Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Mam dla was dobra nowine...
Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Piotrek153
Nawrócony


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 5

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 6:28 am Powrót do góry

ee niedoczytalem sie zeby ojciec diany napisal w jaki sposob na kartach z zablokowanymi max detalami walczyc miedzyinnymi trawe i futerko. jezeli ktos jest zainteresowany niech tu pisze to zaraz napisze sposob =p

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
fenix
Nawrócony


Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 39
Skąd: pokoj

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 7:21 am Powrót do góry

kazdy jest zainteresowany nawet ja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 7:37 am Powrót do góry

Piotrek153 napisał:
ee niedoczytalem sie zeby ojciec diany napisal w jaki sposob na kartach z zablokowanymi max detalami walczyc miedzyinnymi trawe i futerko. jezeli ktos jest zainteresowany niech tu pisze to zaraz napisze sposob =p

ja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
KlausV
Nawrócony


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 4

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 8:26 am Powrót do góry

ja też

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 8:31 am Powrót do góry

czemu od razu nie napiszesz ??

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
Piotrek153
Nawrócony


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 5

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 9:41 am Powrót do góry

Do tego trzeba pogrzebac w pliku ale nie jest to zbyt trudne...
Otwieramy folder gdzie mamy zainstalowanego b&w2
nastepnie otwieramy folder data
szukamy pliku "graphics" i otwieramy go za pomoca notatnika.
teraz wyszukujemy rodzaj naszej karty i w miejsca 3 kolejnych cyfr wpisujemy 3;0;3
np: jezeli masz radeona 9250 powinno to wygladac mniejwiecej tak
__________________res_________minspec_______detail_level



9250______________3___________0_____________3

aha u mnie to dziala eleganco zaraz zrobie screeny jak to wyglada po tej przemianie a jak wygladalo przed to raczej wiecie... lyse chowance brak trawy i brzydkie moze... jak macie jeszcze jakis problem to piszcie. i jeszcze jedno ja nie jestem zadnym informatykim czy cos poprostu mi zalezalo to to znalazlem wiec nie pytajcie mnie o inne zaawansowane zeczy tego typu bo sie nie znam xD

eee jak ktos mi wytlumaczy jak wrzucic screeny to wrzuce ale xD[/img]

Nie pisz 2 postow pod soba, masz przycisk edit

A zdjecia umieszczasz wrzucajac je pierw np na www.imageshack.us a nastepnie wklejajac link pomiedzmy tagi [img] i [/img] - Strange

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Dos
Wieśniak


Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 129
Skąd: w ludziach tyle niezrozumienia?

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 10:39 am Powrót do góry

Dzięki facet nareszcie pociesze się grą na full detalach Wreszcie wygląda jak trzeba

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
fOKUS
Nawrócony


Dołączył: 22 Paź 2005
Posty: 30
Skąd: Bydgoszcz

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 10:44 am Powrót do góry

Gra teraz wygląda pięknie ale to nie na mojego blaszaka
_________________
...Będziemy krwawić...
...Bedziemy konać...
...Nigdy się nie poddamy...
...Jak bracia walczyć będziemy do końca...
...Póki krew nie spłynie po ziemie...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 12:37 pm Powrót do góry

Grafika bedzie piekna... Ale fps 1

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 12:41 pm Powrót do góry

Hej wstawiłem tą "poprawke" ale teraz nie moge zmniejszyć ustawień.Wie ktoś jak temu zaradzić?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Piotrek153
Nawrócony


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 5

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 12:59 pm Powrót do góry

ee za to ze sie przycina mnie nie oskarzac ja tylko pomagam tym co wiedza ze im sie nie bedzie cielo a poprostu nie moga se pozmieniac ustawien... pozatym ludzie z kad ja mam wiedziec jaki wy macie sprzet ^^ heh mimo wszystko wydaje mi sie ze zrobilem dobry uczynek =p

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
KlausV
Nawrócony


Dołączył: 29 Paź 2005
Posty: 4

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 2:35 pm Powrót do góry

Wiecie co poprostu najlepiej ustawić sobie własne ustawienia.
Jak w opcjach są poziomy detalii niskie średnie i wysokie to jest też własne...pewnie wszyscy juz o tym wiedzą ale to jest według mnie najlepsze

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 2:58 pm Powrót do góry

Wszyscy o tym wiedza tylko wiekszosc ma je poblokowane z powodu slabego sprzetu i wlasnie w tym temacie zostało poruszone jak odfblokowac zablokowane opcje...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 3:21 pm Powrót do góry

brzmi ciekawie .. potem sie pobawie bo jak sie ma 400MHz ponizej minimalnych wymagan to wiecie
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Prophet
Wyznawca


Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 199
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 3:24 pm Powrót do góry

Uruchomilem na max detalach na Radku 9200 - pokaz slajdow oczywiscie nawet w rozdz. 640x480 Ale byla trawka Chowaniec tez pokryty mini warstwem futra, ale woda juz w ogole sie nie zmienila
_________________
"The name of the game is <<Black & White>> and this will be the best f***in PC game U've ever seen" - Peter Molyneux

MDA III ROX
_________________
Jezeli ktos by kiedykolwiek jakims cudem potrzebowal mojego GG: 3928892

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Lee-Sek
Starszyzna wioski


Dołączył: 14 Mar 2002
Posty: 1194

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 3:37 pm Powrót do góry

no ja mam pokaz slajdow max...
Ale teraz nie moge tego cofnac
ustawiam spowrotem wartosci 5200 na 1 0 1 i nic i nadal sie tnie.... wyslij mi ktos caly plik graphic na maila...

rafal@lisiewski.com
albo gg
3692257

prosze
_________________
http://lisiewski.com
http://sklepjubilerski.com
http://www.all4you.gtw.pl

GG -----> 3692257


"Jezeli niewiesz nic, to znaczy ze wiesz wszystko."

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Piotrek153
Nawrócony


Dołączył: 27 Paź 2005
Posty: 5

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 3:45 pm Powrót do góry

a ja mam wode futerko trafffke i wszystko ladnie na sprzecie :
athlon 2000+
512 ramu
radeon 9250 (fabgrycznie podkrecany do 256mb)
hmmm feell good
(fps 20 ++)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 3:50 pm Powrót do góry

A ja wam napisze ze tez sie pobawilem chwile... FPS nie była taki zły jak przypuszczałem, wachał się między 0 a 1. Nie byla przez cały czas 0. Ale za to jakie futerko i trawka z kwiatuszkami. Zrobilem tylko 2 screeny chowanca na zielonej trawce ale są piękne. Więcej sie nie udalo bo ustawić kamerke na takim FPS to tak jakby zle sumienie zaprzyjazniło się z "brodaczem"

1.

2.

Piękny prawda?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 3:56 pm Powrót do góry

I tu was zaskocze,też zdążyłem walnąć screena Oczywiście wielki pokaż slajdów no i bez trawki bo jakieś błędy powyskakiwały ale i tak jest gits

PS:Działa wam GG?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 4:37 pm Powrót do góry

Jeszcze pare screenow ale juz bez kwiatuszkow. Na takich detalach gram z 5-6 FPS


+To się woda nazywa


+Pole


+Widoki z Gór


+Mokre futerko

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 4:39 pm Powrót do góry

Jak zmniejszyć detale?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 4:44 pm Powrót do góry

Hmmm Jakos nie miałem zadnego problemu z tym. Po prosty przeszedłem do menu głownege ( wiekszy fps :p ) i tam dalem na wlasne i pozmiejszalem jak chcialem. Hmmm. Jeszcze wczesniej dalem w graphics na takie ustawienie jak ma geforce 4 ( 1 1 1 ). Ale zaraz wracam na własne... Jeszcze się chwile pomecze bez futerka ( karta się zbliza )

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Meee
Skamielina


Dołączył: 21 Sty 2002
Posty: 3577
Skąd: uhh, zebym ja to wiedzial...

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 4:54 pm Powrót do góry

czy to jest ta lwica tylko po wizycie u fryzjera??
Na tym pierwszym skrinie jak lezy na trawie wyglada cudnie

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 4:56 pm Powrót do góry

Taaa To ta lwica po zabiegu wydlużania wlosow ( futra? :p ) w Hollywood :p

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Lis 06, 2005 10:21 pm Powrót do góry

grzebiac troche w pilkach (jak zwykle) zaczolem wypisaną w powyzszych postach metoda jak na slabszych kompach wymusic futerko i trawe .. no i znalazlem

wybieramy sobie jakas karte z przykladowymi liczbami:
XXXX______________1___________2_____________2

i zeby miec futerko wystarczy zmienic na:
XXXX______________1___________1_____________2

czyli zmienic srodkowa liczbe na taka o mniejszej wartosci, odblokowuje to 2,3 i 4 pozycje od dolu w opcjach grafiki tak ze mozna je ustawic na maxa i jedna z nich jest odpowiedzialna na futerko
nie jestem pewien ale chyba jesli srodkową liczbe zmienimyna 0 (zero) to wloskow bedzie jeszcze wiecej .. ale to juz wam pozostawiam do testowania

Milego grania z futerkiem na slabszych kompach

EDIT: przypominam moje parametry: 1.2Ghz, 768MB ramu GF 5500FX WinXP z wymuszonymi włoskami i pozostałymi detalami (na tym sprzecie) na maxa gra nie scina
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Osiołek
Uczeń


Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 372
Skąd: Legionowo

PostWysłany: Sob Gru 03, 2005 2:06 pm Powrót do góry

Hej ludzie...jak rozumiem udało Wam się odpalić maksymalne opcje grafiki na słabszych kartach, tylko czemu u mnie to nie wychodzi . Na tej głupiej liście w tym notatniku nie ma Gefroce 4 Ti 4200, myślałem, że jak zmienie Gefroce4 3 0 3 to będę miec tą wypas grafe a tu pupa wciąż ta sama grafa jak przedtem . Dopisałem nawet do listy 4200 i nic to nie dało. Co mam zrobić ?
_________________
Black&White to boska gra ^^.

GG Osiołka -----------> 9776127 (jeśli ktoś znów mnie spyta na gg o crack do B&W1 lub 2 BAN!!)

Strona oślego komiksu ^_^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
szwagier22
Nawrócony


Dołączył: 24 Gru 2005
Posty: 4

PostWysłany: Sob Gru 24, 2005 9:02 am Powrót do góry

ej ludzie jakie były te trzy cyfry przy radeonie 9550 i 9500 plz pomocy dzikei za pomoc z góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
szwagier22
Nawrócony


Dołączył: 24 Gru 2005
Posty: 4

PostWysłany: Sob Gru 24, 2005 9:03 am Powrót do góry

osiołek o ile mi wiadmomo to chyba tylko radeony mogą mieć futerko

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Diana
Wieśniak


Dołączył: 31 Sty 2005
Posty: 51

PostWysłany: Sob Gru 24, 2005 10:11 am Powrót do góry

Futerko tylko na Radeonie? Nie wydaje mi się...Osiołek, może nie znam się zbytnio na tym wszystkim ale nie wydaje mi się, żeby na GeForce 4200 mogło być to "full wypas" futerko...jeśli już to byłby pokaz slajdów. U mnie już na 5500 nie dało wyciągnąć maxa a co dopiero na 4200. Jak ja miałam wszystko na full przestawione to się tragicznie cięło.
_________________
Wiwat B&W2 !!! Wiwat rodzice!!!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Osiołek
Uczeń


Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 372
Skąd: Legionowo

PostWysłany: Sob Gru 24, 2005 11:29 am Powrót do góry

szwagier22 napisał:
osiołek o ile mi wiadmomo to chyba tylko radeony mogą mieć futerko


Tylko Radeony mogą mieć futro? To co mój chowaniec
ma na sobie?

No to chyba właśnie moja karta zaczyna się starzeć i jej możliwości są coraz mniejsze . Przynajmniej jeszcze robi ten fajny efekt rozmycia w NFS MW .
_________________
Black&White to boska gra ^^.

GG Osiołka -----------> 9776127 (jeśli ktoś znów mnie spyta na gg o crack do B&W1 lub 2 BAN!!)

Strona oślego komiksu ^_^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz