Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Problem z prędkością :-<

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Markson
Nawrócony


Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 6

PostWysłany: Pią Sty 28, 2011 11:51 am Powrót do góry

Witam. Mam problem z Black & Whitem 2 (jak prawie każdy nowy na stronie). Otóż kiedyś grałem normalnie, potem pojawił się jakiś wirus i ciągle mi się zacinało. Potem zgubiłem gazetkę z numerem seryjnym na około pół roku. Teraz się odnalazła ale jak zainstalowałem to chodziło STRASZNIE wolno (przy inwazji azteków musiałem czekać ze 2 minuty zanim akcja pójdzie dalej). Myślałem że to wina za dużej ilości plików na dyskach, więc pokasowałem kilka dużych plików i tak mam prawie połowę miejsca na każdym dysku. Ale to nic nie dało. Właśnie robię skanowanie dysku, może to wirus? Macie na ro jakiś sposób?

Edit: Już szybciej chodzi, ale to dalej za mało.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Z-Sinej-Dali
Nawrócony


Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 27

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 8:49 am Powrót do góry

a) Jaka konfiguracja sprzętowa

b) Czy chodzi tylko w misji z Aztekami? Czy tylko jak jest dużo jednostek na ekranie

c) Zmniejsz "jakość" grafiki gry Ustawienia>obraz>.....

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Markson
Nawrócony


Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 6

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 5:55 pm Powrót do góry

a)
Karta graficzna Radeon X1300/X1550
Procesor 2.80 GHz
Pamięć RAM 1024MB

Coś jeszcze?

b)jak jest dużo jednostek na ekranie

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 10:13 am Powrót do góry

za malo ramu
ja odpalalem B&W2 na procku 1.2GHz i 768 MB ramu (3x 256) Gdy mialem wioske ponad 1300 luda mialem juz mniej niz 2 fps
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Markson
Nawrócony


Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 6

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 10:53 am Powrót do góry

Niemożliwe. Ja jak mam z 10 osób na ekranie to się ścina. A 2 fps to miałem jak nacierali Aztekowie. Ale wcześniej miałem tyle samo i nic się nie działo. A poszło by na karcie Gigabyte 7300?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Z-Sinej-Dali
Nawrócony


Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 27

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 3:38 pm Powrót do góry

Masz 64-bitówkę

Jeśli tak to wjedź Panel sterowania>ustawienia wydajności>zaawansowane>pamięć ram

No i "odcinając" kawałek dysku (jak ja to wyrażenie lubię) zyskujesz pamięć ram zwiększ sobie o 2-4 GB i powinno być dobrze

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Markson
Nawrócony


Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 6

PostWysłany: Nie Sty 30, 2011 6:52 pm Powrót do góry

Jeśli chodzi o pamięć RAM to mam 128 bitów. A poza tym nie mam czegoś takiego w panelu sterowania.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Z-Sinej-Dali
Nawrócony


Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 27

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 8:37 am Powrót do góry

UPS. pomyłka Panel Sterowania > System > Zawwansowane (lub) Ustawienia wydajności i narzędzia > dalej nie pamiętam (bo piszę z pamięci(teraz mam 7))

To powinno działać jeśli masz XP Jeśli win7 to

Panel sterowania>informacje wydajności i narzędzia>Narzędzia zawansowane>Dopasuj wygląd i wydajność systemu windows>Zaawansowane (i tutaj na dole w okienku wciśnij zmień)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Markson
Nawrócony


Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 6

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 11:57 pm Powrót do góry

Próbowałem tylko wykluczyć efekty wizualne i nic to nie dało. Przy stronicowaniu pisze że mam więcej przeznaczonej pamięci niż jest to zalecane, więc się tego nie ruszam.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Z-Sinej-Dali
Nawrócony


Dołączył: 17 Wrz 2010
Posty: 27

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 12:30 pm Powrót do góry

Panel Sterowania>System

I tam powinno być czy masz system 32-bit czy 64-bit Jeżeli masz 32 to możesz zwiększyć pamięć maksymalnie o 4 GB (i kilkanaście MB) Jeśli masz 64-bit to możesz zwiększyć do ponad 100.


Podaj treść tego komunikatu który ci zabrania zwiększania pamięci.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Markson
Nawrócony


Dołączył: 28 Sty 2011
Posty: 6

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 1:36 pm Powrót do góry

Nie mam nic takiego. Ale sprawdzę zaraz ile tej pamięci jest przeznaczonej.

Edit: A że 3 MB więcej niż trzeba -_-.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 6:43 pm Powrót do góry

Z-Sinej-Dali .. system 32 bit wykrywa okolo 3.25GB nie 4 GB i cos tam to raz
a dwa .. to nie mam pojecia coz ta gra, gdyby to byla jedynka powiedzialbym ze drivery masz zbyt nowe do grrafiki a tak to nie mam pojecia o co biega
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Evilz
Starszyzna wioski


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 832
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 3:49 pm Powrót do góry

WTF ? Może to karta graficzna ? 1 GB RAM do B&W to świat i ludzie...

EDIT : O_o Mój sześćsetny post jeszcze 66

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz