Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
RATUNKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
neo0007
Nawrócony


Dołączył: 11 Sie 2003
Posty: 4

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 10:57 am Powrót do góry

Mam wielki problem. B&W oryginalne nie chce mi się włączać... Instalowanie chodzi tak jak zawsze. Tylko że jak włączam grę to po chwili pokazuje się takie okno i biały ekran a u góry napisane Lionhead. Nic się przez chwile nie dzieje a jak naciskam Alt+Ctrl+Del to pisze że nie odpowiada . Najgorsze jest to że ta gra mi kiedyś chodziła tylko na starym kompie... Teraz zmieniłem na GF4 Ti4200, Celerona 2.0GH i SB Live 5.1.
_________________
The war is over for me now... but I`ll be back...soon

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 3:17 pm Powrót do góry

Przyczyn może być wiele. Przede wszystkim sprawdź płytę, bo mogła się przybrudzić albo zarysować, uwierz mi, zdarza się. Może to wina sterowników do karty graficznej albo DirectX'a. Spróbuj przeinstalować sterowniki i jeszcze raz przeinstalować grę. W ostateczności pozostaje reinstalka systemu. Brutalne, ale po tym nie ma siły żeby gra nie chodziła. Powodzenia.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
neo0007
Nawrócony


Dołączył: 11 Sie 2003
Posty: 4

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 7:13 pm Powrót do góry

No Direksa to ja mam najnowszego... Instalowałem wraz z Enter the Matrix . O detonatorach nie pomyślałem ale sprawdze to. Pozatym komputer jest świeżo po przeinstalce... Dlatego jestem taki zrozpaczony. Uwielbiałem grać na starym kompie w B&W, i myśle że w kilka dni płytka w oryginalnym pudełku się nie zarysowała ani zabrudziła...
_________________
The war is over for me now... but I`ll be back...soon

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 8:55 pm Powrót do góry

DX nie moze byc wina bo sam mam 9.0 i chodzi pieknie Detonatory minimum w wersji 43.45 zainstaluj. Powylanczaj wszystkie zbedne programy (wszystkie Kazzy, DAP'y, GG i inne syfy) i dopiero wtedy uruchom gre. Jak to nie pomoze to jest jedna metoda ktora dziala na wszystkich komputerach... format c:
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 9:00 pm Powrót do góry

A podaje jakiś komunikat błędu, czy tylko nie reaguje zupełnie? Poza tym masz patcha (jeśli tak, to którego)? Bo może zainstalowałeś patcha 1.30, a (jak mogę się domyślać) nie masz rękawicy P5; wtedy gra ci na bank nie ruszy.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
neo0007
Nawrócony


Dołączył: 11 Sie 2003
Posty: 4

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 9:56 pm Powrót do góry

No więc tak szczegółowy opis błędu wygląda tak:

TAMTADAM:
Jak włączam grę przez autostart to pokazuje sięna chwile czarny ekran. Potem zmienia się na biały, po krótkiej chwili pokazuje się puste białe okno. I zatytułowane jest "LIONHEAD". Potem nie dzieje się już nic. Nic nie pisze. CZekałem już około 10 minut a B&W nigdy mi się tyle nie włączało. Więc naciskam Alt+Ctrl+Del a tam mi pisze że:
LIONHEAD (nie odpowiada)
Więc daje zakończ zadanie i mi się dokładnie wtedy zawiesza, musze kompa zrestartować.

Co do patcha to nie instalowałem jescze żadnego bo na nowym kompie jeszcze tej gdy mi się nie udało uruchomić. Na starym miałem B&W od samego początku wydania i działąłow zarówno bez patcha jak i z patchem. W Singlu i Multi, a teraz w ogóle...
_________________
The war is over for me now... but I`ll be back...soon

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
SQUERL
Starszyzna wioski


Dołączył: 19 Cze 2002
Posty: 834

PostWysłany: Pon Sie 11, 2003 11:18 pm Powrót do góry

Hmm, pewnie masz piracki Windows Xp z SP1 lub Sp2, więc w sumie to może być przyczyna.
Zainstaluj może patcha do BW, może on usówa tego typu błędy .
_________________




Prawda, że piękne ?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Sie 12, 2003 3:34 pm Powrót do góry

Może srób scandisca? To czasem czyni cuda
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz