Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
NOwi chowańce

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 1:37 pm Powrót do góry

Jest pytanie:
Otóż mam zainstalowane b&w2+dodatek z odblokowanym tygryskiem. Dlaczego gdy zaczynam nową grę w podstawkę to do wyboru jest tylko 4 chowańce a w dodatku jak włączam to jest 6(+żółw i tygrys). Tak ma poprostu być czy mam coś zepsute? :<

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 2:44 pm Powrót do góry

Tygrys w dodatku byl odblokowany automatycznie
do gry tygrysem w podstawie nalezy posiadac wersje kolekcjonerska lub znależć odpowiedni program do odblokowania

Zolw za to jest tylko w dodatku
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 5:25 pm Powrót do góry

Uruchomiłem ten program na tygryska i jakoś go nie ma tam do wyboru (TigerUnlocker)
Robie coś źle czy trzeba coś zrobić jeszcze w grze żeby się pojawił???

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 9:49 pm Powrót do góry

zaczac gre od nowa tak zeby moc wybrac chowanca i tuz przed mozliwoscia wyboru tygrys wychodzi zza jakiegos drzewa ale w tle, nie na 1 planie jak pozostale stworki
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 6:42 pm Powrót do góry

Kolejne pytania żeby nie robić spamu:
*Da się jakoś w ogóle sterować chowańcem podczas walki?
*Jak używać tarczę tak żeby chronić (coś takiego jak w jedynce czy jak)
*czy jest w dwójce coś w rodzaju potyczki z jedynki
*jak się trenuje wojska na wyższe poziomy i ile to trwa
*czy wojska mają różne statystyki w zależności od rasy(cywilizacji)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Los_Emilos
Uczeń


Dołączył: 17 Lis 2006
Posty: 462
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 8:21 pm Powrót do góry

Matchew napisał:
Kolejne pytania żeby nie robić spamu:
*Da się jakoś w ogóle sterować chowańcem podczas walki?
*Jak używać tarczę tak żeby chronić (coś takiego jak w jedynce czy jak)
*czy jest w dwójce coś w rodzaju potyczki z jedynki
*jak się trenuje wojska na wyższe poziomy i ile to trwa
*czy wojska mają różne statystyki w zależności od rasy(cywilizacji)

1. Nie.
2. ---
3. Nie.
4. Najlepiej przez walkę a jak nie chcesz walczyć to zostawić ich na jakimś płaskim terenie (bardzo długo trwa).
5. Nie.
_________________
Cytat:
Bo czasami prawda to za mało, ludzie czasem zasługują na coś więcej. Na to, by ich wiara została wynagrodzona.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Sob Wrz 26, 2009 8:24 pm Powrót do góry

1. sterowanie chowkiem w czasie walki ?
chyba tylko leczac go
2. tego nie wiedza najstari gorale, podobno wystarczy trzymajac przycisk dzialania narysowac kolo na terenie ktory chcemy chronic (osobiscie jeszcze mi to nie wyszlo)
3. w wersji podstawowej nie ma, tzn. mozna sciagnac mapki z neta i wraz z nimi instrukcje jak je uruchemiac
4. chyba tylko przez walke
5. jedyna roznica syatystyk wojska to poziom doswiadczenia oddzialu
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Czw Paź 08, 2009 7:01 pm Powrót do góry

Odkryłem jak się robi cud tarczy!! Jestem bosem xd
A tak w ogóle to się nauczyłem rzucać każdy cud na 2 sposoby. Może wiecie jak, ale musiałem się pochwalić bo cała moja wioska zabiegała w głowę jak to zrobić

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 7:03 pm Powrót do góry

Jest jakiś kod do zwiększania daniny? Albo jakieś tricki? Skończyłem prawie grę, a jeszcze wiele rzeczy mi zostało do kupienia xd

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Sro Paź 14, 2009 7:21 pm Powrót do góry

Jak skończysz grę, to po kliknięciu na zwój zaczynasz od wyspy z wikingami mając już wykupione to co wcześniej i tak w kółko, aż będziesz miał wszystko. Sposoby na oszustwa są, ale nie podamy
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Czw Paź 15, 2009 11:26 am Powrót do góry

Bardzo fajnie że wszystko się zachowuje Teraz już sie nie mam o co martwić ^^

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Pią Paź 16, 2009 6:22 pm Powrót do góry

Jeżeli możecie to dajcie linki do tych map co umożliwiają rozgrywkę a la potyczki z 1'nki. A tak w ogóle można w nich wybierć rase?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Pią Paź 16, 2009 7:06 pm Powrót do góry

1. http://www.kayssplace.com/files/index.php?category=72
2. Są mody na zmianę rasy.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
lew2007
Nawrócony


Dołączył: 26 Paź 2009
Posty: 1

PostWysłany: Pon Paź 26, 2009 5:03 pm Powrót do góry

siemka

Mam takie pytanko dla tych co umieją posługiwać się programkiem do tworzenia chowańców

A mianowicie jak i gdzie zapisać swojego chowańca:D
_________________
Kocham blac & white

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Odpowiedz z cytatem
Matchew
Wyznawca


Dołączył: 26 Lis 2007
Posty: 182

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 5:25 pm Powrót do góry

Jestem w ostatniej mapce z podstawki.
Zdobyłem już dwie wioski azteckie:
jest jakiś sposób żeby robić sobie "azteckich wojowników"?
Narazie z azteckich koszar wychodza mi tylko grecy
choć z budowaniem azteckich budynków sobie poradziłem xD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Guaulden
Starszyzna wioski


Dołączył: 28 Sie 2007
Posty: 992
Skąd: ja mam ten łupież?!

PostWysłany: Nie Sty 03, 2010 6:24 pm Powrót do góry

Jak mówiłem już wcześniej, istnieją mody na zmianę rasy, wliczając obywateli i wojsko. Poszukaj na filefroncie, ja nie mam teraz ochoty.
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz