Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ryszard Lwie Serce
Nawrócony
|
Wysłany:
Nie Paź 05, 2003 3:15 pm |
|
|
Mam problem z 4 wyspą bo ciągle lecą we mnie kule ognia początkowo mnie nie podpalają ale bopem cala moja wioska płonie wraz z mieszkańcami a na końcu spala sie moja świątynia co mam robić
ps. nie jestem wstanie utrzymać tego poprzez tarcze duchową
ps2. POMOCY |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Nie Paź 05, 2003 4:18 pm |
|
|
Musisz olać wioskę i kule. Jak najszybciej musisz uaktywnić zadabie z dzwonkami (koło wioski za bramą, tam gdzie wybierałeś chwańca). Zadanie nie jest jakieś specjalnie trudne, a kiedy je wykonasz, kule przestaną spadać. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Nie Paź 05, 2003 4:26 pm |
|
|
Cześć Ryszard. Moja rada jest taka. Olej pierwszą wioskę, bo przez nią tracisz tylko czas i nerwy, i zaprowadź szyko chowańca do tej drugiej wioski, za wzgórzem. Przjęcie jej nie zajmie ci dużo czasu, a jak już ją przejmiesz, twój wpływ będzie sięgał na pierwszy kamień strażniczy (odpowiadający właśnie za kule ognia). Szybko rozwiążesz zagadkę dźwięków i jesteś w domu.
EDIT: Nomis ty dzwonku!!! Ja miałem być pierwszy!  _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
Zerat
Dark Templar

|
Wysłany:
Nie Paź 05, 2003 4:48 pm |
|
|
no co sie dziwisz Carth ... chlopak ma szybsze lacze niz my
chetnie bym tu tez napisal jak to wykonac ale bylo to juz 2x wiec tylko dodatkowe rady ...
ogry atakuja tylko pierwsza wioske wiec przeprowadzka to dobry poimysl zeby ich uniknac .. na kule jest jeszzce sposob zeby chowaniec lapal je .. ale nue slyszalem zeby to sie komus udalo
z 3 kamieniem jest ten chaczyk ze ma go jakis pustlanik co teski za jakas panienka ... polazlem tam po nia chowancem wziolem i kazalem ja pstawic przy pustelniku ... i zostawilem chowanca i dobrze zrobilem .. po paru min dotarl na miejsce i kolejny kamien z glowy ... najgorsze sa totemy ale to juz ina historia
P.S. jeslo ogra chcesz pokonac poprzez podpalenie i czekanie az sie spali broniac sie to nie ma sesu bo on mometalnie gasnie _________________
Szanuj przyjaciół gg 1028815 |
|
|
|
Ryszard Lwie Serce
Nawrócony
|
Wysłany:
Nie Paź 05, 2003 5:28 pm |
|
|
Dobra dzieki chłopaki zaraz to zrobie
ps. Dzieki temu całemu forum (kiedy jeszcze nie miałem Black and white) kupiłem sobie orginała
ps2. rzałuje że mam tak słabego kompa bo chceiłbym grac na najwyzszych detalach |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Nie Paź 05, 2003 6:23 pm |
|
|
Nie ma sprawy !
Kto by nie chciał grać na najwyższych detalach! Ja też mam komputer dość stary...  _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Nie Paź 05, 2003 11:32 pm |
|
|
Zer napisał: |
... najgorsze sa totemy ale to juz ina historia |
Fajne są totemy!! Zawsze mi sie jakoś udawało je powyciągać wszystkie, ale nigdy nie wiedziałem jak to zrobiłem.
Zer napisał: |
P.S. jeslo ogra chcesz pokonac poprzez podpalenie i czekanie az sie spali broniac sie to nie ma sesu bo on mometalnie gasnie |
On zawsze gaśnie, bo stoi na wodzie (kałuży, brodziku, etc), więc może piorun coś by dał. Ale po co go tak zabjać?! Przeciez to idealny worek treningowy dla chova.
Lion Heart napisał: |
ps. Dzieki temu całemu forum (kiedy jeszcze nie miałem Black and white) kupiłem sobie orginała |
POWAŻNIE?! Dzieki takim czubbom jak my?! NO to teraz musisz już tu zostać (tzn na forum) Jako najstarszy ze starszyzny witam cie na naszym skromnym forumie Rich. A mówię ci, wszyscy tu są taaaacy skroooomni...   _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 1:50 pm |
|
|
Ryszard Lwie Serce napisał: |
ps. Dzieki temu całemu forum (kiedy jeszcze nie miałem Black and white) kupiłem sobie orginała  |
Ja nie wiem jak to mogło ujść mojej uwadze . A ty, Peter, się nie wywyższaj, bo to ja jestem tu najstarszy (stażem ). Więc to JA cię witam Rychu, tobie, Carth, nie wolno się witać bez mojego pisemnego pozwolenia . _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
StrangeOne
Wujek Dobra Rada

|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 2:42 pm |
|
|
Witaj Rysiek Witam cie jako hmmmmmmmm.... jako ktos tam z forum  _________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja
 |
|
|
|
Ryszard Lwie Serce
Nawrócony
|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 2:46 pm |
|
|
dobra... Dzieki za zaproszenie
Hm... mam jeszcze jedno pytanko jak zdjąć klątwe z wioski na czwartej wyspie?
ps. wiem że liepiej jest radzić sopie samemu i mieć z tego radość...
ps2... ale wieksza radość jest wtedy gdy coś się przejdzie
ps3 a i jeszcze to warto jest zmieniać chowańca np. na czwartej wyspie na żłówia
ps4 chyba bede musiał naprawde zostaćnatym forum bo ta gra jest super!!!
ps5 Hmm... a może by tak pograć na necie  |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 2:55 pm |
|
|
spox
Chodzi o wioskę szkieletów? Musisz podnieść na raz obydwa totemy na wzgórzu koło wioski. Jeden podnosisz ty, drugi twój chowaniec.
3. Chowańca zmieniaj tylko na takiego, który ci się bardziej podoba, nie zmieniaj chowańca, do którego jesteś przywiązany.
5. Ja chciałem wszystkich poinformować, że mam na miesiąc neostradę i warto by sobie pograć tak w piątek czy sobotę... _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Ryszard Lwie Serce
Nawrócony
|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 3:22 pm |
|
|
Hmm... dobro na to bym wpadł ale dzięki
problem mam w tym że nie mam tam wpływów. Niewiem też czy moge przejąć tę wioskę czy mam budowac agora po agorze.
ps. Może ktoś odpisać
ps2 Ale szybko  |
|
|
|
Ryszard Lwie Serce
Nawrócony
|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 4:11 pm |
|
|
ok już wiem
zdobyłem tę małą wioskę za wioską ze szkieletami i mam dostęp do kolumn
ps. Jakie macie chowańce (chodzi mi o wygląd ale jak co to opiszcie czy są dobre czy złe i je opiszcie) |
|
|
|
Krzychu
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 4:45 pm |
|
|
Witam cie Rychu (tak swojego psa nazywam ) na tym forum jako najmłodzy wśród starszyzny.
Jakby co to ja mogę pograć w necie nawet dzisiaj. Niech ktoś się tylko odezwie na GG. Numer 1372436. _________________ GG: 1392436 |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 7:56 pm |
|
|
No, ja, na ten przykład, to mam dobrą krowę, Manuelę (vel Bu) . Ma 76% wzrostu, no i umie dużo cudów, ale nie pamiętam dokładnie które, bo od dawna się z nią nie widziałem  _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Zerat
Dark Templar

|
Wysłany:
Pon Paź 06, 2003 8:17 pm |
|
|
ja swoich chowancow juz nie mam i nie widzialem od dosc dawna
bylo juz pare formatow od tego czasu jak ostatnio gralem w war3 UPS .. B&W
mialem 2 chowance raz malpe .. skonczyla gre ze wzrostem rownym 8 9wedlug konga) czarow znala sporo no i miala klatwe pod wplywem ktorej byla suuuper dobra .. oryginal byl full zly ale mimo to chetnie pomagal w wioskach ; czasem jakiegos ucznia, tu drewno tam jedzienia itp. itd.
moim 2 chowancem byl tygrys niestety dosc szybko mi komp padl (jakis wirus) i dotral tylko do 4 wyspy .. a potem mialem juz dosc B&W .. mial ok 60- 70% wzrostu z zaledwie nie cala 30 na karku .. czary znal tylko podstawowe; piorun, jedzienie woda, drewno i pare innych udalo mi sie go wychowac na neutralnego  _________________
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 1:01 am |
|
|
NomySZ napisał: |
No, ja, na ten przykład, to mam dobrą krowę, Manuelę (vel Bu) |
No to w końcu Manuela czy Bu?! Zdefiniuj się bos jakiś taki ostatnio cichociemny!
Rich, ja mam dobrego Wilka - Hasufel się zowie (żeby nie powiedzieć wabi ), ma koło 96% wzrostu, ale planuję od pół roku zmienić go na misia polarnego. No i jakoś wciąż tylko planuje.  _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
Ryszard Lwie Serce
Nawrócony
|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 9:01 am |
|
|
Hmm... dobrzy jesteście!!!
Możeie zdradzić mi sekret... jak robicie takie wielkie chowańce...
ps. chyba ze gracie w skirmisza...
ps2...ja wole misje
ps3 tak wogle to ja mam malpke i wyglada jak pomiedzy neutralnie a dobry (niewiem jak do tego daszlo)
jest mała (i chyba dlatego nie może podnieść posągu na 4 wyspie w wiosce szkieletów)
ps4 chciałem mieć owieczke bo ładnie wyglada ...
ps5 ale byłem głupi i szybko przeszedłem pierwszą krainę  |
|
|
|
Krzychu
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 11:53 am |
|
|
Następnym razem nie pisz tyle "ps-ów" bo to się źle czyta.  _________________ GG: 1392436 |
|
|
|
Zerat
Dark Templar

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 12:04 pm |
|
|
ja na chowanca mialem jedna tajemnice .. za kazdym razem jak gralem niewazne na jakiej wyspie bylem zaczynalem od Load'a 1 wyspy przed walka z lwem Nemezisa, dawalem chowancowi kamcora i szedl pod arene a tam zaczynala sie walka a po niej szedlem pocwiczyc na na ogrze .. czasem jak mi sie chcialo to jeszce na jakims skirmishu dla nauki czarow i tyle .. a poza tym sporo go glaskalem malo karalem itp., itd.
na owieczke chowanca mozesz jeszce zmienic skoro az tak ci sie podoba
wczytaj save z 1 wyspy a tam twoj chowaniec bedzie taki jak tuz przed loadem no i bedziesxz mogl spokojnie zmienic chowanca  _________________
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 12:20 pm |
|
|
Carth, to jest Manuela, tylko niektórzy (cześć Andrew ) jeszcze się do tego imienia nie przyzwyczaili, chociaż to ybło pierwsze imię.
A, Rysiek, przecież nic straconego. Wczytujesz sava z pierwszej wyspy i zamieniasz. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Zerat
Dark Templar

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 1:40 pm |
|
|
no tak Manuela ..a jak kiedys napisalem Manuela to z pyskiem na mnie poleciales !! _________________
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 2:32 pm |
|
|
Bo Manuela zmieniła płeć na czas gry w CI i nazywał(a) się Bu. A teraz, ponieważ w CI nie gram, bo nie zachwyciło mnie szczególnie (Peter powinien sie wstydzić tego kopiowania chowańca), to powróciło dawne imię. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
StrangeOne
Wujek Dobra Rada

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 5:12 pm |
|
|
Wcale nie tacy dobrze Ja mam tygrysa, okolo 40 wzrostu, charakterek oczywiscie 1.0 No i ja takze max dobry  _________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Forum zastępcze
 |
|
|
|
sigwald
Moderator

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 6:54 pm |
|
|
Strange, jesli to aktualne dane to nie masz sie czym chwalic  _________________ B&W FOREVER!!!!!
...  |
|
|
|
StrangeOne
Wujek Dobra Rada

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 7:57 pm |
|
|
Ja sie niczym nie chwale A po pierwsze chowaniec ma nie byc duzy lecz ma byc taki jaki sobie zazyczymy  _________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Forum zastępcze
 |
|
|
|
Zerat
Dark Templar

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 8:13 pm |
|
|
to jaki chowaniec nam sie podoba a to jaki nam wyjdzie "w praniu" to calkiem inna sprawa .. ja wole neutrale chowance chodz odpowiednie wychowanie powoduje ze nawet zly chowaniec na -1.00 pomaga w przejmowaniu i budowie wiosek a nie w ich niszczeniu _________________
|
|
|
Krzychu
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 8:29 pm |
|
|
Strange taki ten twój tygrys paker, a z moją niepozorną małpą przegrał walkę raz-dwa!  _________________ GG: 1392436 |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 9:07 pm |
|
|
A, Manuela też ma charakter +1.0 i jest w ogóle słodka i kofana  _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Zerat
Dark Templar

|
Wysłany:
Wto Paź 07, 2003 9:20 pm |
|
|
ten tygrys pewno tylko kamcore nosi a walczyc nigdy nie walczyl i dlatego pokonala go malpa
nomis .. Manuela ze jest peiekna, slodka, rozowa i ma pre blizn kazdy (chyba) juz wue  _________________
|
|
|
|