Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
grafika
Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Noiprox
Guru


Dołączył: 08 Lis 2001
Posty: 2515

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 10:02 am Powrót do góry

U mnie w opcjach nie mogę ustawić sierści ani roślinności.
Daję na maksymalne ustawienia a grafika i tak nie jest zbyt dobra.
Wchodzę nawet we włąsne, żeby poszukać ustawienia sierści - na próżno.

Jak ustawić sierść i zboże?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Auriziel
Nawrócony


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 38
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 11:14 am Powrót do góry

Ja mam to samo ponoć to przez to że za słaby komp ale ja wolałbym zmniejszyć rozdzielczość i mieć to może ktoś zna sposób by choć troche polepszyć te ustawienia
_________________
cierpieniom ku gwiazdą

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 11:23 am Powrót do góry

Domyślam sie ze macie GEForcy FX... Ati Radeon odpowiedniki mają chyba te opcje...Jak macie FX to nie włączycie. Ja też niestety tak mam i nie moge tego zmeinic. ale przynajmniej gram

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
watson
Uczeń


Dołączył: 18 Gru 2004
Posty: 499
Skąd: Kraków

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 12:55 pm Powrót do góry

nie no tak bywa już że są opcje których sie nie da włączyć są albo nie to już zależy od sprzentu

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 12:58 pm Powrót do góry

ehm... jak niemozna ustawic noto chyba logiczne ze za slaba karta...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Noiprox
Guru


Dołączył: 08 Lis 2001
Posty: 2515

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 4:15 pm Powrót do góry

Nie mam geforce'a, mam radeona.
Miri, a co to ma do rzeczy? Co w tym jest logicznego? Przestań się wymądrzać na każdym kroku

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Sob Paź 15, 2005 8:26 pm Powrót do góry

To ma do rzeczy ze jak jakiejs opcji nie da sie ustawic to znaczy ze karta graficzna jej nie obsluguje. Tak jest wszedzie. Masz karte bez PS'a to w ustawieniach wody np. w AoE3 bedziesz mogl dac tylko na niskie (reszta bedzie zablokowana)...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Noiprox
Guru


Dołączył: 08 Lis 2001
Posty: 2515

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 11:38 am Powrót do góry

Dla mnie równie logicznym wyjaśnieniem byłoby "nie potrafisz znaleźć tych rzeczy w opcjach" (i tak pomyślałem - dlatego napisałem z tym problemem na forum. Może po prostu szukałem tego nie tam, gdzie trzeba?) lub "masz nieaktualne sterowniki" (właśnie je ściągam - nie wiem, może to coś da )

MiriV - ja zdaję sobie sprawę, że pewnie masz jako-taką wiedzę o komputerach i grach i chcesz nam ją pokazać, ale czy uswiadamiasz sobie, że NIE WSZYSCY taką posiadają? Twoje wypowiedzi na temat KAŻDEJ prośby o pomoc (przynajmniej na tym forum) świadczą o egoizmie, braku wyrozumiałości i wręcz uczucia wyższości (przynajmniej ja to tak odbieram). I chociaż ostatnio lekko się poprawiłeś to jednak prosiłbym o nieużywanie słów typu "logiczne" lub "oczywiste"

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
adamfr
Nawrócony


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 28
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 12:12 pm Powrót do góry

noo zmuła ja mam radeona 9550 i też połowy rzeczy nie moge włączyć wg. mnie to idiotyczny pomysł z tym blokowaniem opcji na słabszych kartach
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Krzychu
Starszyzna wioski


Dołączył: 21 Mar 2002
Posty: 1197
Skąd: Borówiec

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 1:18 pm Powrót do góry

I co dałoby ci odblokowanie tych opcji, skoro, gdybyś je włączył, miałbyś jeden wielki pokaz slajdów?
_________________
GG: 1392436

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
adamfr
Nawrócony


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 28
Skąd: Białystok

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 2:35 pm Powrót do góry

jakbym zwiększył np. roślinność i futerko o jeden 'stopień' to jeszcze dobrze by chodziło, a jak nie to bym zmniejszył rozdzielkę
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 5:01 pm Powrót do góry

adamfr: to zes mi sny naprostowal teraz ja tez mam R9550...
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Auriziel
Nawrócony


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 38
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 5:17 pm Powrót do góry

No i ja też mam może tylko na R9550 nie można włączyć tych opcji chociasz reszte sprzętu też mam cienkie ale wolał bym wzoąść najmniejszą rozdzielczość i mieć futerko
edit
Probowalem zainstalować najnowsze sterowniki jak pisza w instrukcji to wyskakiwał mi błąd nie można stworztyć coś tam 3d może nie umiem sterowników dobrych sciągać chociarz te które sciągałem to pisało że dla r9550 dla geforca zawsze umiałem znaleść jeśli komuś bedzie się chciało to niech poda linki do sterwnikow które bedą dzialaly
_________________
cierpieniom ku gwiazdą

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 7:15 pm Powrót do góry

ja sie juz nauczylem ze sterowniki tez maja swoje granice
zarowno dolną jak i górną, poprostu w tych drivach "najnowszych" nie ma jeszcze dostosowanpod B&W2
a na serio ... to zajrzyj na www.ati.com i zassaj te z najwyzszym numerkiem, chyba ze z tamtad sciagaliscie to nie wiem
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
MiriV
Wyznawca


Dołączył: 08 Lip 2002
Posty: 229
Skąd: Tarnów City | Windy City

PostWysłany: Nie Paź 16, 2005 10:27 pm Powrót do góry

nxo - no chyba mi niepowiesz ze pierwsze co ci przyszlo do glowy to ze gra jest zepsuta. niewymadrzam sie bo kiedys tez bylem glupi no ale chyba niemasz kompa od 2 godzin...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
adamfr
Nawrócony


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 28
Skąd: Białystok

PostWysłany: Pon Paź 17, 2005 1:54 pm Powrót do góry

polecam sterowniki Omega wg. mnie są dobre, możecie sprobować
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Pon Paź 17, 2005 3:40 pm Powrót do góry

Ludu, jak opcje sa zablokowane to nie daltego, ze gra nie bedzie plynnie chodzic, tylko dla tego, ze wasza karta nie obsluguje danej funkcji. Dam wam przyklad: macie Far Cry'a, tam od wody wszystko ladnie sie odbija. Widac lustrzane odbicie drzew, budynkow itd. Ta funkcja wymaga w kartach obslugi Pixel Shadera. Na karcie graficznej GF2 jak dacie ustawienia wody na ULtra to i tak bedzie miec wode jak w powiedzmy H-L albo B&W, bo ta karta owego PS'a nie obsluguje i nie ma mozliwosci wyswietlenia tego.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zerat
Dark Templar


Dołączył: 03 Sty 2002
Posty: 9642
Skąd: Adun

PostWysłany: Pon Paź 17, 2005 5:11 pm Powrót do góry

Obeebok napisał:
... B&W, bo ta karta owego PS'a nie obsluguje i nie ma mozliwosci wyswietlenia tego.


w ramach scislosci; B&W1 czy B&W2 ?
_________________

Szanuj przyjaciół gg 1028815

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Pon Paź 17, 2005 5:44 pm Powrót do góry

B&W1 raczej, pozatym to jest przyklad sie czepiacie
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Auriziel
Nawrócony


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 38
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon Paź 17, 2005 7:23 pm Powrót do góry

Walcze z tymi sterownikami i nie mogą mi wejść dziwne że niby mam za słabą karte graficzną przecierz wymagania na pudełku to tylko karta 64mb no tak ja mam tylko 2 krotnie wiekszą
w instrukcji pisze że jeżeli podczas gry jest słaba wydajność trzeba zainstalować należy się upewnić czy się ma najnowsze sterowniki dziwne że tak na to zwracają uwage
_________________
cierpieniom ku gwiazdą

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
EX_Men
Starszyzna wioski


Dołączył: 18 Lip 2002
Posty: 1006
Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto Paź 18, 2005 9:28 pm Powrót do góry

Ja posiadam teraz Readon'a 9600 Pro i też nie mogę ustawić sierści, za to roślinność i wodę mogę już ustawić na maks i wszystko śmiga bez problemu na rozdzielczości 1024x768. Fakt faktem, że gra tylko w przerywnikach i filmiku na wstępie się lekko tnie, ale jestem pewien, że owy problem zniknie za miesiąc, kiedy to sobie dołoże jeszcze 512 RAM i wtedy zobaczę czy przypadkiem sierść się nie odblokuje
_________________

gg: 3807445

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Dilmmer
Misjonarz


Dołączył: 29 Sie 2005
Posty: 608

PostWysłany: Wto Paź 18, 2005 10:07 pm Powrót do góry

Nie jestem pewien ale wydaje mi się ze w opcje roslinność wchodzi sierśc ( mam zablokowane wiec nei jestem pewien )

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
EX_Men
Starszyzna wioski


Dołączył: 18 Lip 2002
Posty: 1006
Skąd: Poznań

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 11:44 am Powrót do góry

No i tak chyba jest, ponieważ ja takiego ustawienia jak "sierść" w ogóle nie mam, nie żeby było wyłączone tylko w ogóle takiego nie ma. Wyłączone mam jeszcze "głębia pola" i "zniekształcenia" i to wszystko, resztę mam włączoną Z resztą po dołożeniu tej pomięci posprawdzam czy coś przypadkiem się nie odblokowało.
_________________

gg: 3807445

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 1:09 pm Powrót do góry

Ja bym na to nie liczyl, bo opcje graficzne raczej malo maja wspolnego z RAMem Wymien chip na karcie graficznej to pewnie pojdzie
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 4:47 pm Powrót do góry

Ludzie, to czy macie siersc czy nie to raczej decyduje wersja PS i VS ktory wasza karta obsluguje.
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
adamfr
Nawrócony


Dołączył: 16 Paź 2005
Posty: 28
Skąd: Białystok

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 4:55 pm Powrót do góry

taa, a radek 9550 ma pixel shadera v. 2.0
_________________

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Auriziel
Nawrócony


Dołączył: 16 Gru 2004
Posty: 38
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 5:07 pm Powrót do góry

A wymagana jest 1.1 ale nie wiem może tyle żeby woguole włączyć gre do odktórego pixera shadera jest wysoka roślinność
_________________
cierpieniom ku gwiazdą

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 6:50 pm Powrót do góry

PS 1.1 to minimalne wymagania, zeby wlaczyc gre. Podejrzewam, ze B&W2 nie wykorzystuje PS'a 3.0 bo w Radeonach dopiero co wszedl, wiec trzeba miec pewnie 2.0 albo 2.5 o ile taki istnieje...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
EX_Men
Starszyzna wioski


Dołączył: 18 Lip 2002
Posty: 1006
Skąd: Poznań

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 8:05 pm Powrót do góry

sigwald napisał:
Ja bym na to nie liczyl, bo opcje graficzne raczej malo maja wspolnego z RAMem


Mylisz się. W HL2 po dołożeniu RAM, stały się dostępne, a raczej zalecane opcje wyższe niż przed dołożeniem RAM'u...
_________________

gg: 3807445

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Obeebok
Starszyzna wioski


Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 1185

PostWysłany: Sro Paź 19, 2005 10:45 pm Powrót do góry

Ta ale mowisz o teksturach a tekstury jest w stanie wyswietlic nawet Riva TNT 2 32MB, dolozenie RAMu nie spowoduje za to ze udostepnia sie opcje ktore nie sa mozliwe z przyczyn technologicznych...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White 2 (+ Battle of The Gods)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz