Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
Problem z b&w na windows 2000

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
admad
Nawrócony


Dołączył: 14 Lip 2003
Posty: 6

PostWysłany: Pon Lip 14, 2003 8:02 am Powrót do góry

Po zinstalowaniu gry gdy chce ja uruchomić pisze że musze zainstalować directx 7.0 lub wyższy a mam directx 9.0. Czy ktos moze wie co na to poradzić?. Z góry dziękuje za odpowiedź

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pon Lip 14, 2003 10:03 am Powrót do góry

oże własnie dlatego, że masz DirectX9.0? Nie wiem dlaczego, ale on jest jakiś dziwny... Z Bloodraynem też miałem problemy jak miałem DirctX9.0, ale jak zainstalowałem 8.1, to wszystko jest OK
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon Lip 14, 2003 2:33 pm Powrót do góry

"DX9 jest jakiś dziwni" <== z ust mi to wyjąłeś...
BloodRayne mogłeś uruchomić w trybie OpenGL - mi chodziło. DX9 bym nie instalował, tylko MaluchSim go wymagał. Właśnie tak to było - miałem DX8.1, MaluchSim darł się o DX9, zainstalowałem DX9, MaluchSim działał, Zainstalowałem demo BloodRayne, nie chciało chodzić w trybie DirectX, zainstalowałem najnowsze Detonatory, MaluchSim przestał działać, BloodRayne dalej nie działało w trybie DX.

Jak odinstalowałeś DX9, Nomis? Jakiś program ściągnąłeś z Neta? Bo już zobaczyłem co to jest ten MaluchSim i teraz chętnie powróciłbym do starego, dobrego DX 8.1 (a DX9 zainstaluję jak znów jakiś program będzie się o niego darł).

Admad, Tobie właśnie radzę zainstalować DX8.1 (czy 8.1a? nie pamiętam czy była wersja "a", czy nie).
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
admad
Nawrócony


Dołączył: 14 Lip 2003
Posty: 6

PostWysłany: Wto Lip 15, 2003 7:14 am Powrót do góry

No tak też sądze że D9 jest do dupy ale jak go odinstalować????? chyba trzeba całego widowsa odinstalować

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Wto Lip 15, 2003 12:59 pm Powrót do góry

No niestety musiałem reinstalować Windowsa. Taki programik do odinstalowania DX bardzo ułatwiłby życie...
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Lip 15, 2003 7:59 pm Powrót do góry

No właśnie SĄ takie programy. Tylko to nie jest do końca "odinstalowanie"... W każdym razie nie takie przez "Dodaj/Usuń programy"... Kiedyś usuwałem tym któregoś DirectX... Trzeba było uruchomić komputer w trybie awaryjnym chyba, i wtedy taki program usuwał biblioteki DX...
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto Lip 15, 2003 11:52 pm Powrót do góry

Hmm... Wydawało mi się, że zetknąłem się kiedyś z czymś takim jak DirectXUninstaller. Ale nie wiem czy do ver. 9.0.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Nie Lip 27, 2003 8:48 am Powrót do góry

Program DirectXBuster usuwa DX'y Ja mam DX9 i B&W chodzi normalnie, nie mialem zadnego klopotu z odpaleniem czegokolwiek A mam Savage 4 ktory nie powinien juz obslugiwac DX8.1
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Nie Lip 27, 2003 11:55 am Powrót do góry

To spróbuj odpalić MaluchRacera, najnowszego nvMax albo BloodyRayne
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
StrangeOne
Wujek Dobra Rada


Dołączył: 09 Mar 2003
Posty: 6146
Skąd: Kraków/Tarnów

PostWysłany: Nie Lip 27, 2003 2:28 pm Powrót do góry

Moja karta nawet BloodRayne nie uciagnie Probowalem jeszcze przed instalka DX9
_________________
+++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz