio9
Wyznawca


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 245
Skąd: Niewiem.

PostWysłany: Sro Lut 11, 2009 7:41 pm Powrót do góry

A mnie wkurza w tych wszystkich misjach, że komputer nie ma limitu populacji w sensie, że nie potrzebuje ludzików do sformowania oddziału . Są pewne oddziały które jak je zniszczę to się nie odbudują ale niektóre to jak zniszczę to po kilku sekundach robi się nowy w jego mieście (nawet ludziki nie biegną do jego namiotu rekrutacyjnego) tylko się pojawia i wychodzi oddział i tak w kółko Macieju chodzą. Wyprodukują się u wroga przyjdą pod me mury tam zginą i za chwile znowu przychodzą i znowu giną i znowu przychodzą i znowu giną i tak znowu i znowu i znowu aż do końca gry albo jak im się zniszczy koszary.
_________________
Lubię musztardę.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
JOKER7896
Nawrócony


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 14
Skąd: GOTHAM

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 11:55 am Powrót do góry

Ale ten komputer to jest durnowaty!!!!!! Zbudowalem sobie mury w tej misji z chińczykami...I dlaczego przychodza do mnie te chinskie dekle z koszar kiedy ja ich caly czas zabijam...Przychodza i umieraja, przychodza i umieraja, przychodza i umieraja, i tak w kolko....Nie lepiej by mu bylo zebrac potezna armie i przeprowadzic calkowity atak?? To jest po prostu tragiczna rzecz ... ....NO ale wracajac do tej wlasnie misji to juz jakos sobie radze...Ludzie mi sie mnoza wiec jest git majonez...Szkoda tylko ze te ciolki zeslaly na mnie huragan i mi polwe ludzi dedło ...ale mowi sie trudno i trzeba grac dalej no nie?? POZDRAWIAM WSZYSTKICH GRACZY

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 12:13 pm Powrót do góry

Eh... ludzie to mają problemy...
Mnie atakowali na tej wyspie tylko za pierwszym razem, później, jeśli miałem zamkniętą bramę, to stawali jakieś 200, 100 m od niej i czekali, aż ją otworzę, tak wiec nie wiem, co jest w tym trudnego? Nie trzeba ich cały czas zabijać O.o
I niech nikt nie bierze tego do siebie, ale ja nie wiem, jak można mieć problemy z przejściem gry, w której będąc BOGIEM trzeba walczyć z LUDŹMI
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
pawcio9
Wyznawca


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 245
Skąd: Niewiem.

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 12:22 pm Powrót do góry

Ja nie mówię, że mam problem w przejściu gry tylko mnie to wkurza, że on se może robić oddział za free....
On tym oddziałem staje w określonym miejscu, to zależy w którym ty zrobiłeś sobie mury... jak zrobiłeś bliżej tego stosu co się go podpala w zadaniu to będą ginąć od strzał łuczników jak dalej od tego stosu to będą stali tam.
_________________
Lubię musztardę.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 12:27 pm Powrót do góry

A czy ja mówię, że wypowiedz kieruję do ciebie?

Mój post, jak widać, zamieszczony jest pod wypowiedzią JOKER'a
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 1:17 pm Powrót do góry

Joker nie mysli racjonalnie ... pierw nie moze tam przezyc, pozniej nie pasuje mu inteligecja wroga
P.S. To jest chyba ta mapka z 7 Samurajami ? Onni dają sporo frajdy .. szczehlnie jak masz 200
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
JOKER7896
Nawrócony


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 14
Skąd: GOTHAM

PostWysłany: Czw Lut 12, 2009 3:11 pm Powrót do góry

DOBRA JA TO PIKOLE...PRZESZEDLEM TO JUZ TERAZ TO KURDELEK ELEMELEK PROBUJE PRZEJSC NASTEPNA... NAJGORSZE W B&W 2 JEST TO ZE SIE NIE DA GRAC ONLINE .... DA SIE GRAC W B&W1 ONLINE?? PISZCIE BO NIE WIEM...BO JAK SIE DA TO TRZEBA BEDZIE KOMBINOWAC NAD B&W 1 BO POPROSTU ZARAZ DEDNE.... SŁYSZALEM ZE B&W1 JEST LEPSZE OD B&W2 WIEC MUSZE JE SOBIE CHYBA SKADS WYCUDOWAC.... .............

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
G-man
Nawrócony


Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 7

PostWysłany: Pią Lut 13, 2009 5:32 pm Powrót do góry

Kto chce moda na mocne wojsko?? Wkleję jak będziecie chcieli.

W B&W1 przez neta to tylko przez LAN i hamachi(hamaki)... Na forum masz dużo instrukcji.

Tu mamy najważniejszy wycinek modyfikacji:
Kod:
PLATOON_INFO_GREEK_MELEE_1   3   1.5   25   17   0.2   20   5   17   17   0.5   1.57   0   0   1   17   17   0   0   0.5   0.5   15   30   15   30   22.5   1   0   0   0   0.0001   50   100   1   20   20   20   20   20   5   30   30   0.005   5   5   0   0   3   1   2   0   3   1   200   10   1   1.1   200   0.7   0.01   0.01   0   1   1   5   5   0   0   100   1   1   1   0.1   2   6   10   5.5   5   15   0.5   1   4   1   33   3   6   1   2.5   200   300   400   0.01

Kod:
PLATOON_INFO_GREEK_RANGED_1   3   1   24   20.995   0.2   14.995   5   10.05   14.995   0.5   1.57   0   0   1   0.1   0.1   0   1   0.5   0.5   60   70   20   70   120   35.5   17   0   0   0.0001   10   100   1   20   20   20   20   20   5   3   30   0.0004   5   5   1   0   3   1   2   0   3   1   220   10   1   1.1   200   0.7   0.01   0.01   1   0.5   1.35   0.0132   0.025   0.65   0   70   1   1   1   0.25   2   6   10   5.5   5   15   0.5   1   4   1   33   3   6   1   2.5   200   300   800   0.01


Mamy go wkleić do odpowiedniego notatnika. GameBalanceArmy.txt
Wojska wzorowane były na statystykach 7 samurai. Szybciej biegają i nie zdobywają doświadczenia.
_________________

Droga do pracy.
(`\-/`)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz