Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
w sprawie wymagań :)

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karolina_999
Nawrócony


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: z daleka;p

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 6:15 pm Powrót do góry

witam
wiem, że był podobny temat... ale ja mam nieco inny sprzęt i za bardzo się nie znam
więc gra b&w2 mi się zacina nie wiem dlaczego bo myśle, że mój komputerek nie jest aż taki słaby mam viste i wiem, że może spowalniać gre ale nie aż tak zeby na 640X800 przy najnizszych mi zacinało
moj sprzet:
-ADM Athlon 64 X2 Dual-Core Processor TK-55 1.8 GHz,
-RAM - 2 GB
- Karta Graf. - Nvidia GeForce 8400M G - data sterownika z 2007 ale nie mogłam znaleźć nowszego sterownika do tej karty może to wina drivera?

a i viste mam z SP1....
z góry dziękuje za odp.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shack
Wyznawca


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 191

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 6:20 pm Powrót do góry

Sprzęt spoko, ale VISTA TO GÓWNO!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
milzone
kapłan Laartaosa


Dołączył: 04 Lis 2008
Posty: 206
Skąd: Ysgard

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 6:35 pm Powrót do góry

Cytat:
Sprzęt spoko, ale VISTA TO GÓWNO!


zgadzam się w 100000000000%!
_________________
[Wiadomość ściśle tajna, i zastrzeżona tylko dla rządowych rezerw wojskowych]

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen WP Kontakt Odpowiedz z cytatem
karolina_999
Nawrócony


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: z daleka;p

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 6:43 pm Powrót do góry

czyli mam rozumieć, że na XP przy tym sprzęcie gierka będzie śmigać?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shack
Wyznawca


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 191

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 6:51 pm Powrót do góry

Tak! Ponieważ sam system zżera 92195491259 pamięci.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 7:29 pm Powrót do góry

Jak nie widzieliście Visty to się nie odzywajcie bo nie lubię jak szczeniak powtarza coś co usłyszał od tłumu a przynajmniej podaj trzy przykłady dlaczego TWOIM zdaniem Vista jest zła bo zalety też ma których brakuje XP.

Karta graficzna jest bardzo słaba z tego co się orientuje chodź obsługuje wszystkie standardy. Na twoim miejscu sprawdziłbym jeszcze w innej grze o podobnych wymaganiach. Możliwe że masz dużo programów włączonych naraz w tle lub wirus jakiś.
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
karolina_999
Nawrócony


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: z daleka;p

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 7:32 pm Powrót do góry

właśnie programów w tle nie mam. Bo optymalizowałam vistę poprzez wyłączanie niektórych niepotrzebnych usług i programów i defragmentowałam dysk...
No chyba, ze wirus ale o tym nie myślałam w sumie

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 7:36 pm Powrót do góry

Jaki masz antywirus? Jeśli jakiś darmowy do odinstaluj i sprawdź Kasperskim jak coś znajdzie to pousuwaj i wróć do starego lub zainstaluj Avasta (polecam do ochrony ale nie nadaje się do usuwania).
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
karolina_999
Nawrócony


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: z daleka;p

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 7:38 pm Powrót do góry

okej tak więc zrobie i napisze czy będą efekty
no wlasnie mam avasta
dziekować

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 7:41 pm Powrót do góry

Ja się i tak boje że jednak karta jest za słaba bo ona ma być do prac biurowych a nie grania. Ma wszystko co ma 8800 ale jest za słaba aby obsłużyć te technologie.
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 8:17 pm Powrót do góry

Cytat:
Avasta (polecam do ochrony ale nie nadaje się do usuwania).

Avast wiekszy burdel robi niz chroni (juz pare razy system przez niego padl, a raczej przez jego nieskutecznosc, na szczescie komp brata nie moj;]). Z darmowych polecic mozna Avire, kompa nie muli i w miare dziala + hijackthis i combofix do wywalania syfu (nie mam pojecia czy dziala na Viscie albo ma jakas osobna werjse) i mozna spac spokojnie

Karta graficzna rzeczywiscie dosc cienka. Ja bym nigdy sie nie pchal w takie uklady w lapach, jezeli chcialbym sobie pograc. Bez dobrej grafiki mozna sie co najwyzej photoshopem sie pobawic (na cos te 2gb ramu trzeba zuzyc)
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
karolina_999
Nawrócony


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: z daleka;p

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 8:57 pm Powrót do góry

coz zrobic akurat sprzet za pol ceny byl nowiutki wylicytowany na allegro wiec grzech nie skorzystac nie nastawialam sie, ze na takim laptopie bede mogla grac w super gierki ale myslalam, ze b&w 2 pociagnie na srednich bez problemow

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 9:33 pm Powrót do góry

No niestety, laptop do gier to niemaly wydatek, chyba, ze trafi sie jakas okazja
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
Anda
Stała forumowiczka


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 661
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 6:21 am Powrót do góry

Juuuuupiiiiiiiii Rodzice kupili mi wczoraj SUPER laptopa już kradne sieć xD i mam zainstalowane BW, D2 (diablo II) z dodatkiem i inne takie fajne gry... Wszystko to idzie bez problemu duża pamięć, zajefajna grafa i niewiem po co mi wbudowana kamera, ale dobra... Na liczbach się nie znam (czyt. Nie wiem jak czytać ile jest tam giga i takich tam) Tatuś wybierał wiem tyle, że to jest ASUS czyli jeden z najlepszych...
_________________
Jeśli chcesz mi coś powiedzieć, mów wprost...


Opcja "Szukaj" nie gryzie... Tylko połyka w całości...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
karolina_999
Nawrócony


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: z daleka;p

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 8:35 am Powrót do góry

Hmmm no cieszymy się razem z Tobą ... hehe

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shack
Wyznawca


Dołączył: 28 Lip 2008
Posty: 191

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 5:55 pm Powrót do góry

Los_Emilos - tak się składa że miałem do czynienia z Vistą, gdyż kupiłem sobie laptopa z oryginalnym Windows Vista i moje zdanie, że jest to gówno. Potem zainstalowałem sobie jedną z dystrybucji linuxa, tj. Ubuntu i wszystko śmigało 3x szybciej i problemu nie ma.

Mi BW2 chodziło z Radeonem 9500 na maksymalnych wymaganiach, a jest to bardzo do dupy karta.. I nie nawidze pyskatych ludzi.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Anda
Stała forumowiczka


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 661
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 6:13 pm Powrót do góry

Na kompie mojego brata jest Vista ja się w niej nigdy nie połapie... Ehhh...
_________________
Jeśli chcesz mi coś powiedzieć, mów wprost...


Opcja "Szukaj" nie gryzie... Tylko połyka w całości...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 9:40 pm Powrót do góry

1. Avast wygrał test dobreprogramy.pl na najlepszy antywirus ale ja się kieruje raczej swoim obyciem z tym programem i wole go od takich komercyjnych jak ESET czy Kasperski(ogólnie świetny ale muli).
2. Ja miałem Vista i ma kilka ciekawych rozwiązań (głównie bezpieczeństwo) ale jak masz systemu na jądrze Linuksa to się nie dziwie bo to jest naprawdę dobra rzecz. Gdybym nie grał w gry to pewnie bym chodził na Kubuntu lub Debian.
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 10:37 pm Powrót do góry

Testy (swoja droga z sierpnia 2008 http://www.av-comparatives.org/seiten/ergebnisse_2008_08.php , znalezione na purepc.pl) sa IMO nic nie warte, przetestowac trzeba w praktyce
btw. ten test czasem nie byl na ilosc pobran? strzelam po glownej funkcji serwisu
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Sob Lis 15, 2008 11:03 am Powrót do góry

Tu masz ten test: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=205&Test+bezplatnych+programow+antywirusowych .
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Lis 15, 2008 11:25 am Powrót do góry

To byl tylko test skanera (przynajmniej patrzac po tabelkach ma sie takie wrazenie)? W linku, ktory podalem widac wyrazna przewage Aviry w aktywnej ochronie, gdzie Avast (i z statystyk i z wlasnego doswiadczenia) lekko mowiac - jest gowno wart, dodatkowo bardziej muli kompa
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
karolina_999
Nawrócony


Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 10
Skąd: z daleka;p

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 11:50 am Powrót do góry

witam po raz kolejny
pisze tylko, zeby poinformowac : bo zainstalowalam XP na drugiej partycji i musze przyznac ze sam system chodzi szybciej ale jesli o gry to duzo sie nie zmienilo wiec tylko informuje jakby ktos chcial przechodzic z visty na xp ze wzgledu na przyspieszenie geir wiec od razu mowie, ze rewelacji nie ma

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Lis 26, 2008 3:23 pm Powrót do góry

O tym juz wczesniej pisalem w innym temacie. 2-3 klatki roznicy to niewiele biorac pod uwage dosc slaba karte graficzna. Gdzies mam test porownawczy Vista SP1 vs XP SP3, wiadomo ze XP szybszy (w grach), ale roznice niezbyt imponujace, a w niektorych aplikacjach na wypadalo wrecz na korzysc Visty (typu Photoshop bodajze, ale to juz przy mocnym kompie).
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz