Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Patch 1.1 pod Windows 7

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Sob Kwi 02, 2011 2:01 pm Powrót do góry

Przechodząc od razu do rzeczy- chciałem sobie zwyczajnie ponownie zagrać w B&W, ale jak wiadomo, na dzisiejszych komputerach to loteria czy i jak ta gra będzie działać.

Mój problem polega na tym, że choć gra działa, to nie ważne jak bardzo się staram- nie mogę zainstalować poprawnie łatki 1.1. Otrzymuję komunikat, że operacja została przeprowadzona prawidłowo, ale gdy uruchamiam grę, to w oknie ładowania dalej jest 1.00.

Chciałem sobie również zwiększyć rozdzielczość przez zmiany w rejestrze, ale gra ma je zwyczajnie gdzieś- jak i zwykłą zmianę w Setup.exe. Uruchamiam ją w trybie zgodności, jednak to jedynie umożliwia w miarę normalną grę, ponieważ kolory nie są wtedy "rozczepione" na podstawowe.
Nie wiem, czy patch 1.1 ma z tym związek, ale wydaje mi się to możliwe.

Patcha ściągałem z kilku różnych źródeł i za każdym razem występuje ten sam błąd.
Gra zainstalowana jest w Program Files dla programów 32-bitowych.
Zapewne największa wina leży tu po stronie Windows 7, bo nigdy wcześniej nie miałem problemów tej natury.
Instalacja starszych sterowników tu nie pomoże, bo nawet te z momentu wydania mojej karty graficznej są od gry młodsze o jakieś 8-9 lat.

Jakieś pół roku temu, przed formatem, zrobiłem na przyszłość nawet kopię całego katalogu z b&w + backup programem- "gdyby coś".
Dla próby zamieniłem obecnie zainstalowaną grę na wcześniej skopiowane pliki- które były spatchowane- i... dalej nic. Gra dalej twierdzi, że nie ma żadnej łaty, a gdy próbuję ponownie ją zainstalować- wywala błąd. Muszę wtedy usunąć patcha, ale ponowna instalacja i tak nic nie daje.

Jakieś sugestie?
_________________


Ostatnio zmieniony przez Guaulden dnia Pon Wrz 12, 2011 12:44 pm, w całości zmieniany 1 raz

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Kwi 03, 2011 8:41 am Powrót do góry

no ideas .. moze odpal patch w trybie zgodnosci z win xp or sth
scierzka gdzie instalujesz gre nie ma znaczenia
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Nie Kwi 03, 2011 2:35 pm Powrót do góry

Cytat:
moze odpal patch w trybie zgodnosci z win xp


No nie, niestety nie pomaga

Zapomniałem jeszcze napomnieć o błędzie, przez który nie mogę zmienić opcji sterowania, a już dawno przyzwyczaiłem się do odwrotnych przycisków myszy...

Edit/

Hm... odkryłem, że chcąc dobrze robiłem źle, bo niepotrzebnie instalowałem grę w Program Files 32 bit- przy 64 działa normalnie bez trybu zgodności, rozdzielczość mogę zmienić, opcje ruchu też, już myślałem, że wszystko cacy, ale jednak nie- teraz po zainstalowaniu patcha- co teoretycznie kończy się pozytywnie- nie mogę uruchomić gry.

Edit2//

W porządku, problem zażegnany, ale to naprawdę jest loteria, na szczęście tym razem się udało i już wszystko działa dokładnie tak, jak należy. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiał przez to przechodzić ponownie...

Edit3//

No chyba zaraz eksploduję. Co się okazało? Że takie poprawne uruchomienie jest jednorazowe i za każdym razem muszę przeinstalować grę i modlić się, aby tym razem działało + gra się nie daje zapisać, a tak grać się nie da. Więc dalej czekam na jakieś propozycje z waszej strony.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Przewodnik
Wieśniak


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 66
Skąd: przychodzi śmierć ?

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2011 7:50 am Powrót do góry

... Hmmm wiesz co moze twoja PŁYTA juz sie nie nadaje do gry. Ja mialem tak z Battlezone2 gdzie gra sie nie instalowala a jak raz mi sie udalo to sie nie wlaczał. Ale jakims fartem udalo mi sie ja przegrac i kopia byla OK. Sprubój przegrac, albo ściągnąc kopie (legal) moze ta bedzie dzialac bez problemu ...
_________________
...Noc jest moją porą,... mrok moim schronieniem..., cień moją bronią...


Ostatnio zmieniony przez Przewodnik dnia Wto Kwi 12, 2011 10:26 am, w całości zmieniany 1 raz

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2011 10:08 am Powrót do góry

To raczej niemożliwe, a jak już- to mało prawdopodobne. B&W jest najlepiej zadbaną płytą jaką posiadam, nie ma na sobie ani jednej skazy- chyba, że to jakiś głębszy problem.

Cóż, zobaczę jakie rezultaty przyniesie pobranie kopii, ponieważ zrobienie jej mi się nie uda- chyba, że zapodacie mi jakiś program, któremu to się to powiedzie, bo na razie nie mam chęci na testowanie ich po kolei.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Przewodnik
Wieśniak


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 66
Skąd: przychodzi śmierć ?

PostWysłany: Sob Kwi 09, 2011 11:16 am Powrót do góry

... No jak tak o nia dbasz to spoko. Nie zebym ja walił nia o ściane .Niestety nie mam takiego programu pod reka, ale powodzenia... ...
_________________
...Noc jest moją porą,... mrok moim schronieniem..., cień moją bronią...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 9:38 pm Powrót do góry

Przewodnik napisał:
Hmmm wiesz co moze twoja pyta juz sie nie nadaje do gry


Przewodnik napisał:
No jak tak o nia dbasz to spoko. Nie zebym ja walił nia o ściane


Ehkm
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Przewodnik
Wieśniak


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 66
Skąd: przychodzi śmierć ?

PostWysłany: Wto Kwi 12, 2011 10:23 am Powrót do góry

...OMG ja to napisalem??? sory sory sory...
juz robie edit... Guaulden a ty tego nie zobaczyles?...
_________________
...Noc jest moją porą,... mrok moim schronieniem..., cień moją bronią...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Wto Kwi 12, 2011 2:19 pm Powrót do góry

To, czy zauważyłem, a to, gdzie to miałem, to dwie zupełnie inne sprawy .
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Przewodnik
Wieśniak


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 66
Skąd: przychodzi śmierć ?

PostWysłany: Sro Kwi 13, 2011 10:45 am Powrót do góry

...Guaulden no ale zrozumiałes , że sie pomyliłem ...
...777 nowy ulepszony szatan:P...
_________________
...Noc jest moją porą,... mrok moim schronieniem..., cień moją bronią...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Wrz 11, 2011 7:19 am Powrót do góry

nie wiem czy ostatecznie problem został rozwiązany, ale u mnie pomogło zainstalowanie od razu patcha 1.2 zamiast 1.1.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Wrz 11, 2011 8:50 pm Powrót do góry

LOL
a przez ostatnie 6 lat odradzamy instalowanie 1.2 bo jest multiplayer only
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Wrz 11, 2011 9:59 pm Powrót do góry

no widzisz, a tu się okazuje, że gitara w ogóle powróciłem do BW po długaśnej przerwie i stwierdzam, że niewiele straciło ze swojego początkowego uroku. ta gra to magia, dosłownie. tam samo czaruje jak 10 lat temu
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz