Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Assain
Nawrócony
|
Wysłany:
Pią Mar 28, 2003 6:58 am |
|
|
Słuchajcie mam cztery dodatkowe chowańce takie jak leopard mandrill goryl koń ale nie wiem co to jest za chowańec ten mandrill czy to jest orangutan czy szympans prosze o pomoc a i czy można mieć jakieś inne chowańce oprucz tych jeżelitak to z jakiej strony je ściągnąc |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Pią Mar 28, 2003 11:12 am |
|
|
Mandryl, to mandryl. To taki gatunek małpy. Zainstaluj, to się dowiesz jak wygląda mandryl. To są jedyne chowańce, które możesz ściągnąć z netu. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Mungo
Wieśniak
|
Wysłany:
Pon Maj 26, 2003 4:00 pm |
|
|
A szkoda, mógł by być większy wybór (wyobraźcie sobie jak by było na necie gdyby była takamasa trozmaitych chowańców, )  _________________ Black&White forewer gg 3187518 |
|
|
|
sigwald
Moderator

|
Wysłany:
Nie Cze 08, 2003 6:49 pm |
|
|
Mogliby zrobic tak, ze w samej grze byloby np. 6 chowancow, a cala reszta do sciagniecia. A wogole to faktycznie mogloby byc ich wiecej. Mnie na przyklad mazy sie swinka morska albo slimak . A mandryl wyglada troche... dziwacznie (malpa regge? mapla na Hawajach?) _________________ B&W FOREVER!!!!!
...  |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Pon Cze 09, 2003 4:08 pm |
|
|
Teraz się zastanowiłem... W sumie określenie "ściągnąć chowańca" nie pasuje, bo właściwie te chowańce są od początku w grze... Tak mi się przynajmniej wydaje - jeśli ja zainstaluję leoparda, a ktoś inny, z kim gram przez neta, nie zainstaluje go, to i tak go chyba widzi...
Modele chyba są od początku, a te pliki, które się instaluje, tylko umożliwiają WYBÓR tego chowańca u hodowcy... Nie wiem...
A co do ilości chowańców w BW: jeśli u ważacie, że tu jest mało chowańców, to lepiej nie kupujcie BW2  _________________
Oh my god, they killed Kenny! You bastards! |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Pon Cze 09, 2003 5:51 pm |
|
|
Wiesz, to chyba nie jest tak hop-siup. Gdyby chowańce były już od razu w grze, to nie potrzeba by było wypuszczać patch'y, bo i po co, skoro wszystko jest już wewnątrz gry. Tym bardziej, że sam plik jakiegoś chowańca, to prawie 300 KB, więc musi coś przechowywać. Może być tak, że wewnątrz gry są same skóry, ale w momentcie wydania gry autorzy nie wiedzieli jeszcze jakie statsy im przypisać, bo chcieli poczekać na sprawdzenie trochę gry przez graczy, szczególnie pod kątem samych chowańców - ich różnic i podobieństw. A po jakimś czasie od wydania wypuścili patche z odpowiednio dobranymi statystykami dla każdego nowego zwierzaka. Dlatego ktoś widzi twojego leoparda, ale widzi tylko skórę, która jest od początku wewnątrz gry. Ale to wszystko może!  _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
sigwald
Moderator

|
Wysłany:
Pon Cze 09, 2003 6:50 pm |
|
|
A nmie sie wydaje ze za duzo wam sie wydaje (zwlaszcza Carthowi)  _________________ B&W FOREVER!!!!!
...  |
|
|
|
Mungo
Wieśniak
|
Wysłany:
Pon Cze 09, 2003 8:06 pm |
|
|
A ja myśle że za durzo myślimy  _________________ Black&White forewer gg 3187518 |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Pon Cze 09, 2003 8:23 pm |
|
|
No właśnie nie jestem pewien czy skiny i model były w grze przed instalacją pliku... Jeśli ktoś nie instalował tych chowańców, to niech sprawdzi w katalogu Black & White\Data\CreatureMesh czy ma pliki C_leopard_*.l3d - np. C_leopard_base.l3d
Caranthir napisał: |
Może być tak, że wewnątrz gry są same skóry, ale w momentcie wydania gry autorzy nie wiedzieli jeszcze jakie statsy im przypisać, bo chcieli poczekać na sprawdzenie trochę gry przez graczy, szczególnie pod kątem samych chowańców - ich różnic i podobieństw. A po jakimś czasie od wydania wypuścili patche z odpowiednio dobranymi statystykami dla każdego nowego zwierzaka. Dlatego ktoś widzi twojego leoparda, ale widzi tylko skórę, która jest od początku wewnątrz gry. Ale to wszystko może!  |
Ale skoro ktoś widzi mojego leoparda, to jego komputer musi też znać statystyki leoparda - jego szybkość, refleks itd. _________________
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Pon Cze 09, 2003 9:54 pm |
|
|
Aero napisał: |
Ale skoro ktoś widzi mojego leoparda, to jego komputer musi też znać statystyki leoparda - jego szybkość, refleks itd. |
Tak myślisz?! No ale wtedy naprawdę nie miałoby sensu wydawanie patchy, jeśli wszystko byłoby już wewnątrz gry. One muszą coś zawierać. Bo samą "budkę" kolesia od chowańców udostępnia patch 1.10. Zresztą czemu komp gracza musi znać statystyki twojego leoparda? Po co mu one? Bo przecież ewentualna walka chowańców nie musi być sterowana akurat przez komp tego gracza. :> _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Wto Cze 10, 2003 5:54 pm |
|
|
No dobrze, ale jeśli np. ja i ten ktoś rozpoczęlibyśmy grę, i nagle by się nam połączenie zerwało - przecież gra by się kontynuowała. I jeśli ten ktoś, kontynuując tę grę, chciałby walczyć z moim leopardem, to mógłby. To znaczy, że JEGO komputer zna statystyki leoparda.
Z resztą niech ktoś sprawdzi te pliki z mojego poprzedniego posta... Ja się nie upieram jak jest, bo nie jestem pewien. Ale po prostu chciałbym wiedzieć co my właściwie instalujemy z tych plików.... _________________
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Wto Cze 10, 2003 6:33 pm |
|
|
No to może przy rozpoczynaniu gry zbierane są od każdego z graczy statsy jego chowańca (tak tylko gdybam bo nie grałem jeszcze w wieloosobówkę) tak dla bezpieczeństwa, właśnie jakby się gra zerwała.
Nie no, tak tylko chciałem sobie z Aero pokonwersować...
Ale fajnie by było te pliki jednak sprawdzić, tylko że w tym momencie nikt już chyba nie ma gry bez patcha. No chyba, że ci z piratem. ...Squerl...?!  _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
sigwald
Moderator

|
Wysłany:
Sro Cze 11, 2003 6:32 pm |
|
|
Po przeczytaniu waszych wywodow z ciekawosci sprawdzilem - pliki chowancow dodatkowych sa w grze (good, evil neutral i tak dalej...) wiec moze to co sie sciaga z interka to tylko jakies pilki aktywujace, dajace mozliwosc wziecia danego dodatkowego chowanca pod opieke  _________________ B&W FOREVER!!!!!
...  |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Sro Cze 11, 2003 7:42 pm |
|
|
WYDAJE mi się ( pozdro Sig! ), że powinienem spytać, czy nie instalowałeś wcześniej tych czterech plików chowańców. :>  _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Sro Cze 11, 2003 9:58 pm |
|
|

Hehe no pytałem o osoby, które NIE zainstalowały tych plików, ale myślę, że Sig zrozumiał  _________________
|
|
|
sigwald
Moderator

|
Wysłany:
Czw Cze 12, 2003 5:45 pm |
|
|
Mysle ze wydaje mi sie ze nie instalowalem nowych chowancow poniewaz mysle ze wydaje mi sie ze z tydzien temu robilem reinstal gry (za rada bodajze Nomisa) .
Za to twoja ostatnia wypowiedz Aero nie do konca zrozumialem . _________________ B&W FOREVER!!!!!
...  |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Czw Cze 12, 2003 6:18 pm |
|
|
No to OK, jedno mamy za sobą. Wiemy już że istnieją w "czystej" grze, no ale co one tak naprawdę zawierają? ...Aero?!
Aha! Sig, chodziło mu (Aero ) o to, że wierzy, że rozumiesz... jak w Martrixie! Nie przejmuj się.  _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Czw Cze 12, 2003 7:44 pm |
|
|
No wlasnie nie wiem... Rzeczywiscie 268 KB to chyba wiecej cos musza zawierac niz pare linijek kodu... _________________
|
|
|
|