Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
1.1 +nocd

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 10:00 am Powrót do góry

Mam viste, zainstalowane B&W, spatchowane do 1.1, ale niestety gra mi się nie chce włączyć (prosi o cd ;d) więc ściągnąłem cracka nocd do 1.1 i teraz pytanie czy będzie na tym działać multi do hamachii? Zagra ktoś ze mną?

Jeszcze jedno. Mam duży monitor 23cale no i moje black and white jest strasznie kwadratowe. Jest to wina cracka czy rozmiaru tego monitora? Da się to jakoś ustawić?

Sieć: BWmulti
hasło: 1

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 11:34 am Powrót do góry

1. Vista to gówno pod którym prawie żadna super gra Ci nie pójdzie.
2. Wina monitora. Prawdopodobnie w czasach B&W nikt nie używał (jeśli w ogóle były) takich monitorów do gier. Chociaż Alien vs Predator 2 obsługuje takie rozdzielczości. Bo o ile dobrze rozumiem to jest monitor panoramiczny, tak?
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 11:51 am Powrót do góry

tak, panorama
btw zagrasz w multi?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 1:03 pm Powrót do góry

Cytat:
2. Wina monitora. Prawdopodobnie w czasach B&W nikt nie używał (jeśli w ogóle były) takich monitorów do gier. Chociaż Alien vs Predator 2 obsługuje takie rozdzielczości. Bo o ile dobrze rozumiem to jest monitor panoramiczny, tak?


W tamtych czasach, to takie monitory były czystym S-F ;P
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 1:17 pm Powrót do góry

jeden1 napisał:
1. Vista to gówno pod którym prawie żadna super gra Ci nie pójdzie.

Daj jakiś jeden porządny argument o tym świadczący. Wiem że aby być "pro" trzeba powtarzać utarte schematy bez przesady.
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 1:41 pm Powrót do góry

Panowie niekłucimy się tylko grzecznie instalujemy B&W z patchem 1.1 i gramy z biednym Matchewem =)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Sob Lut 20, 2010 2:44 pm Powrót do góry

Mi się nie chce grać w B&W. Teraz gram w Warhammera 40k: Soulstorm.

EDIT: Miałem już nie raz styczność z Vista Więc nie mów, że powtarzam oklepane hasła.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 9:15 am Powrót do góry

Tak z czystej ciekawosci .. z kad ty wytrzasnales nocd do 1.1 ?!
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Nie Lut 21, 2010 1:33 pm Powrót do góry

Zerat, też się zastanawiałem... to musi być 1.0, tylko opublikowany jako 1.1
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 5:59 am Powrót do góry

[link out]
TU są do wszystkich ver.
Pisze że niby są do ang wersji, ale na mojej polskiej działa

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Górski Smok
Wyznawca


Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 189
Skąd: Droga Mleczna, a wy?

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 6:01 pm Powrót do góry



A ja tyle czasu myślałem że nie ma cracka do spatchowanych wersjii....

całe życie człowiek czegoś się dowiaduje...



No dobra, wiem że jestem za młody na te słowa, ale chodziło o sens...
_________________
<---"Daj mu jeść,przytrzymując nad nim przycisk działania"

http://www.pajacyk.pl/
1-kliknięcie 1 obiad dla biednego dziecka
warto

89% graczy uważa,że grafika jest najważniejsza,wklej to do podpisu jeśli należysz do pozostałych 11%.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Wto Lut 23, 2010 10:22 pm Powrót do góry

Matchew napisał:
[link out]
TU są do wszystkich ver.
Pisze że niby są do ang wersji, ale na mojej polskiej działa


To banik za zlamanie punktu regulaminu czy za jego nieprzeczytanie?

The choice is yours.
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 9:38 am Powrót do góry

Jaki banik
Te liki są ogólno dostępne, z resztą i tak każdemu piratowi one nie potrzebne bo z tego co mi się wydaje to piracja versja gry nie podchodzi pod patche i działa bez płyty, więc te cracki są dla nas

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 1:34 pm Powrót do góry

Cytat:
Te liki są ogólno dostępne


jak 90% stron warezowych, a umieszczanie takich linków tylko zachęca do używania ich.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Czw Lut 25, 2010 10:30 pm Powrót do góry

Możecie powiedzieć, że się nie znam, ale czy to nie są raczej cracki z myślą "Płyta mi się skopała, a bym pograł"? Bo jak już wspomniano wyżej piraty nie obsługują patchy.

Poza tym wydaje mi się, że tylko jedna rzecz wciąż sprawia, że walczycie z piractwem. Fakt, że to jest forum na Gry-Online Bo jakby nie patrzeć Lionhead już się nie wzbogaci na B&W, a M$ to mógłby rozdawać je za darmo i jeszcze po 100$ do każdej płyty dawać. Zwróćcie też uwagę na to, że w tej chwili B&W I ( o CI już nawet nie wspomnę) jest nie do zdobycia. Jak masz szczęście to na Allegro lub innym takim portalu znajdziesz jedną sztukę.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 9:50 am Powrót do góry

Pytań jeszcze kilka:
Jeżeli załatwiłbym sobie Creature Isle eng wersje, to czy by poszła na polskiej?
Jak myślicie? No i oczywiście jaki Windows wybrać Bo Vista na pewno odpada(mam jeszcze starego kompa, trza go bedzie zrobić pod stare dobre B&W =) )

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 11:39 am Powrót do góry

Vista nie jest zła. Dla ludzi z dla których najważniejsze jest NK i GG to polecam tyle ten system a dlatego iż nie mam siły formatować (starzeje się) bo ciężko jest jednak samemu nabałaganić w systemie. Natomiast wszystkim innym (którzy mają mózg) polecam 7 lub XP. Co do tego starszego komputera to Windos 98 SE lub 2000.
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 5:46 pm Powrót do góry

MULTI DZIAŁA!!
znalazłem w sieci jakiegos speca - nie polaka. Powiedział żebym dał mu kontrole nad pc a sam wszystko zrobi. Podał link do TeamVieviera, zainstalowałem a reszte zrobił on. Nie jestem w stanie tego powtórzyć, powiem tylko że to działa na hamachi, i nawet mogę hostować!!! :p
Jakbyście chcieli to pisać w tym temacie! moge dać namiary na niego
(napewno musicie zainstalować patch 1.3, zmienić nazwe oryginalnego runblack.exe na jakis inny, oraz zainstalować hamachi version 1.0.3.0.)

Koleś mówił że jeżeli chcecie zagrać 1/2 gry to nawet się nie fatygujcie, bo on szuka ludzi chcących poświęcić tej grze troche czasu xd


Koleś jest w ogóle bosem. Zrobił mi tak, że mam rodzielczość w grze 1920x1080, działa mi normalnie bez problemu gra (wcześniej gra niechciała się włączyć bez cracka non cd)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Górski Smok
Wyznawca


Dołączył: 26 Kwi 2009
Posty: 189
Skąd: Droga Mleczna, a wy?

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 6:17 pm Powrót do góry

Matchew napisał:
Powiedział żebym dał mu kontrole nad pc a sam wszystko zrobi.


Puknij się w czoło z takimi pomysłami...

Jak nie miałbym kopi zapasowej wszystkich danych na dysku nie podłączonym do komputera, i nie miałbym do niego części zamiennych, to za cholere bym nie dał "Kolesiowi z neta"dostępu do komputera...
Zdażali się tacy co próbowali się na siłe włamać, kozacy po "Podręczniku z internetu"

Ale poważnie, miałeś farta że kompa masz w calości.
_________________
<---"Daj mu jeść,przytrzymując nad nim przycisk działania"

http://www.pajacyk.pl/
1-kliknięcie 1 obiad dla biednego dziecka
warto

89% graczy uważa,że grafika jest najważniejsza,wklej to do podpisu jeśli należysz do pozostałych 11%.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Evilz
Starszyzna wioski


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 833
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 7:01 pm Powrót do góry

O ile się założycie , że ma w kompie parę keyloggerów i adware ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Pią Lut 26, 2010 7:28 pm Powrót do góry

Wszystko OK, tylko jedna rzecz jakaś dziwna w tym wszystkim. Tacy co próbują podrzucić adware i jakieś trojany, mówią raczej, że zrobią to, po dostaniu kontroli wrzucają swoje śmieci i mówią, że "To dziwne. Powinno działać" (albo inny tekst z podręcznika wymówek informatyka).
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sob Lut 27, 2010 5:22 am Powrót do góry

Widziałem wszystko co robił na moim PC
Ściągał pliki ze strony jakiejś tam o BW, i zawsze sie pytał mnie co mam wybrać. Pozatym nie miał dostępu do klawiatury, a jeżeli chodzi o keyloggery to niewiem o co wam chodzi, bo jak w np takim patchu, czy Winpapie z oryginalnych stron może się znajdować? ;d Dla pewności zrobiłem potym wszystkim nawet skan całego systemu i nic Z resztą na TV masz przycisk rozłącz i w ciągu 1s możesz odciąć się od gostka xd

Dołączył mnie do ohasłowaniej sieci gdzie jest już jakieś kilkanaście osób i wszyscy z tego ci wiem korzystali w mniejszym lub większym stopniu z jego pomocy. Zapytałem się go nawet czy jest z Lionhead'u a on powiedział tylko że kiedyś pracował nad "Creature Isle" (niewiem, może to kit). Pierwsze co zrobił to kazał mi włożyć płytę CD i otworzyć folder z B&W (nie zna polskiego btw) i sprawdził folder maps czy nie ma tam jakichś dodatkowych śmieci, i zagroził że jak skorzystam z jakichś nowych map treningowych itp to odrazu wywali z sieci. Klawiatury musiałem użyć tylko raz gdy musiałem wpisać moje IP to Hamachi unfixera żeby mi odblokowało coś tam. I do tego jeszcze zainstalował kilka nowych map do multi

Nie chcecie nie wieżcie ale ja od wczoraj dzięki niemu mogę grać na Multi, i założe się że mało kto z was to uruchomi nawet z nim zagrałem i powiem wam że niezły z niego wymiatacz ;d Rozwalił mnie z niecałe 10 min mimo iż nie miał nawet chowańca (ja też xD)
Pozdrawiam

Jak chcecie to pogadajcie z nim niech wami pokieruje, ale wątpię że to sami ogarniecie, bo mi grzebał nawet w rejestrze B&W przez jakieś 20 min (tworzył nowe folfery, edytował wartości, kopiował jakieś foldery Music z płyty) i jeszcze inne pierdoły. Nie zaglądał w ogóle do partycji systemowej, a w panelu sterowania tylko bawił się opcjami internetowymi, odblokowywał porty dla BW, postawił hamachi na pierwszym miejscu i coś tam jeszcze.

Dla mnie koleś jest wporzo i sam się dziwie że zechciał mi poświęcić te półtorej aż godziny na ustawianie mojego PC pod B&W. Niesformatuje go chyba przez następne 2 lata

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Sob Lut 27, 2010 2:03 pm Powrót do góry

Ja przecież mówiłem, że raczej komputer masz czysty, ale fajny błąd popełniłeś "Tworzył nowe folfery".
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sob Lut 27, 2010 4:04 pm Powrót do góry

Klawisze blisko siebie były

Dziś dał mi link do przerobionego przez niego CI tak aby ten działał na wszystkich systemach oraz wyglądał "normalnie" na monitorach panoramicznych o wysokich rozdzielczościach. Efekt piorunujący
Pierwszy raz działa mi CI bez żadnych cracków xD
Linka nie dam na forum, jak coś to PW

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 5:03 pm Powrót do góry



Taka o reklama. Jakby ktoś chciał pograć na Multi (creature Isle) to pisać w tym temacie.


PS. jak widać po wielkości dłoni rozdzielczość jest ustawiona na 1920x1080

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Pon Mar 22, 2010 6:01 pm Powrót do góry

Cytat:
PS. jak widać po wielkości dłoni rozdzielczość jest ustawiona na 1920x1080


To jeszcze niech tylko zrobi AA 16xQ i bedzie gitara ;P
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sro Mar 24, 2010 1:09 pm Powrót do góry

Nie no bez przesady
1920x1080 jak na gre z 2000r gdy nie mażono nawet o 16xx to i tak bardzo dużo

Swoją drogą nauczyłem swego chowka mega wybuchu
Teraz został tylko ulepszony

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Shell
Hodowca chowańców


Dołączył: 27 Maj 2005
Posty: 1597

PostWysłany: Sob Mar 27, 2010 12:21 pm Powrót do góry

Jeszcze nigdy nie grałem w b&w w multi, a teraz jak nie ma serwerów tym bardziej nie wiem jak zagrać. Ale jak mi to wytłumaczysz to tak raz dwa to mogę zainstalować i zagramy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Nie Mar 28, 2010 11:28 am Powrót do góry

skontaktuj się ze mną pod gg
4800820
i zainstaluj hamachi wersja:
1.0.3.0
(bardzo ważne!)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz