Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Hosting z routerem

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Rozmowy niekontrolowane
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 10:59 am Powrót do góry

Ktoś umie dobrze przekierować porty? Mam statyczne IP, mam dostęp do routera, ogólnie wszystko co jest potrzebne do przekierowania dwóch zakresów portów (28060-28062 i 28070-28081) na IP 192.168.1.20. Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie tego tutaj, bo byłem już na wielu stronach i żadna mi nie pomogła. Jeśli na coś przyda się ta informacja to chciałem postawić serwer Jedi Academy. Mechanika tej gry jest niemal identyczna z Quake 3, więc można to też potraktować jako próbę postawienia serwera Q3 I jeszcze jedno sprawa- model routera- Linksys AG241V2.

EDIT:
8 wyświetleń i nic Chyba pozostanę z tym problemem do końca życia Jak to się mawia- router to tygiel czarnoksiężnika (chyba jednak coś pomyliłem xD).
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw Lip 23, 2009 9:51 pm Powrót do góry

Walnij screena z menu, bedzie latwiej. Ja mam niestety D-Linka.

U siebie mam cos takiego co nazywa sie "Virtual Server (Virtual Server is used to allow Internet users access to LAN services.)" ale u Ciebie pewnie nazywa sie to inaczej.
Przejrzyj menu i poszukaj czegos, gdzie można wpisać:
[name]
[private IP]
[protocol type]
[private port]
[public port]
czy cos w ten desen. Name wiadomo, dowolna nazwa. Private IP - twoje IP w sieci. Priivate i public port takie jakie maja byc w grze. Protocol - TCP.
No i oczywiscie odblokuj te porty w firewallu jezeli masz.
U mnie wszystko w ten sposob skonfigurowane dziala, serwery moge zakladac, torrent tez dziala bezproblemowo z max mozliwa predkoscia
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 8:20 am Powrót do góry

Z tego co wiem należy poprzestawiać coś w dwóch oknach:

Port Range Forwarding


oraz Single Port Forwarding

_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 1:21 pm Powrót do góry

W tym u gory masz do zakresu, na dole do pojedynczych portow. Szybciej zapewne pojdzie w "Port Range Forwarding"

Application: jakas nazwa
Start: 28060
End: 28062
Prot: TCP albo Both (oba)
IP Address: zmieniasz 0 na 20
i oczywiscie ptaszek przy enabled

to samo dla drugiego zakresu. Powinno hulac. Ciesz sie, ze mozesz to zrobic masowo, u mnie by trzeba bylo dodawac kazdy po kolei
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 11:13 pm Powrót do góry

Mówiąc "jakaś nazwa' masz namyśli nazwę procesu czy byle jaką nazwę?

I przy okazji tak robię, ale gdy uruchamiam serwer bez żadnych parametrów to IP mam następujące: "localhost:29070", a gdy uruchomię z parametrami, które ustawiają IP i port to mam error. Może to wina tego, że podaję złe IP? Wiesz może jakie IP powinienem podać, bo gdy podaję zewnętrzne to wyskakuje mi wiadomość: "Cloudn't allocate port"? Po podaniu wewnętrznego wszystko jest OK, ale ja sam nie mogę wejść serwer, a co dopiero ktoś inny.

Wiem, że to dużo pisania itp, ale naprawdę byłbym wdzięczny, gdybyś poświęcił mi jeszcze trochę czasu ^^' No próbowałem wszystkiego co było napisane w Internecie i wszystkiego co mi przyszło do głowy i nic.
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sob Lip 25, 2009 11:26 pm Powrót do góry

Mimo tego ze pisze "localhost:29070" ktos probowal sie dolaczyc do gry?

Ja sobie przekierwoalem Warcrafta 3, Diablo 2, CoH, ale tam tylko dajesz host bez zabawy w parametry (z tego co pamietam to mimo wszystko D2 chyba wyswietlalo moje wewnetrzne IP).
Zobacze jak to wyglada w przypadku Wolf:ET (tez na silniku Q3 wiec powinno byc podobnie).
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
jeden1
Hodowca chowańców


Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 1698
Skąd: Z braku poczucia humoru.

PostWysłany: Sro Lip 29, 2009 9:28 am Powrót do góry

Tak, ja próbowałem Przez zewnętrzne IP, wewnętrzne IP, a nawet wpisałem to localhost Na innych komputerach w sieci lokalnej też nie wyświetla nic w zakładce LAN. Ogólnie mówiąc, kiedy nie grzebałem nic przy routerze mogłem hostować w sieci lokalnej, a teraz nawet w niej nie mogę Otrzymałem efekt przeciwny do zamierzonego. TO było do przewidzenia
_________________
Gdyby człowiek znalazł kraj mlekiem i miodem płynącym, stwierdziłby, że nie lubi ani mleka, ani miodu.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Balas
Hodowca chowańców


Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1233
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw Lip 30, 2009 9:03 am Powrót do góry

Jak ci na LAN nie wchodzi to chyba cos przekobinowales z konfiguracja gry/routera Swoja droga masz zewnetrzne IP?
_________________

http://monsters.wp.pl/?ac=vid&vid=200085142

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Odpowiedz z cytatem
Evilz
Starszyzna wioski


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 832
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie Sie 02, 2009 9:33 am Powrót do góry

1.Wchodzisz na http://192.168.1.20 w zakładkę Applications & Gaming i dowolnie przekierowujesz porty...(przynajmniej pod Linksysa wrt54gl )...
2.Simple Port Forwarding - program do przekierowywania i otwierania portów na routerach. Program działa w pełni automatycznie - z listy wybieramy nasz router oraz program, dla którego mają być otwarte porty. Program w tej chwili obsługuje ponad 500 modeli najpopularniejszych na rynku routerów, ale liczba ta jest systematycznie powiększana.

LINK : http://www.programosy.pl/program,simple-port-forwarding.html

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Rozmowy niekontrolowane
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz