Forum Black and White PL Strona Główna Black and White PL
Największe forum o BW w Polsce 
 [Rejestracja]  [Edit Profil] [FAQ] [Szukaj]  [Grupy]
[Użytkownicy] [Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości] [Zaloguj]
MANDRILL

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Assain
Nawrócony


Dołączył: 27 Mar 2003
Posty: 10
Skąd: Bełchatów

PostWysłany: Pią Mar 28, 2003 6:58 am Powrót do góry

Słuchajcie mam cztery dodatkowe chowańce takie jak leopard mandrill goryl koń ale nie wiem co to jest za chowańec ten mandrill czy to jest orangutan czy szympans prosze o pomoc a i czy można mieć jakieś inne chowańce oprucz tych jeżelitak to z jakiej strony je ściągnąc

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
.nomis
Bóg


Dołączył: 29 Wrz 2001
Posty: 6641
Skąd: Szczecin

PostWysłany: Pią Mar 28, 2003 11:12 am Powrót do góry

Mandryl, to mandryl. To taki gatunek małpy. Zainstaluj, to się dowiesz jak wygląda mandryl. To są jedyne chowańce, które możesz ściągnąć z netu.
_________________
Szczecin w kajaku.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Mungo
Wieśniak


Dołączył: 11 Kwi 2003
Posty: 52
Skąd: Piła

PostWysłany: Pon Maj 26, 2003 4:00 pm Powrót do góry

A szkoda, mógł by być większy wybór (wyobraźcie sobie jak by było na necie gdyby była takamasa trozmaitych chowańców, )
_________________
Black&White forewer gg 3187518

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Nie Cze 08, 2003 6:49 pm Powrót do góry

Mogliby zrobic tak, ze w samej grze byloby np. 6 chowancow, a cala reszta do sciagniecia. A wogole to faktycznie mogloby byc ich wiecej. Mnie na przyklad mazy sie swinka morska albo slimak . A mandryl wyglada troche... dziwacznie (malpa regge? mapla na Hawajach?)
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon Cze 09, 2003 4:08 pm Powrót do góry

Teraz się zastanowiłem... W sumie określenie "ściągnąć chowańca" nie pasuje, bo właściwie te chowańce są od początku w grze... Tak mi się przynajmniej wydaje - jeśli ja zainstaluję leoparda, a ktoś inny, z kim gram przez neta, nie zainstaluje go, to i tak go chyba widzi...
Modele chyba są od początku, a te pliki, które się instaluje, tylko umożliwiają WYBÓR tego chowańca u hodowcy... Nie wiem...

A co do ilości chowańców w BW: jeśli u ważacie, że tu jest mało chowańców, to lepiej nie kupujcie BW2
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Cze 09, 2003 5:51 pm Powrót do góry

Wiesz, to chyba nie jest tak hop-siup. Gdyby chowańce były już od razu w grze, to nie potrzeba by było wypuszczać patch'y, bo i po co, skoro wszystko jest już wewnątrz gry. Tym bardziej, że sam plik jakiegoś chowańca, to prawie 300 KB, więc musi coś przechowywać. Może być tak, że wewnątrz gry są same skóry, ale w momentcie wydania gry autorzy nie wiedzieli jeszcze jakie statsy im przypisać, bo chcieli poczekać na sprawdzenie trochę gry przez graczy, szczególnie pod kątem samych chowańców - ich różnic i podobieństw. A po jakimś czasie od wydania wypuścili patche z odpowiednio dobranymi statystykami dla każdego nowego zwierzaka. Dlatego ktoś widzi twojego leoparda, ale widzi tylko skórę, która jest od początku wewnątrz gry. Ale to wszystko może!
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Pon Cze 09, 2003 6:50 pm Powrót do góry

A nmie sie wydaje ze za duzo wam sie wydaje (zwlaszcza Carthowi)
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Mungo
Wieśniak


Dołączył: 11 Kwi 2003
Posty: 52
Skąd: Piła

PostWysłany: Pon Cze 09, 2003 8:06 pm Powrót do góry

A ja myśle że za durzo myślimy
_________________
Black&White forewer gg 3187518

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon Cze 09, 2003 8:23 pm Powrót do góry

No właśnie nie jestem pewien czy skiny i model były w grze przed instalacją pliku... Jeśli ktoś nie instalował tych chowańców, to niech sprawdzi w katalogu Black & White\Data\CreatureMesh czy ma pliki C_leopard_*.l3d - np. C_leopard_base.l3d

Caranthir napisał:
Może być tak, że wewnątrz gry są same skóry, ale w momentcie wydania gry autorzy nie wiedzieli jeszcze jakie statsy im przypisać, bo chcieli poczekać na sprawdzenie trochę gry przez graczy, szczególnie pod kątem samych chowańców - ich różnic i podobieństw. A po jakimś czasie od wydania wypuścili patche z odpowiednio dobranymi statystykami dla każdego nowego zwierzaka. Dlatego ktoś widzi twojego leoparda, ale widzi tylko skórę, która jest od początku wewnątrz gry. Ale to wszystko może!


Ale skoro ktoś widzi mojego leoparda, to jego komputer musi też znać statystyki leoparda - jego szybkość, refleks itd.
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Pon Cze 09, 2003 9:54 pm Powrót do góry

Aero napisał:
Ale skoro ktoś widzi mojego leoparda, to jego komputer musi też znać statystyki leoparda - jego szybkość, refleks itd.

Tak myślisz?! No ale wtedy naprawdę nie miałoby sensu wydawanie patchy, jeśli wszystko byłoby już wewnątrz gry. One muszą coś zawierać. Bo samą "budkę" kolesia od chowańców udostępnia patch 1.10. Zresztą czemu komp gracza musi znać statystyki twojego leoparda? Po co mu one? Bo przecież ewentualna walka chowańców nie musi być sterowana akurat przez komp tego gracza. :>
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Cze 10, 2003 5:54 pm Powrót do góry

No dobrze, ale jeśli np. ja i ten ktoś rozpoczęlibyśmy grę, i nagle by się nam połączenie zerwało - przecież gra by się kontynuowała. I jeśli ten ktoś, kontynuując tę grę, chciałby walczyć z moim leopardem, to mógłby. To znaczy, że JEGO komputer zna statystyki leoparda.
Z resztą niech ktoś sprawdzi te pliki z mojego poprzedniego posta... Ja się nie upieram jak jest, bo nie jestem pewien. Ale po prostu chciałbym wiedzieć co my właściwie instalujemy z tych plików....
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Wto Cze 10, 2003 6:33 pm Powrót do góry

No to może przy rozpoczynaniu gry zbierane są od każdego z graczy statsy jego chowańca (tak tylko gdybam bo nie grałem jeszcze w wieloosobówkę) tak dla bezpieczeństwa, właśnie jakby się gra zerwała.
Nie no, tak tylko chciałem sobie z Aero pokonwersować...
Ale fajnie by było te pliki jednak sprawdzić, tylko że w tym momencie nikt już chyba nie ma gry bez patcha. No chyba, że ci z piratem. ...Squerl...?!
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Sro Cze 11, 2003 6:32 pm Powrót do góry

Po przeczytaniu waszych wywodow z ciekawosci sprawdzilem - pliki chowancow dodatkowych sa w grze (good, evil neutral i tak dalej...) wiec moze to co sie sciaga z interka to tylko jakies pilki aktywujace, dajace mozliwosc wziecia danego dodatkowego chowanca pod opieke
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Cze 11, 2003 7:42 pm Powrót do góry

WYDAJE mi się ( pozdro Sig! ), że powinienem spytać, czy nie instalowałeś wcześniej tych czterech plików chowańców. :>
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sro Cze 11, 2003 9:58 pm Powrót do góry


Hehe no pytałem o osoby, które NIE zainstalowały tych plików, ale myślę, że Sig zrozumiał
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
sigwald
Moderator


Dołączył: 12 Mar 2003
Posty: 1545
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Czw Cze 12, 2003 5:45 pm Powrót do góry

Mysle ze wydaje mi sie ze nie instalowalem nowych chowancow poniewaz mysle ze wydaje mi sie ze z tydzien temu robilem reinstal gry (za rada bodajze Nomisa) .
Za to twoja ostatnia wypowiedz Aero nie do konca zrozumialem .
_________________
B&W FOREVER!!!!!


...

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odpowiedz z cytatem
Caranthir
Misjonarz


Dołączył: 01 Kwi 2003
Posty: 657
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Czw Cze 12, 2003 6:18 pm Powrót do góry

No to OK, jedno mamy za sobą. Wiemy już że istnieją w "czystej" grze, no ale co one tak naprawdę zawierają? ...Aero?!

Aha! Sig, chodziło mu (Aero ) o to, że wierzy, że rozumiesz... jak w Martrixie! Nie przejmuj się.
_________________
Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Aero
Administrator


Dołączył: 22 Maj 2001
Posty: 2537
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Czw Cze 12, 2003 7:44 pm Powrót do góry

No wlasnie nie wiem... Rzeczywiscie 268 KB to chyba wiecej cos musza zawierac niz pare linijek kodu...
_________________


Oh my god, they killed Kenny! You bastards!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora WP Kontakt Numer ICQ Odpowiedz z cytatem
Wyświetl posty z ostatnich:   
Forum Black and White PL Strona Główna » Black & White (+ Creature Isle)
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Strona 1 z 1
Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: Theme & Graphics by Daz