Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Czy B&W2 mi pójdzie?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
basbot11
Nawrócony


Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 2

PostWysłany: Pon Maj 01, 2006 11:20 pm Powrót do góry

mam Semprona 2.6
512 mb ramu
radeon 9550 128/64

gra po założeniu profilu gdy daje na nową gre sie wiesza.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Wto Maj 02, 2006 9:26 am Powrót do góry

przeinstaluj gre
zainstaluj nowsze drivy do grafiki
wiem ze to nic ciekawego .. ale brak pomyslow ;(
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
basbot11
Nawrócony


Dołączył: 01 Maj 2006
Posty: 2

PostWysłany: Wto Maj 02, 2006 12:25 pm Powrót do góry

dzięki za pomoc. problem sie rozwiązał po ściągnięciu najnowszych sterowników do grafy, mo je poprostu były stare.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Draco
Nawrócony


Dołączył: 17 Lip 2005
Posty: 31
Skąd: Skądinąd;]

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 2:29 pm Powrót do góry

A jak myślicie- rechnie na tym sprzęcie?
Athlon 1700 (1.4)
256 MB Ram
GeForce 5200 FX 128MB
Martwi mnie głównie procesor..no i pamięć ram...Ale chociaż na low...
_________________
Marvel Heroes:

Spidey

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 3:15 pm Powrót do góry

Pójdzie na pewno, ale za jakość i płynność nie ręczę...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 7:03 pm Powrót do góry

Odpalic odpali i bedziesz mogl grac ale chyba bez wiekszej satysfakcji. Nie bedziesz mial dodatkow ( furo/trawa/piekne morze itd ) i bedzie moglo lekko rzycinac...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Sob Cze 24, 2006 3:28 pm Powrót do góry

Draco napisał:
A jak myślicie- rechnie na tym sprzęcie?
Athlon 1700 (1.4)
256 MB Ram
GeForce 5200 FX 128MB
Martwi mnie głównie procesor..no i pamięć ram...Ale chociaż na low...

na 1.2Ghz (Duron), GF 5500, 768MB ramu codzi bez wiekszych problemow na srednich detalach (malo FPS'ow ale grac sie da )
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Max
Wyznawca


Dołączył: 12 Sty 2006
Posty: 190
Skąd: z domu

PostWysłany: Sob Cze 24, 2006 5:46 pm Powrót do góry

więc dochodzimy do wniosku, że najważniejsze do gierki są...... RAM'y!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
GoTeN
Nawrócony


Dołączył: 25 Cze 2006
Posty: 6
Skąd: stąd i stamtąd

PostWysłany: Nie Lip 02, 2006 10:53 pm Powrót do góry

no to tak

mam Atlona 2000+(1700 podkręcony do 2.0)
GeForca 5500 fx
512 DDram

zadziała mi bo jedynka była super i chciałbym kupić 2 ale nie wiem czy ryzykować
_________________
SSJ4
GG:2195364
Skype:songotenssj4

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Pon Lip 03, 2006 11:32 am Powrót do góry

Będzie chodziło.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
mi3dzi4k
Wieśniak


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 133
Skąd: Kłodzko

PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 12:26 pm Powrót do góry

Athlon 2.5
384 RAM
Radeon 128 (9200)

Czy na tym sprzęcie będę miał futro, trawe itd. ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 1:12 pm Powrót do góry

stanowczo za mało ramu .. 512 to minimum
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
mi3dzi4k
Wieśniak


Dołączył: 22 Lip 2004
Posty: 133
Skąd: Kłodzko

PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 1:27 pm Powrót do góry

RAM dokupie, ale czy karta i procek udźwigną futerko itp.?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pią Lip 07, 2006 1:31 pm Powrót do góry

jesli nie bezposrednio to zawsze mozesz wymusic ... nie powinno scinac
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Syra_13
Nawrócony


Dołączył: 20 Lut 2006
Posty: 8

PostWysłany: Sob Lip 22, 2006 11:39 pm Powrót do góry

Dobra a czy na
GeForce 6600 256BIT, 128MB 128BIT DVI HDTV
Pentium 4, 3gHz
1GB RAM
80 Gb na HDD
bedzie płynie chodziło z wymuszonym futerkiem i trawą ?? czy raczej karta graf. do dupy, bo mam teraz gf 5200 i raczej pokaz slajdów niz gra. [w konfiguracji grafiki na gf 6600 jest 1.0.1 a gf 5200 1.2.1]

A tak wogóle to siema, dawno sie zarejestrowałam ale hasło przepadło :p

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
adamk
Wyznawca


Dołączył: 20 Paź 2005
Posty: 275
Skąd: Estadio Santiago Bernabéu

PostWysłany: Nie Lip 23, 2006 12:44 am Powrót do góry

Z plynnoscia tej gry roznie bywa... zalezy tez na jakich ustawieniach chcesz grac plynnie. Osiolkowi na podobnym sprzecie ponoc tnie jak cholera, ale strasznie dziwne to jest, na takiej konfiguracji gra powinna dobrze smigac na sredniowysokich detalach. Nie bedziesz musial wymuszac trawy czy futerka, bo te opcje powinny byc odblokowane w ustawieniach.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Dobijasek
Wieśniak


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 134

PostWysłany: Nie Lip 23, 2006 1:01 am Powrót do góry

ja mam P4 3GHz
GF 6200
512 DDR (troche malo jak na ta gre)
200GB HDD

i mi idzie spokojnie z futerkiem, trawka (no i moze jakies tetale morza)
a tnie mi tylko jak sobie przbuduje za bardzo wioche (i musze na minimalnych detalach jechac, futra nie wylaczam bo nawet nie mam jak )
tylko szkoda mojej grafiki (bug)

a tak z ciekawosci
mam jeszcze na polce 512 ramu i czy jak bym je dolozyl do kompa to by mi poszlo troche lepiej

ewentualnie +fraps (no wtedy spada minimum do 10 FPS)
a tak to nawet spoko filmiki wychodza (sie raz zapomnialo wylaczyc frapsa to mi 1h nagralo ze az mi dysku potem zabraklo na nagrywanie, sie dziwilem co mi tak tnie grafe )

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Syra_13
Nawrócony


Dołączył: 20 Lut 2006
Posty: 8

PostWysłany: Nie Lip 23, 2006 2:40 pm Powrót do góry

Na podobnym kompie do mojego tylko ze z gf 6200 idzie na max detalach, no bez wygładzania krawędzi. Tnie sie minimalnie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Samson
Misjonarz


Dołączył: 18 Cze 2005
Posty: 572
Skąd: Ze starożytnej Grecji

PostWysłany: Nie Lip 23, 2006 7:05 pm Powrót do góry

Moja była słaba gf6200.Musiałem kupić geforce7800,bo ta karta była tak zrąbana że szok.
_________________
Bądź dobry,bądź zły ,bądź wszechmocny http://www.lionhead.com

Ściągnij i obejrz mój filmik własnej roboty
http://www.megaupload.com/dl.php?d=BZIJ67OD&l=en
GG-7001984

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Nie Lip 23, 2006 8:08 pm Powrót do góry

GF6200 jest taką kartą, że trzeba ją podkręcić, bo inaczej będzie działać gorzej od tych z serii 5xxx. Ja swoją podkręciłem i gram w PoP: TTT na max detalach płynnie (pomijam antyaljasing). Tnie się tylko jak dużo świateł do obsłużenia jest.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Dobijasek
Wieśniak


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 134

PostWysłany: Nie Lip 23, 2006 9:04 pm Powrót do góry

oamieta ktos jaki byl wpis do rejestru aby podkrecak grafike w karcie ze sterownikami
albo jakim programem bo juz tego od 2 latnie robilem

no i jak moze optymalnie podkrecic GF 6200

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
adamk
Wyznawca


Dołączył: 20 Paź 2005
Posty: 275
Skąd: Estadio Santiago Bernabéu

PostWysłany: Nie Lip 23, 2006 10:06 pm Powrót do góry

http://www.softwarepatch.pl/plik/2240/27/109//ForceWare_Coolbits_20.html

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Samson
Misjonarz


Dołączył: 18 Cze 2005
Posty: 572
Skąd: Ze starożytnej Grecji

PostWysłany: Pon Lip 24, 2006 8:28 am Powrót do góry

Ale czy ten program podkreca na lepszą grafe?
_________________
Bądź dobry,bądź zły ,bądź wszechmocny http://www.lionhead.com

Ściągnij i obejrz mój filmik własnej roboty
http://www.megaupload.com/dl.php?d=BZIJ67OD&l=en
GG-7001984

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
adamk
Wyznawca


Dołączył: 20 Paź 2005
Posty: 275
Skąd: Estadio Santiago Bernabéu

PostWysłany: Pon Lip 24, 2006 11:46 am Powrót do góry

kliknij w link to zobaczysz opis tego pliku

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Dobijasek
Wieśniak


Dołączył: 19 Kwi 2006
Posty: 134

PostWysłany: Pon Lip 24, 2006 3:17 pm Powrót do góry

eh za bardzo sobie nie podkrece
jak dalem aby sam podkrecil optymalnie (to owszem poszlo o XX/XXX MHz do przodu) ale ruznicy i tak nie odczylem
poza tym mam pasywne chlodzenie i normalnie GPU nagrzewa mi sie do 70C (nie mowie juz o reszcie sprzetu, chyba centralne z tego zrobie na zime-doslownie, juz myslalem ze to moj stary komp sie niezle grzeje)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Wto Lip 25, 2006 9:12 pm Powrót do góry

Mój sprzęt:
Athlon XP 1600+
768MB RAM
GF 6200 256MB

Zainstalowałem ponownie grę i pobawiłem się troszkę ustawieniami grafiki. Pierwsze co zrobiłem, to podkręciłem GPU z 350MHz na 414MHz i pamieci z 500MHz na 743MHz. W pliku graficznym dałem środkową wartość na 0, a po bokach na 3. W ustawieniach gry dałem własne i włączyłem wszystko na maka beż włączania wygładzania krawędzi. Na 1024x768 pokaz slajdów, po zmniejszeniu na 800x600 chodzi płynnie, ale na filmiku jak Aztekowie atakowali miejscami się wieszało, więc wnioskuję, że jak wiocha będzie rozbudowana i zacznę się bawić cudami to będzie kiepsko. Na rozdzielczości 640x480 chodzi super płynnie i można nawet włączyć wygładzanie krawędzi. Jakbym troszkę pokombinował, to grałbym na 1024x768 płynnie (powyłączałbym pare zbędnych bajerów), ale już mi się nie chce i na razie zostaje przy 800x600.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Wto Lip 25, 2006 10:44 pm Powrót do góry

zmniejsz wartosci zewnetrzne w pliku graficznym na 2 ... kazdemu zalezy w 99% tylko na futerku za co jest odpowiedzialna cyfra srodkowa

P.S. Karta ci jeszcze nie wybuchla przy tych upałach tego lata ?
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Sro Lip 26, 2006 11:19 am Powrót do góry

Zerat napisał:
zmniejsz wartosci zewnetrzne w pliku graficznym na 2 ... kazdemu zalezy w 99% tylko na futerku za co jest odpowiedzialna cyfra srodkowa

P.S. Karta ci jeszcze nie wybuchla przy tych upałach tego lata ?

Tyle że wartości zewnętrzne nic tak naprawdę nie dają, jeśli chodzi o płynność.
A karta nie wybuchła, ale od czasu do czasu się komp zawiesza

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Davideas
Nawrócony


Dołączył: 24 Lip 2006
Posty: 41
Skąd: Brać kase?

PostWysłany: Sro Lip 26, 2006 11:35 am Powrót do góry

Ja tam mam
2,2 ghz
512 Ram'u
Karta: GeForce 5200 128 i śmiga normalnie aż miło sie gra

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Sro Lip 26, 2006 1:19 pm Powrót do góry

Ciekawe tylko na jakich ustawieniach

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 7 z 9
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz