Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Czy B&W2 mi pójdzie?
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Cool_Zeo
Nawrócony


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 6
Skąd: Siemianowice śląskie

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 8:54 pm Powrót do góry

Procesor:

1 Ghz
RAM:

128 MB
HDD:

2 Gb
System:

WINDOWS 95/98/2000/NT/XP

takie są wymagania.

a mój komp to:

1 Ghz procek Antlonek
384 DD ram
GeForce 2 64 MB
Windows Xp

to jak pójdzie mi wiem ,że powienienem porównać z wymaganiami ale wiedomo jak to jest pytam się bo niechcę wydać 117zł za grę która mio nie pójdzie

Prosilbym o zadawanie w tym topicu takich pytan, a nie zakladanie nowych. - Strange
_________________
....

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 9:19 pm Powrót do góry

Wymagania prezentuja sie tak:

OS - Windows 2000/XP
Processor - Intel Pentium 4 or equivalent 1.6 GHz
Memory - 512MB RAM
Hard Drive - 3.5GB
DVD-ROM - 8 SPEED (PC CD-ROM version also available in USA)
Video Card - 64MB with 1.1 Pixel Shader*
Sound Card - DirectX 9.0c compatible
DirectX - Version 9.0c
Input - Keyboard, mouse

Te twoje sa nieaktualne.

Przykro mi ale B&W2 ci nie pojdzie
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 9:19 pm Powrót do góry

Takie są wymagania...

Windows 2000/XP
Proc 1.6 GHz
RAM 512MB
Hard Drive - 3.5GB
DVD-ROM - 8 SPEED
Video Card - 64MB with 1.1 Pixel Shader*
Nie chce być pesymistą ale raczej ci nie pójdzie chociaż niech weterani się wypowiedzą

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 9:58 pm Powrót do góry

Coz, bylem szybszy
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Auriziel
Nawrócony


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 38
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 10:25 pm Powrót do góry

Może by mu jakoś poszło z minimalną rozdzielczoscią i z wyłąńczonymi teksturami ale osobiście uważam że gra wtedy gorzej wygląda od 1 cześci a mnie wkurza samo to ze mam niską roślinność
_________________
cierpieniom ku gwiazdą

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 10:33 pm Powrót do góry

niesadze zeby mu poszlo, za malo ramu i procek strasznie slaby...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 10:40 pm Powrót do góry

Na 100% mu nie pojdzie. Z GF2 nie ma co startowac do B&W2. Sama karta go eliminuje.
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 11:05 pm Powrót do góry

Ano tak pix shader 1.1...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 11:19 pm Powrót do góry

Niska roslinność... Ja nie mam wcale ;/ Ale grać gram bo BOSKA gra

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Pią Paź 14, 2005 11:52 pm Powrót do góry

ej niemoja wina ze masz ciulowa graficzna ja gram z 15 fpsami i looz xD ale zaniedlugo... RADEON x800PRO! 256/256 <lezka sie kreci w oku xD> Pixel Shader 3.0! i patyk wam w oko XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Zgred
Nawrócony


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 26
Skąd: Poznań

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 8:15 am Powrót do góry

pomyliłeś sie Radeon x800 (wszystkie karty oparte na tym samym chipie i pochodnych) obsługuja Pixel Shader 2.0 ale to tylko szczegół
ja gram na Athlonie 2000+; 1024 RAM; Radeon 9800 (niestety komp brata ;( szkoda że nie mój)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 8:22 am Powrót do góry

MiriV, to wes mi oddaj swoja stara karte jak juz wymienisz Esh, tyle sie na B&W2 czekalo a zagrac nie mozna nawet. A topic zamykam

EDIT: A nie, jednak nie zamkne, mam lepszy pomysl. Tutaj ludzie beda pisac pytania czy B&W2 odpali na ich sprzecie. Tylko nie smieccie tu
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 8:45 am Powrót do góry

skoro tak Więc czy mam szanse pograć na średnich detalach z trawką z futerkiem itd. na marnym GrForce FX 5500 (przynajmniej ma pixelshader)....
EDIT do postu poniżej:
512 MB RAM
DVD
2.00 GHz
Windows XP


Ostatnio zmieniony przez Shell dnia Sob Paź 15, 2005 8:50 am, w całości zmieniany 2 razy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 8:46 am Powrót do góry

Podalbys moze reszte sprzetu bo tez ma troche do gadania
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Diverso
Guru


Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 2737
Skąd: z własnej woli

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 9:04 am Powrót do góry

Athlon 1600+
1.4 GHz
512 RAM
GeForce 2 – zmienię niedługo (mama nadzieje )
DVD – kupie (drogie nie jest)
Dobrze że mam myszkę i klawiaturę

Mogę liczyć chociaż na łyse pokemony? Tfu chowance ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Night_Wolf
Wieśniak


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 122

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 10:31 am Powrót do góry

Jak myslicie ja uciagne na max detale i rozdzialke 1024x768. Moj komp to:

PENTIUM IV 3,2Ghz
1024ram
GALAXY GF 6600GT (niedlugo przesiadka na 6800 )

Jak myslicie??

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Diverso
Guru


Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 2737
Skąd: z własnej woli

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 10:38 am Powrót do góry

Wilku a ta GALAXY GF 6600GT już Ci niebędzie potrzebna ?? *__*

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Osiołek
Uczeń


Dołączył: 18 Lut 2005
Posty: 372
Skąd: Legionowo

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 10:41 am Powrót do góry

Hehe...Diverso masz identycznego kompa co ja ^^...no może nie takiego samego bo ja posiadam Geforce4 Ti 4200 no i jakoś się gra...ale przyznam, że o płynności pomarzyć tylko mogę ...ale grać się da! i to jest najważniejsze! Anyway...czemu wszyscy marudzicie, że Black & Whire 2 brzydko wygląda na minimalnych deatalach? Dla mnie gra wygląda bardzo ładnie . Choć i tak mam teraz cel w życiu....kupić nową płytę główną, zainstalować w końcu mój 200GB dysk, który nie polubił mojej teraźniejszej płyty głównej, zakupić nowy procek i już będę mógł lepiej szaleć w B&W2 ^^.
_________________
Black&White to boska gra ^^.

GG Osiołka -----------> 9776127 (jeśli ktoś znów mnie spyta na gg o crack do B&W1 lub 2 BAN!!)

Strona oślego komiksu ^_^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Night_Wolf
Wieśniak


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 122

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 10:48 am Powrót do góry

no potrzebna mi juz nie bedzie, ale mam juz kupca (wszystko ustalone), wiec sprzedac nie moge.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Diverso
Guru


Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 2737
Skąd: z własnej woli

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 11:06 am Powrót do góry

A kto mówi o kupywaniu ja myślałem bardziej o prezęcie

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 11:20 am Powrót do góry

Div, dopoki karty nie zmienisz to nie licz na odpalenie B&W2
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 12:58 pm Powrót do góry

Zgred - no tak pomylilem z x850GT ciul... moja obecna ma 1.5 pix shader...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Cool_Zeo
Nawrócony


Dołączył: 10 Sty 2005
Posty: 6
Skąd: Siemianowice śląskie

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 2:15 pm Powrót do góry

ehhh... trudno sie mówi pozostane przy bw 1 świetnie obliczam ,że nowy PC bede miał za pół roku to narazie pozostane przy innych gierkach :_/

EDIT:
jak ktoś się na tych żeczach zna o niech powie ile by tak kosztowało zmodyfikowanie mojego PC ,żeby mi bw2 poszło czy odrazu kupić nowy PC?
_________________
....

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Night_Wolf
Wieśniak


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 122

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 2:52 pm Powrót do góry

Cytat:
jak ktoś się na tych żeczach zna o niech powie ile by tak kosztowało zmodyfikowanie mojego PC ,żeby mi bw2 poszło czy odrazu kupić nowy PC?


Napisz parametry swojego PieCa to cos sie poradzi

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
m4t
Nawrócony


Dołączył: 09 Paź 2005
Posty: 15

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 3:34 pm Powrót do góry

Masz napisane na samej górze.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Night_Wolf
Wieśniak


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 122

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 3:52 pm Powrót do góry

Ja mialem podobnego kompa to wymienialem calego. zobacz na cennik w necie jakie sa ceny. mysle, ze tu tylko calego kompa wymienic. taki DOBRY komp to sie wacha pomiedzy 2500-4000zl. najlepiej, by bylo jakbys napisal rzeczy ktore cie interesuja, a my (przynajmniej ja ) doradzimy co zmienic, a co nie w tej liscie. taki dzisiejszy standard to
procek ok 3Ghz
512-1024 ram
gf 6600gt (albo ktorys z lepszych radeonow)
plyta glowna z PCI-E
dysk 160-200Gb

to chyba wszystko popatrz na cenniki to zobaczysz mniej wiecej ile, by Cie to wyszlo.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 4:01 pm Powrót do góry

Cytat:
skoro tak Więc czy mam szanse pograć na średnich detalach z trawką z futerkiem itd. na marnym GrForce FX 5500 (przynajmniej ma pixelshader)....
512 MB RAM
GeForce FX 5500
DVD
2.00 GHz
Windows XP


Ponawiam pytanie

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 4:08 pm Powrót do góry

Wiesz co... CHyba będziesz mial tak jak u mnie ( bez trawy, bez futerka ) co prawda mam 5200 ale tew karty się dużo nie różną...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 4:10 pm Powrót do góry

Dilmmer napisał:
bez trawy, bez futerka


Ja się tego najbardziej obawiam ...ale za dwa miechy święta

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Meee
Skamielina


Dołączył: 21 Sty 2002
Posty: 3577
Skąd: uhh, zebym ja to wiedzial...

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 4:29 pm Powrót do góry

tak swoja droga... czy da sie wymienic karte grafiki w laptopie?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 1 z 9
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz