Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
StarCraft... 2
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Inne gry
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Evilz
Starszyzna wioski


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 830
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 6:56 am Powrót do góry

Meee napisał:
Załapałem się na klucz do bety (forum w sygnaturze - admin dostał sporą ilość kluczy i rozdaje w mini-konkursach), jak mi się uda ściągnąć i to odpalić to dam znać.


Ja się nie musiałem męczyć w zdobywanie kluczy i ściągnąłem z torrenta - powiem , że nawet niezłe tylko muzyka baaardzo słaba ! No i Protossi są jeszcze ciut za mocni w rushach.

Zarejestrowałem się kiedyś na tym twoim forum ale odniosłem wrażenie , że było martwe (nawet coś napisałem o_O)...

EDIT : Teraz widzę , że beta SCII postawiła to forum na nogi.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Meee
Skamielina


Dołączył: 21 Sty 2002
Posty: 3576
Skąd: uhh, zebym ja to wiedzial...

PostWysłany: Sro Kwi 28, 2010 1:24 pm Powrót do góry

Nie wiem skąd to wrażanie biorąc pod uwagę, że regularnie jesteś tutaj

Bywały spadki aktywności, ale bez przesady

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Wto Cze 08, 2010 4:09 pm Powrót do góry

Ja zagrałem w betę tylko, aby zobaczyć jak prezentują się wymagania, grafika, grywalność i jednostki. Największe plusy to fakt, że nic nie ulepszali. Brak nowych ras, brak nowych surowców. Stary, dobry Starcraft z odświeżoną historią nowymi jednostkami. Na razie niektóre jednostki są trochę zbyt wypasione, ale pewnie to naprawią. Zakopujący się Ultralisk to chyba przesada. Najbardziej żałuję, że usunąłem tą betę, ale zapomniałem sprawdzić animację zestrzelonego Mothership.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Czw Cze 10, 2010 8:54 am Powrót do góry

Miałem okazję zagrać zergami. Bardzo fajnie, szkoda tylko że tak mało nowości jest
Może w officialu będzie więcej ^^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pią Cze 11, 2010 8:27 pm Powrót do góry

powiem wam tak ...
gralem w ta bete troche .. oczywiscie vs AI
ogolnie spoko gierka, kazdy patch duzo zmienia
sporo rzeczy zmieniaja tak ze przecietny gracz z tego w ogole nie skorzysta ;(
Ale ogolnie ladnie sie rozwija. Wybuch matki .. noc milego .. kiedys znalazlem mapke gdzie bylo duzo neutralnych jednostek na srodku planszy, wszystkie ukryte pod polem maskujacym wielu mothership'ow ... to bylo traumatyczne gdy wyslalem zwiad ladowy ;(
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Nie Cze 13, 2010 9:33 pm Powrót do góry

No, czyli w sumie gierka zapowiada się dobrze. Mało zmian, byle by tylko fabułę zrobili na poziomie. Wtedy gra mogła by może nawet dorównać jedynce. Największy plus w porównaniu z jedynką to że wreszcie można wybrać ponad 12 jednostek Chociaż pewnie niektórym to przeszkadza...
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Sro Cze 16, 2010 11:19 pm Powrót do góry

Blizzard lubi filmiki
http://www.youtube.com/watch?v=pmBtanGjziM
reklama z TV
a najgorssze jest to ze premiara jest 27, a 28 jade na tydzien na wakacje
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 6:42 pm Powrót do góry

Zerat, masz dwa wyjścia:
1. Przyspiesz premierę
2. Opóźnij wydanie gry (jeśli chcesz, skończyć pocięty i przywiązany do mrowiska czerwonych mrówek przez fanów którym aż cieknie ślina na myśl o premierze)
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 6:52 pm Powrót do góry

JJ .. czy pamietasz moze o ile byl opozniony Diablo 2 ?
O ile dobrze kojarze to o ponad rok
Jakos przesuniecie premiery mnie nie zdziwi .. w koncu powiedzieli odnosnie premiery 2 rzeczy:
- "When it's ready"
- Rok wydania napewno bedzie mial na początku 2 (czyli lata 2000 - 2999 )
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 7:10 pm Powrót do góry

Przecież nigdy nie ogłoszono premiery Diablo II. To różne portale podwały wymyślone daty i przesuwały je chyba do tego stopnia, że opóźnienie wynosiło prawie 3 lata

Ale i tak by Ci zabili, gdyby się dowiedzieli, że przesunąłeś premierę, bo postanowiłeś sobie zrobić wakacje.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 8:38 pm Powrót do góry

Te wakaxje sa dla mnie wazniejsze od Starcrafta
Bez zawachania bym przesunal premiere, ale skoro nie moge .. to olac gre, pewno jak wroce to tu juz bedzie tona screenow itp. na ten temat
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pon Cze 21, 2010 3:43 am Powrót do góry

Ja tam wolę dostac grę o której wiem jak najmniej. Podobnie jak w przypadku filmów

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Górski Smok
Wyznawca


Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 189
Skąd: Droga Mleczna, a wy?

PostWysłany: Pon Cze 21, 2010 10:23 am Powrót do góry

U mnie ta zasada działa w przypadku książek....
W filmach też troche... ale jak mnie jakaś gra ciagnie, to mimo wszystko wiem o niej sporo.
_________________
<---"Daj mu jeść,przytrzymując nad nim przycisk działania"

http://www.pajacyk.pl/
1-kliknięcie 1 obiad dla biednego dziecka
warto

89% graczy uważa,że grafika jest najważniejsza,wklej to do podpisu jeśli należysz do pozostałych 11%.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Pon Cze 21, 2010 3:07 pm Powrót do góry

Zerat, wrócisz do domu, a tu się okaże że już masz 134 patche do pobrania
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pon Cze 21, 2010 4:22 pm Powrót do góry

z patxchami di sciagniecia siezgodze ... max 2 dni po premierze zostanie wydany patch 1.01
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Meee
Skamielina


Dołączył: 21 Sty 2002
Posty: 3576
Skąd: uhh, zebym ja to wiedzial...

PostWysłany: Wto Cze 22, 2010 4:07 pm Powrót do góry

Chętnie bym kupił nawet zaraz po premierze (staram się nie piracić ostatnio :p), ale 200 zł za pełną lokalizację? Dziękuję postoję.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Sro Cze 23, 2010 3:17 pm Powrót do góry

powiem tak ... Gdyby SC mial byc jako jeden .. a nie jako 3 gry to bez zawachania .. jesli bylby po angielsku, ale Diablo 3 to z checia sobie kupie ortyginal
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
flajek38
Nawrócony


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 25
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 5:10 am Powrót do góry

Ja w to grałem dostałem klucza. Dla mnie to jest idiotyzm, tyle budowli że żeby zbudować wszystkie zajęło mi godzinę...
_________________
Pilnie oczekuję BW3.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Pią Cze 25, 2010 8:20 pm Powrót do góry

Flajek, to chyba grać nie umiesz Właśnie w SC2 za szybko wszystko się buduje. Czas jaki w jedynce był poświęcany na zbudowanie Overlorda to teraz czas zbudowania prawie wszystkich budynków
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
flajek38
Nawrócony


Dołączył: 07 Lis 2009
Posty: 25
Skąd: Suwałki

PostWysłany: Sob Cze 26, 2010 5:52 pm Powrót do góry

No chyba tak. Warcraft 3 jest lepszy D:.
_________________
Pilnie oczekuję BW3.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Nie Cze 27, 2010 7:40 pm Powrót do góry

Warcraft lepszy? Ja bym Ich nie porównywał. Obie gry są niemal spełnieniem marzeń. Trochę jak wybierać między Bogiem a Jahwe. Wybór zależy od upodobań

Co do Twoich oczekiwań na B&W3 (bo chyba o to chodzi w twoim podpisie):
Nie ma na to szans. Lionhead stał się częścią Microsoft'u. Może Oni by wydali kolejną część, jednak problem polega na tym, że ludzi już takie gry nie kręcą. Wolą gry na pół dnia. Dzisiaj np przeszedłem w niecałe 3h całą grę... chociaż dobra zabawa była, nie powiem, że nie, ale za krótka. Przykładem problemów dzisiejszych gier może być Assasin's Creed. Genialny pomysł, badziewne wykonanie. Powtarzasz wszystko w kółko aż do znudzenia. Czyli społeczeństwo potrzebuje gier prostych, krótkich i z wypasioną grafiką. Więc po co robić grę dla wąskiej grupy, skoro można zbić kasę na całej masie.

Co do wydania Starcrafta jako 3 gry. Chamstwo jakich mało. Nigdy bym tego nie spodziewał się po Blizzardzie. Dlatego wciąż żyję w przekonaniu, że mieli jakiś ważny powód, którym się z Nami podzielą. Bo niby czemu po latach tworzenia doskonałych (nie bójmy się w Ich przypadku używać tego słowa) gier, mieli by odwalić taki numer? Może jeszcze Diablo III wydadzą każdy rozdział jako osobną grę? Ogólnie to Blizz stracił na razie w moich oczach. Mam nadzieję, że na krótko.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Coursant
Wieśniak


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 126
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Nie Cze 27, 2010 8:42 pm Powrót do góry

co do assasyna, grałeś w 2? jest znacznie lepsza, dlatego nie moge sie doczekac kolejnej odslony. fakt, ze jest prosta(no moze nie trudna), ale krotka na pewno nie, powinno sie dac zwiekszyc liczbe straznikow czy cos xd ale fakt, tak jak w 1, po zakonczeniu robi sie nudna (choc tu mozna swobodnie chodzic po miescie)
a co do sc2 w 3 czesciach... moze chca wszystko dopracowac? moze kazda z nich moglaby robic za osobna czesc? ale znajac Blizzarda, przynajmniej na jakosc nie bedziemy nazekac xd. powinni dac jakies znizki dla tych co kupia 1 czesc przynajmniej;/
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 4:16 am Powrót do góry

Ta, zniżki... Dobre sobie...
Prędzej wydają coś w stylu: kupisz 2'jke a 1'ynkę dożucamy za 1euro ^^
Co do AS2. Sam przeszedłem na jakieś 98% (nie zbierałem skarbów). Gra jest ogólnie wypasiona, fakt jest za prosta, ale na necie możesz znaleźć wiele sposobów na utrudnienie rozgrywki. W każdym razie mi, ukończenie gównej fabuły wraz z misjami pobocznymi zajęło jakieś 40 godzin. Może i długo, ale ja lubię się po bujać w takich grach.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Coursant
Wieśniak


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 126
Skąd: Tarnów

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 7:25 am Powrót do góry

mi 20 ale robilem same misje fabularne xd
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Meee
Skamielina


Dołączył: 21 Sty 2002
Posty: 3576
Skąd: uhh, zebym ja to wiedzial...

PostWysłany: Pon Cze 28, 2010 1:18 pm Powrót do góry

Zapędzili się z rozmachem kampanii i stwierdzili, że lepiej wydać jedną kompletną niż przekładać datę premiery o kolejne 2-3 lata (sama kampania terran ma być podobnych rozmiarów, jak nie większa, jak wszystkie trzy w jedynce).

Taka jest przynajmniej oficjalna wersja.

Dalej mam wrażenie, że się strasznie łasi zrobili na kasę po WoWie >.>


Zerat, ja podobnie, ale ze szczególnym naciskiem na "po angielsku". W innym języku w SC nie będę grał nawet jakby za darmo mi dali :p

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Wto Cze 29, 2010 9:03 pm Powrót do góry

propo zbijania kasy na SC2
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=52282


dla leniwych info o cenie SC2 - part1, narzucone przez blizzarda dla naszego kraju i wynosi 199 zl ;/
o dacie oczywiscie cisza ... ale z tego co kojarze to byl polski klient do bety .. wiec gre pewno tez przetlumaczą ... ja sie w empiku zapytam jak bedzie premiera czy mi sprowadza po angielsku i za ile ?
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 5:51 am Powrót do góry

Zawsze jest allegro ;o

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Sro Cze 30, 2010 3:35 pm Powrót do góry

Mi AC 1 ciął się jak jakiś emo, a o dwójce lepiej nie myśleć. Poza tym w dzisiejszych czasach 20 godzin gry to i tak bardzo dużo Często jednak jest to 20 godzin nudnej, przewidywalnej fabuły. Ale spójrzcie na takiego Baldur's Gate... 400h gry (przynajmniej tak było reklamowane) i to całkiem ciekawej gry

Blizzard zarabia na WoW'ie tyle kasy, że SC2 i Diablo III mogli by wydać za darmo bez większej straty...
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Meee
Skamielina


Dołączył: 21 Sty 2002
Posty: 3576
Skąd: uhh, zebym ja to wiedzial...

PostWysłany: Pią Lip 02, 2010 1:18 pm Powrót do góry

Blizzard, mówisz? Czyżby przeliczyli se po prostu dolary/euro na PLN i tak im wyszła cena? (Przykładowo dużo nowych gier na Steam'ie chodzi po 50Euro ~200PLN)

*facepalm*

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pią Lip 16, 2010 10:57 pm Powrót do góry

Dzis na youtube wyskoczyla mi fajna reklama ... ze premiera SC2 jest juz w przyszly wtorek 27 dnia bierzacego miesiaca ... tak roku tez
Oczywiscie kliklem z ciekawossci i przekierowalo mnie tu

http://eu.blizzard.com/pl-pl/games/videos/index.html?v=sc2:commercial
Trailer w wersji polskiej (konkretnie spot reklamowy do telewizji)
Kilka posotw wyrzej wspomnialem ze beta doczekala soe polskiego klienta ;/ Mam wrarzenie ze gra bedzie w polskiej wersji jezykowej
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Inne gry
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Strona 3 z 5
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz