Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Problemy z Black & White 2.

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 4:42 pm Powrót do góry

właśnie kupilem BW 2 i mi nie chce pujść spaleniam wymagania Athlon 64 3200+ 1 GB ramu 6600 GT. Pokazuje mi się logo czyli ten ekran starowy i dalej nic

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
m4t
Nawrócony


Dołączył: 09 Paź 2005
Posty: 15

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 5:03 pm Powrót do góry

Może spróbuj zaistalować najnowsze sterowniki do karty graficznej.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 5:13 pm Powrót do góry

ok juz rozwiazalem problem wystarczylo wylaczyc naped wirtualny. Teraz inny problem tuż po filmiku rozpoczynajacym gre. Komp sie wylancza to znaczy dziala ale nie reaguje i keran sie wylancza pomaga tylko reset

Czy ktoś grał już w BW na geforce ??? bo jak zainstalowałem stery 78.xxx to się strasznie ścina nawet na niskich. A jak zainstalowałem stery BETA z seri 8 to problem opisany u góry

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 9:39 pm Powrót do góry

najnowsze wpadaj... jak sie tnie to OBNIZ DETALE... WYLACZ ZBEDNE PROGRAMY... MYSL =='

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 9:43 pm Powrót do góry

mam kompa od 8 lat a mam nie myśloeć nawet formata zrobiłem na najnowszych ścina się na na najnowszych beta chodzi luks dopuki się nie ruszy bo wtedy zwis. ściągnołem i wyprubowałem 8 sterów wtym 4 modyfikowanie i nic

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 9:46 pm Powrót do góry

Windows XP SERVICE PATCH 2 ludzie ==' pamietajcie o tym

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Sro Paź 12, 2005 10:27 pm Powrót do góry

zaraz zainstaluje

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Noiprox
Guru


Dołączył: 08 Lis 2001
Posty: 2515

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 7:45 am Powrót do góry

Taa, MiriV spec to przy każdej prośbie o pomoc musi napisać emotkę " ==' " i napisać coś w stylu "to przecież oczywiste".
Tak, to oczywiste, ale weź czasem pod uwagę, że nie wszyscy znają się na komputerach.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 8:09 am Powrót do góry

zainstalowałem SP 2 i nic. Napiałem na gry-online.pl i wszyscy co mają geforc chodzi słabo nawet poszłem do sąsiada co sobie kupił 7800 GT i mu też się ścina. To jest wina Sterów od nvidi.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
athlon
Nawrócony


Dołączył: 11 Paź 2005
Posty: 4

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 12:27 pm Powrót do góry

Radkos --> braciak ma GF4 ti4200, athlona 1700+ i 512 ramu i gra na medium smiga mu nie wiem wiec co jest grane u Ciebie, pisze tylko ze to Twoja wina a nie gry...

a mi wogole nie dziala chyba przez procek athlona 2000+ ale nie wiemego jeszcze bede w sobote montowal inny na probe i jak gra ruszy to kupie nowy procek...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 12:31 pm Powrót do góry

na forum lionheada byl/jest topic o problemach nvidi... gra byla robiona dla potrzeb kart ATI wiec wasza strata (problemy moga wystapic)

Nox - nooo a czemu niby niemialbym dawac tej slodkiej emotki zalamania - ==' xD ona jest the best

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 3:13 pm Powrót do góry

ejj ale na tych beta sterach mi normalnie śmiga na wysokich tylko się nie mogę ruszyc bo jest zwis może następne stery to rozwiążą. A jak nie to kupuje X1800 XT i AMD 64 FX-57 i ciekawe jak wtedy by chodziło

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Night_Wolf
Wieśniak


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 122

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 7:13 pm Powrót do góry

Mam pytanie: instalowal ktos z was patha?? poprawia on cos oprocz tego,ze da sie pominac samouczek? wspolpracuje z wersja pl? (gry jeszcze nie mam ale wole juz miec patha ) to oplaca sie go sciagac?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 7:49 pm Powrót do góry

------------------------------
Black & White® 2

Przeczytaj: Łata (Patch) 1.1

Lionhead Studios 2005
------------------------------

GRA BLACK & WHITE® 2 OPRACOWANA PRZEZ LIONHEAD STUDIOS.

-----------------
Spis treści
-----------------

A. Instalacja łaty
B. Poprawki łaty
C. Znane problemy
D. Usuwanie gry
E. Ważne uwagi



---------------------
A. Instalacja łaty
---------------------
Aby zainstalować wersję 1.1 gry Black & White® 2 musisz posiadać pełną kopię gry zainstalowaną w komputerze.

Dwukrotnie kliknij na ikonę Black & White® 2 Patch 1-1.exe. Uruchomi to program instalacyjny, który zaktualizuje Twoją wersję Black and White 2 do najnowszej wersji 1.1.



-------------------------------
B. Poprawki łaty
-------------------------------
- Naprawiono techniczne zawieszenie w krainie 3, występujące podczas próby stworzenia uczniów po zabiciu Twojej populacji.

- Naprawiono funkcję dowodzenia przełączającą poszczególne oddziały tak, aby nie obejmowała oddziałów wroga.

- Naprawiono załamanie podczas interakcji chowaniec/drzewo, gdy drzewo nie posiada statusu miast.

- Naprawiono problem chowańca, który wstrzymywał ojcostwo i siedem prac samurajów.

- Naprawiono błąd statystyki, zgłaszający nieprawidłową liczbę wojowników i łuczników w mieście po operacji zapisania/wczytania.

- Naprawiono ogólne problemy wyważenia taktyk ataku agresywnego boga.

- Naprawiono problem związany z wysokością, z jakiej łucznik może strzelać z murów.

- Naprawiono załamanie przy niszczeniu dwupiętrowego drapacza chmur.

- Naprawiono załamanie związane z murem, w sytuacji, w której można utworzyć nowy odcinek muru na poprzednio zniszczonym.

- Naprawiono załamanie podczas rozbiórki muru przy umieszczaniu bramy.

- Naprawiono problem z ponownym uruchamianiem krainy, przy którym chowaniec czasem zmieniał się na innego, jeśli zapisany profil zawierał gry z innymi chowańcami.

- Naprawiono techniczne zawieszenie związane ze skryptem archeologa w krainie 6 i zabiciem ostatniego archeologa.

- Naprawiono błąd, który uniemożliwiał dobremu bogu budowanie złych upiększeń.

- Naprawiono błąd w którym wpływy mogły wzrosnąć ponad 100%.

- Naprawiono graficzny problem z dodawaniem warstwy do uszkodzonego drapacza chmur.

- Naprawiono błąd statystyki związany z wyświetlaniem 0 splendoru dla miasta, dla którego nie jest możliwa migracja.

- Naprawiono graficzny błąd powodujący zanikanie obrazu linii brzegowej.

- Naprawiono graficzny błąd, w którym małpa nie morfuje charakteru w prawidłowy sposób.

- Dodano opcję pominięcia wstępnej przemowy doradcy w krainie 1 przez naciśnięcie klawisza Escape - gracz jest przenoszony bezpośrednio do wyboru chowańca.

- Dodano srebrny zwój po ekranie wyboru chowańca w celu pominięcia nauki poruszania się.

- Dodano dwóch członków zespołu rozwojowego do listy płac (przepraszamy Was).


---------------
C. Znane problemy
---------------
1. PAMIĘTAJ : Po instalacji łaty 1.1, aby ona zadziałała, należy prawidłowo rozpocząć nową grę. Istniejące zapisane gry Black & White® 2 nie będą odtąd działać. Zapisana gra z wersji 1.0 gry Black & White® 2 nie będzie kompatybilna z zapisaną grą z wersji 1.1 gry Black & White® 2.
2. Jak wspomniano w oryginalnym pliku Przeczytaj, niektóre zestawy nagłowne USB mogą wywoływać problemy, jeśli zostaną odłączone podczas gry. Ta sytuacja występuje nadal. Aby zapobiec załamaniom gry, przed ich usunięciem należy zapisać i zakończyć grę.


------------
D. Usuwanie gry
------------

1. Aby usunąć grę Black & White® 2, włóż płytę z grą Black & White® 2 i uruchom plik setup.exe
2. Kliknij na opcję Usuń i kliknij Dalej, aby usunąć grę Black & White® 2.
3. Jeśli czynności te nie przyniosą rezultatu, kliknij na menu Start, wybierz Ustawienia, a następnie Panel sterowania.
Znajdź opcję Dodaj lub usuń programy i kliknij, aby uruchomić. Znajdź na liście programów Black & White® 2,
wybierz go i kliknij na opcję Dodaj/Usuń, aby usunąć.

Jeśli proces usuwania programu nie usunie gry Black & White® 2 w całości (np. folderu z zapisanymi grami w Moich Dokumentach),
usuń folder, w którym zainstalowana była gra.
Jeśli gra została zainstalowana w domyślnym katalogu, kliknij dwukrotnie na Mój komputer, a następnie dwukrotnie kliknij na napędzie C.
Kliknij dwukrotnie katalog Program Files, kliknij folder Lionhead Studios, a następnie kliknij prawym przyciskiem i wybierz opcję Usuń.
Kliknij Tak, aby potwierdzić.

Ta operacja wyśle pozostałe pliki gry do Kosza, który następnie należy opróżnić.


---------------------
E. Ważne uwagi
---------------------

Oprogramowanie (c) 2001-2005 Lionhead Studios Limited. Wszystkie prawa zastrzeżone. Lionhead, logo Lionhead, Black & White i logo Black & White są znakami towarowymi lub zastrzeżonymi znakami towarowymi Lionhead Studios Limited w USA i/lub innych krajach. Black & White (R) jest marką Lionhead (R) Studios. Electronic Arts, EA i logo EA są znakami towarowymi lub zastrzeżonymi znakami towarowymi Electronic Arts Inc. w USA i/lub w innych krajach. Publikacja i dystrybucja Electronic Arts. EA(TM) jest marką Electronic Arts(TM)

Adres oficjalnej strony internetowej Black & White: http://www.bwgame.com

Microsoft, DirectX i Direct3D są znakami towarowymi lub zastrzeżonymi znakami towarowymi Microsoft Corporation, Inc. nVidia jest zastrzeżonym znakiem towarowym Nvidia Corporation. Wszystkie pozostałe znaki towarowe są własnością odpowiednich firm.

Pentium, Intel i logo Intel Inside są znakami towarowymi lub zastrzeżonymi znakami towarowymi Intel Corporation lub jej spółek zależnych w Stanach Zjednoczonych i innych krajach.

ATI Technologies Inc. ATI i logo ATI są zarejestrowanymi znakami towarowymi i/lub znakami towarowymi ATI Technologies Inc. Wszystkie prawa zastrzeżone.

RenderWare jest zastrzeżonym znakiem towarowym Criterion Software Limited. Niektóre fragmenty oprogramowania są chronione prawem autorskim 1998-2005 firmy Criterion Software Limited. i jej licencjodawców.

Wykorzystuje Bink Video. Prawo autorskie (C) 1997-2005 jest własnością RAD Game Tools, Inc.


Karta graficzna ATI RADEON® X800 XL wyznacza nowy standard wydajności kart graficznych i realizmu obrazu dzięki 16 potokom, wyższym prędkościom taktowania i przełomowej technologii ulepszenia obrazu. Seria ATI RADEON® X800 wyznacza nową kategorię odtwarzania gier o wysokiej rozdzielczości, o nazwie High-Definition Gaming, umożliwiając doświadczonym graczom pełną kontrolę nawet nad najbardziej wymagającymi tytułami.
www.ati.com
http://www.ati.com/products/radeonx800/index.html

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Night_Wolf
Wieśniak


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 122

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 7:53 pm Powrót do góry

aha thx! tylko mam jescze jedno pytanko: czy jak sciagne z angielskiej oficjalnej strony b&w to zadziala path z polska wersja?
(a dokladniej z tąd http://www.lionhead.com/bw2/news/200)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Radkoss
Nawrócony


Dołączył: 26 Sie 2005
Posty: 43

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 8:18 pm Powrót do góry

dajesz aiuto otwarzanie na płycie i tam w okienku masz aktualizacje może że masz pirata

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Night_Wolf
Wieśniak


Dołączył: 05 Wrz 2005
Posty: 122

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 8:38 pm Powrót do góry

Od tego trzeba zaczac, ze wogule nie mam tej gry (jeszcze). Czyli ma sie rozumiec, ze jezeli sciagne patha z tej stronki co podalem to nie bedzie sie on "gryzl" z wersja PL. To jesr path "uniwersalny"?

paTCH, ludzie, PATCH Nauczcie sie - Strange

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Czw Paź 13, 2005 9:30 pm Powrót do góry

wszystko wydawane przez EA jest uniwersalne - dla przykladu mi amerykanskie dodatki do sims dzialaly z polska wersja (byly po polsku)... tiger unlocker tez jest po polsku, patch TEZ...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz