Zobacz poprzedni temat
:: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Sob Kwi 05, 2003 1:47 pm |
|
|
StrangeOne napisał: |
Moze to ze jak ktos chce wychowywac chowanca konkretnego typu to musi dochodzic do X wyspy  |
Przecież we wszystkich grach tak jest. W shooterach - przeważnie zaczynasz z jakimś pistoletem, potem dostajesz strzelbę, potem np. karanib, aż to wyrzutni rakiet i innych zabawek
Albo w wyścigówkach - w wielu nie zaczynasz od razu z McLarenem, tylko jakimś wolniejszym, słabszym, a dopiero z czasem odblokowują ci się/stać cię na nowe samochody.
A Konga znajdziesz tu. _________________
Oh my god, they killed Kenny! You bastards! |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Sob Kwi 05, 2003 2:41 pm |
|
|
No i chyba o to tu chodzi. Gra ma przecież swoją fabułe, gdzie wszystko jest po kolei, nawet chowańca można uczyć najpierw prostych rzeczy, a potem złożonych (wrzucanie drzew do spichlerza). A jak sie zarąbiście lubi giere, to można chyba poczekać na ulubionego chowańca do piątej wyspy. To jeszcze wzmaga apetyt. Dopla, nie 'mądrzę' sie jush. Dziekuje, skończyłem [/quote] |
|
|
|
StrangeOne
Wujek Dobra Rada

|
Wysłany:
Sob Kwi 05, 2003 3:10 pm |
|
|
Jeszcze raz powtarzam zeby nie bylo niedomówien. Ten
system mi ODPOWIADA
Wlasnie sprawdzilem co Aero wymyslil tym razem
i kliknalem na link do konga No i niezawiodlem sie na tobie  _________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Bednar Kolesnikov - Szczęśliwy obywatel Novistrany
Forum zastępcze
Obrazek w sygnie by Arahja
 |
|
|
|
blackd0t
Nawrócony
|
Wysłany:
Sob Kwi 05, 2003 9:10 pm |
|
|
Jak mozecie mnie wyzywac od cheaterow?!?! Ulatwilem sobie gre? Przeciez zadnych parametrow chowanca nie zmienilem. Po prostu chcialem widziec jak niedzwiedz rozwija sie od malego, a nie zobaczyc go jak zamienia sie z malpy, do ktorej juz bym sie pewnie wystarczajaco przywiazal... _________________ ... Future is uncertain ... |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Sob Kwi 05, 2003 9:37 pm |
|
|
Mhm, blackd0t ma rację, ten system jest głupi. Najlepiej byłoby, gdyby od razu wszystkie chowańce były dostępne. Może oprócz lwa, który ma najwyższe statystyki. Zmienianie chowańca na lwa wyłącznie ze względu na jego statystyki uważam za cheaterstwo. Ale jeśli jakiś chowaniec albo poprostu zwierzę się komuś podoba, to nie widzę nic złego w tym, że chce mieć je od razu. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Sob Kwi 05, 2003 10:43 pm |
|
|
58nomis napisał: |
Mhm, blackd0t ma rację, ten system jest głupi. Najlepiej byłoby, gdyby od razu wszystkie chowańce były dostępne. |
Najlepiej, ale nie jest i wg mnie trzeba to zaakceptować a nie chwytac się cheatów, nawet TYLKO do zmiany chowańca, bo to zawsze będą cheaty. Ale to tylko moje skromne zdanie. Ktoś (czyt.: PM) tak skonstruował fabułe, bo jest ona integralną częscią gry, no i raczej głupio to zmieniać tak dla wygody.
Ale jeśli jakiś chowaniec albo poprostu zwierzę się komuś podoba, to nie widzę nic złego w tym, że chce mieć je od razu. |
Komuś się może nie podobać że jego chowaniec jest taki mały, ale jak zmieni wzrost jakimś trainerem, to chyba wszyscy przyznają ze to będzie cheaterstwo. A zmiana chowańca to właściwie to samo. Poza tym przecież tak czy siak dostanie swojego ulubionego stwora, tyle że nie na początku! A zmienianie tego to wg mnie zwykłe oszukiwistwo. |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Sob Kwi 05, 2003 10:57 pm |
|
|
No co do misia się zgodzę. Do piątej wyspy można przywiązać się do wcześniejszego chowańca... Powinni dać np. brunatnego niedźwiedzia wcześniej, a w piątej wyspie tylko polarnego, a nie oba prawie w tym samym momencie.
Chociaż to nie zmieni faktu, że cheat to cheat. _________________
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Nie Kwi 06, 2003 1:26 pm |
|
|
Nie, no tak, ale trzeba też rozróżnić 2 rodzaje cheatów. Zmiana chowańca dla to akurat takie dopuszczalne oszustwo, bo zdobywanie chowańców nie ma związku z fabułą. Jedynym wyjątkiem jest miż polarny. Ale to tylko przypadek, że na 2 wyspie zdobywa się zebrę, a nie np. krowę. Zmianę chowańca akurat dopuszczam, bo to nie to samo, co wyrobienie mu programem wzrostu czy umiejętności. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
SQUERL
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Nie Kwi 06, 2003 10:06 pm |
|
|
Jest lepsze rozwiązanie, równie dobre dla obu stron .
Jesteśmy na 5 planszy robimy save'a. Tworzymy nowy profil i przegrywamy save do profilu. Następnie robimy save pierwszej planszy i zara potym wczytujemy piątą plansze . Zmieniamy chowańca i wracamy na 1 wyspę . To nie jest cheaterstwo bo program na to pozwala i można rozwijać np. misia od początku. _________________
Prawda, że piękne ?  |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Nie Kwi 06, 2003 11:28 pm |
|
|
No tak, to jest wyjście i wcale nie głupie, ale chodzi o to że trzeba właśnie dojść do tej piątej wyspy z NIE-misiem, więc niektórym to panaceum nie ujdzie...
Nomis: cheaty i cheatki (?)  |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Pon Kwi 07, 2003 1:57 pm |
|
|
Dokładnie . No, bo są przecież cheaty, które można podciągnąć pod coś uczciwego. Choćby kod na ładną pogodę w GTA3 - na słabszym sprzęcie deszcz tylko spowalnia działanie gry, więc jego wyłączenie nie jest oszustwem. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
SQUERL
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Pon Kwi 07, 2003 2:06 pm |
|
|
Osoba, która przeszła do 5 wyspy niech udostępni innym save  _________________
Prawda, że piękne ?  |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Wto Kwi 08, 2003 8:17 pm |
|
|
To już lepiej zrobić ten trick z zamianą kolejności wysp.
Mieszane w plikach to też IMO cheat - program na to NIE pozwala, bo gdyby pozwalał to możnaby to zrobić W grze, a nie w windows. Kopiowanie save'ów to cheat.
Ja tam nie mam problemu - krowa jest od razu  _________________
|
|
|
SQUERL
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Wto Kwi 08, 2003 10:04 pm |
|
|
A jak ma wyglądac sytuacja w BW2 z wyborem chowańców? ktoś wie? _________________
Prawda, że piękne ?  |
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Sro Kwi 09, 2003 1:32 pm |
|
|
Ma być 5 chowańców: krowa, małpa, lew, jeleń i chyba wilk. Nie wiem czy będą dostępne od razu. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
Krzychu
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Sro Kwi 09, 2003 6:03 pm |
|
|
Najlepiej jakby wszystkie chowańce w B&W2 były od razu. Ale małpa musi byc na pewno odrazu. Co do zmieniania chowańców przez konga to według mnie nic złego. Komuś się podoba chowaniec to niech zmieni na początku i będzie szczęśliwy. _________________ GG: 1392436 |
|
|
|
StrangeOne
Wujek Dobra Rada

|
Wysłany:
Czw Kwi 10, 2003 3:57 pm |
|
|
Ja bym tam wolał zeby zamiast lwa byl tygrys
Zresztą Nox tez by chcial  _________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Forum zastępcze
 |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Pią Kwi 11, 2003 3:51 pm |
|
|
Ma być 5 chowańców: krowa, małpa, lew, jeleń i chyba wilk. Nie wiem czy będą dostępne od razu. |
Dupa. Pewne są tylko krowa, małpa i lew. Jeleń to tylko concept shot, a wilk to tylko przypuszczenie, takie samo jak niedźwiedź, krokodyl, żółw itd. Chociaż wilk jest dosyć prawdopodobny, ja bym stawiał na wilka i krokodyla (ew. żółwia). _________________
|
|
|
.nomis
Bóg

|
Wysłany:
Pią Kwi 11, 2003 6:03 pm |
|
|
Dla mnie najważniejsze żeby krowa była . Jeleń też może być fajny. _________________ Szczecin w kajaku. |
|
|
|
StrangeOne
Wujek Dobra Rada

|
Wysłany:
Pią Kwi 11, 2003 7:00 pm |
|
|
Tygrys tez ma byc Albo ze by chociaz mozna bylo go sciagnac
i wymienic u hodowcy chowanców  _________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Forum zastępcze
 |
|
|
|
Caranthir
Misjonarz

|
Wysłany:
Pią Kwi 11, 2003 8:43 pm |
|
|
Strange, tylko jak ich będzie tak mało (stworzaków), to chyba można zapomnieć o hodowcy...
Aero napisał: |
Dupa. Pewne są tylko krowa, małpa i lew. Jeleń to tylko concept shot, a wilk to tylko przypuszczenie, takie samo jak niedźwiedź, krokodyl, żółw itd. Chociaż wilk jest dosyć prawdopodobny, ja bym stawiał na wilka i krokodyla (ew. żółwia). |
A może te trzy są pewne, bo 'przechodzą' z Black&White, a reszta będzie zupełnie inna niż w BW (np. chomik, żaba, wiewiórka... ). Chyba byłoby fajnie jakby dali coś zupełnie nowego. _________________ Never argue with an idiot. They drag you down to their level, then beat you with experience. |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Pią Kwi 11, 2003 8:49 pm |
|
|
Jelenia nie będzie, bo z kopytnych już jest krowa, więc wątpię żeby dali dwa podobne.
Tygrysa też nie będzie, skoro jest lew, ale rzeczywiście potem może wyjść jakiś addon zastępujący lwa, albo po prostu mody fanów. _________________
|
|
|
StrangeOne
Wujek Dobra Rada

|
Wysłany:
Pią Kwi 11, 2003 9:16 pm |
|
|
Eh wymyslil sobie Peter 5 chowanców
Bedzie mi brakowac mojego Tygrysa
No ale trza wiezyc w cuda i moze zmieni zdanie.
EDIT
Przeciez tygrys byl na artworkach  _________________ +++ Błąd Dzielenia Przez Ogórek. Zainstaluj Nowy Wrzechświat I Rebutuj +++
Forum zastępcze
 |
|
|
|
Mungo
Wieśniak
|
Wysłany:
Sob Kwi 12, 2003 8:54 am |
|
|
Ja tam od początku mam Małpe i jestem szczęśliwy.
Mam tylko nadzieje że w B&W2 będzie też.
A tak wogule to witam wszystkich. Dopiero zaczynam pisać, ale napewno będe czestym gościem  _________________ Black&White forewer gg 3187518 |
|
|
|
Noiprox
Guru

|
Wysłany:
Sob Kwi 12, 2003 9:08 am |
|
|
Ja bym stawiał na tygryska i niedźwiedzia jako 2 ostatnie chowańće (jedyne, które nie zostały wymienione, a są nai screenach... Zobaczcie na bwgame, są 3 obrazki z tygryskiem, a dwa z niedźwiedziem) |
|
|
|
Krzychu
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Sob Kwi 12, 2003 7:07 pm |
|
|
Mungo małpa na pewno będzie. I bardzo dobrze!  _________________ GG: 1392436 |
|
|
|
SQUERL
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Nie Kwi 13, 2003 9:28 am |
|
|
A co z gorylem?? Przecież nie tak dawno były screeny nowego goryla, które były bardziej niż zaje...fajne . _________________
Prawda, że piękne ?  |
|
|
|
Mungo
Wieśniak
|
Wysłany:
Nie Kwi 13, 2003 9:37 am |
|
|
Całkiem możliwe że też będzie, w ogule jak oglądam se screeny z b&W2 to wnioskuje że będzie naprawdę masa nowych chowańców. _________________ Black&White forewer gg 3187518 |
|
|
|
Krzychu
Starszyzna wioski

|
Wysłany:
Nie Kwi 13, 2003 1:27 pm |
|
|
Ja wiem na razie, że będzie małpa, lew i krowa. I sądze, że goryla nie będzie bo jest już małpa. Tak samo będzie z tygrysem, zebrą i co tam jeszcze wymyślicie. Ale może... w końcu to tylko moje przypuszczenia. _________________ GG: 1392436 |
|
|
|
Aero
Administrator

|
Wysłany:
Nie Kwi 13, 2003 7:11 pm |
|
|
Rany, Nox! Przecież to tylko concept shots! To są stare screeny, z nowych masz narazie tylko lwa i małpę. A przypomnij sobie obrazki z BW1, jeszcze sprzed premiery: jaki tam był chowaniec? No? Chowaniec - człowiek! Kto w przypadku, w którym będzie TYLKO 5 chowańców dawałby dwa koty, na dodatek tak do siebie podobne?
Niedźwiedź - jak najbardziej, chociaż stawiałbym - jak już mówiłem - na wilka i jakiegoś gada. Ale tygrysa wybij sobie z głowy (przynajmniej dopóki ma być tylko 5 chowańców)
A, i witaj Mungo  _________________
|
|
|
|